Група
ястия приготвени от свинко месо
ястия приготвени от свинко месо
всичко приготвено от свенско месо и субпродукти
Категория :
Готварство
Създадена на :
25 Януари 2010
Тип : Модерирана
Членове : 35
Собственик : vladimir
Тема : Новогодишна капама
A+ A-
Мнения asc desc
Страница 1 от 1
 1-1 от 1  |   1 
vladimir
Пуснат на: 6 Януари 2012, 15:09

Новогодишна капама
Цитирай Присъедини се

Продукти:
- листа от кисело зеле изкиснато от предната вечер,парче кървавица, свински стомах около 0,5 кг,телешко месо 0,5 кг, свинско месо крехко 0,5 кг, пълнено пиле с дреболии предварително задушени с ориз , парчета сланина/бекон/, зелев сок,люти чушленца.

Начин на приготвяне:
На дъното на кален гювеч нареждаме парчета сланинка.Върху тях разстиламе цял зелев лист,върху него парчета свинско,зелев лист, парчета телешко,зелев лист, парчета свински стомах, зелев лист, парчета къравица, отново зелев лист,най отгоре пилето.Покриваме и него с зелев лист-Пускаме вътре лютите чушленца и сипваме чаена чаша зелев сок.Капака на гювеча замазваме с тесто и печем на умерена фурна 3-4 часа.
Това ястие можем ида приготвим в тенджера под налягане , но от момента на завиране варим на не много силен огън 1,5 ч, след което изсипваме сместа в тава за печене и печем на фурна 30 минути на около 180-200 градуса. Така приготвеното ястие страшно върви с червено винце леко разредено с лимонада/мечка / и в каната с парченце ябълка или дюля, която изтегля танина.
Е хайде едно голямо наздраве от мен, и да Ви е сладко!

 
Страница 1 от 1
 1-1 от 1  |   1 
commercial реклама
host bg
Copyright © 2006-2013 Sibir.bg