Група
НИЕ
НИЕ
За отношенията,за живота,за нас!
Категория :
Лайфстайл
Създадена на :
29 Януари 2009
Тип : Модерирана
Членове : 1152
Собственик : Емил
Тема : БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
A+ A-
Мнения asc desc
Страница 1 от 3
 1-30 от 62  |   1  2  3  >>  >>| 
Емил
Пуснат на: 30 Януари 2010, 18:42

БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

image

Живеем ли природосьобразно?Едва ли!Много са факторите,които ни пречат за това и разбира се,идва ред на сьпьтстващите ни болести и аномалии,които ни пречат да се чувстваме комфортно в телата си!


Отслабване с лекота или как да се възползваме от ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА

Чрез Тайната рецепта няма да натрупате вредни химически вещества в организма си, нито ще подлагате тялото си на изтезания и лишения, които се изискват от повечето сурови режими на хранене. Идеята е да се сдобиете с идеалната фигура, като пиете чай. На всички, които са постигнали това, тази комбинация от изсушени билки в пакет е известна като "Фигурин".


Пакетът съдържа букет от български билки в тайна пропорция.

Основното действие на сладкия корен е потискането на центъра в мозъка, който отговаря за апетита. Така без волево напрежение и мъчения вие отслабвате здравословно и с лекота.

Друга отличителна черта на рецептата е, че действа очистително. Отслабвайки, вашето тяло ще се моделира без никакви трудности и вие лесно ще постигнете перфектните си мерки. Така различните хора получават от комбинацията различни ползи - онова, от което се нуждаят.

Уникален ефект на билковата комцинация е, че само при едномесечен прием очиствате всички отрови от организма си. Диуретичното действие е умерено, като не създава дискомфорта на честото посещение в тоалетната. Тайната рецепта няма противопоказания и странични ефекти. Не изисква и специална диета.



Билковата комбинация „Фигурин” ще получите срещу 49 лева с наложен платеж с куриер или в районната си пощенска станция, колетна служба. Тази сума се плаща при получаването, най-късно до седмица. Пощенските разходи са за сметка на изпращача.


За целта ни пишете на мейла - office@figurata.com, като ни изпратите име на получател, точен адрес за доставка и GSM за връзка, или се обадете на телефони 0896/85-97-67 и 0898/54-37-52.


Един пакет стига за месец, когато се усеща и ефектът. При поръчка на два пакета, получавате отстъпка от 8 лева, тоест ще платите само 90, а не 98 лева.


Постът е редактиран на 18.05.2010 21:16

 
Емил
Пуснат на: 30 Януари 2010, 18:44

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

ГОРЧИВИТЕ ИСТИНИ ЗА СЛАДКАТА БОЛЕСТ

Статията е видяна 4072 пъти
За диабета се знае и много, и... малко. Тази коварна болест има много лица и превъплъщения, затова днес по молба на нашите читатели ще ви запознаем с особеностите на различните видове диабет

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЗАХАРНИЯТ ДИАБЕТ ТИП 1?

По принцип захарният диабет е група от метаболитни заболявания. Известно е, че съществуват няколко вида захарен диабет, двата основни от които са захарен диабет тип 1 и захарен диабет тип 2. Други по-важни видове диабет са захарният диабет по време на бременност (гестационен диабет) и някои типове вторичен диабет.

ДИАБЕТ. ВСИЧКО ЗА ДИАБЕТА

ЗАХАРЕН ДИАБЕТ ТИП 1

Нарича се още инсулинозависим или диабет, който започва в млада възраст. Днес тези наименования се използват много рядко, защото се приемат като неправилни. Захарният диабет тип 1 е хронично, автоимунно заболяване. При автоимунните болести защитната система на човешкото тяло по погрешка атакува собствени клетки, тъкани и органи вместо чужди агенти - нашественици (като бактерии, вируси, гъбички и др.). При диабет тип 1 имунната система произвежда специфични белтъчни молекули, наречени автоантитела и специализирани бели кръвни клетки, които атакуват бета-клетките на задстомашната жлеза, които произвеждат хормона инсулин. Унищожаването на бетаклетките води до бързо намаляване, а след това и до изчезване на инсулина в кръвта. Причината за развитие на този тип диабет не е напълно изяснена, но се предполага генетична предразположеност и наследственост и отключване на този погрешен защитен отговор на имунната система (автоимунна атака) под влияние на някои вируси и други агенти.

Захарният диабет тип 1 се развива предимно в детските, юношеските и младежките години, но и възрастните не са застраховани. Около 10 процента от всички диабетици са болни от този тип захарен диабет.

Симптомите на тип 1 обикновено се развиват за кратък период от време, въпреки че автоимунното унищожение на бета- клетките може да е започнало години по-рано. Оплакванията най-често включват повишена жажда и отделяне на урина, постоянен глад, загуба на тегло, замъглено зрение и много силно изразена умора. Ако правилната диагноза “Захарен диабет тип 1” не се постави навреме и не се започне лечение, болният може да изпадне в животозастрашаващо състояние, наречено хипергликемична (или диабетна) кома.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЗАХАРЕН ДИАБЕТ ТИП 2?

Става въпрос за инсулинонезависим диабет, или диабет с начало в зряла възраст. Tова е най-често срещаният тип захарен диабет. При него панкреасът (задстомашната жлеза) отделя хормона инсулин, но секрецията му е неадекватна на нуждите на клетките на организма. Това означава, че инсулинът се отделя в по-малко от необходимото количество или (по-често) клетките не отговарят на действието на инсулина. Това състояние, при което клетките са нечувствителни на инсулин, се нарича инсулинова резистентност. В отговор на тази нечувствителност бетаклетките на панкреаса започват да произвеждат и отделят повече инсулин, който да повлияе на нечувствителните клетки. Затова инсулинът не успява да прехвърли глюкозата от кръвта в клетките на мускулите, в черния дроб и мастната тъкан. Това е причината кръвната захар да е висока.

КАКВА Е РОЛЯТА НА БЕТА-КЛЕТКИТЕ?

Тези “високи обороти” на производство на бета-клетките води до тяхното постепенно намаляване и не след дълго до пълно изчезване на инсулинова секреция.

 
Емил
Пуснат на: 30 Януари 2010, 18:46

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

Глюколо

/Glucolo/

Ако тази информация е полезна поне за още един диабетик, аз ще бъда щастлива.

Информация за продукта:
Глюколо е невероятно откритие в областта на медицината. Предназначен е да спре диабет тип 2. Този билков продукт набира популярност много бързо, благодарение на невероятната полза от приложението му.

Как действа?
Глюколо е фитомедицински продукт, чиято специална формула е предназначена да контролира нивото на кръвната захар. Лечебното въздействие върху диабет тип 2 се извършва по следните начини:.

*
Глюколо стимулира производството на сАМР в панкреаса, кото води до стимулиране отделянето на инсулин, както и превръщането на проинсулина в инсулин.
*
Глюколо задейства регенерацията на клетките и стимулира глюкозо-индуцираното освобождаване на инсулин.
*
Глюколо стимулира използването на глюкозата при инсулинова зависимост чрез стимулиране дейността на ензимите.

Защо Glucolo е перфектния избор?

*
Глюколо допринася за контролирането, следенето и нормализирането на нивото на кръвната захар.
*
Глюколо има огромно благотворно влияние при лечението на диабет тип 2, без никакви странични ефекти.
*
Глюколо действа избирателно, "интелигентно" и безопасно.

Съставки:
Gymnema sylvestre 90mg:
Регулира нивото на кръвната захар и увеличава отделянето на инсулин. Тази билка има противодиабетно действие и допринася за регенерацията на клетките, свързани с отделянето на инсулин.
Enicostemma littorale55mg:
Има антиоксидантно действие и стимулира отделянето на глюкозо-индуциран инсулин. По този начин поддържа нивото на глюкозата в кръвта.
Pterocarpus marcupium80mg:
Има хипогликемично действие. Стимулира производството на инсулин и превръщането на проинсулина в инсулин.
Syzygium cummini75mg:
Подпомага възстановяването на бета клетките на панкреаса.

 
Емил
Пуснат на: 30 Януари 2010, 19:02

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се


ЛАКОМИЯТА ВОДИ ДО ПОДАГРА

Над 1000 българи носят бремето на царската болест
Размер на шрифта: Увеличете размера на текста Намалете размера на текста
Статията е видяна 32760 пъти
Подаграта е заболяване, което се дължи на нарушената обмяна на пикочната киселина в организма. В повечето случаи тя е наследствена, но е възможно и да е последица от бъбречни болести, заболявания на кръвоносната система, както и при приемане на някои медикаменти. Т.нар. царска болест обича мъжете.

ПО КАКВО МОЖЕ ДА СЕ РАЗПОЗНАЕ ЗАБОЛЯВАНЕТО?

То се характеризира с остри ставни кризи и повишено ниво на пикочната киселина в кръвта – хиперурикемия. Отлагането на кристали пикочна киселина в организма - най-вече в ставите, бъбреците и други органи и тъкани, както и съчетанието на подаграта с високи стойности на холестерола и високо кръвно налягане, налагат продължително лечение. Целта е да се избегнат ставните кризи и образуването на камъни в бъбреците, както и атаката на ранен инфаркт и инсулт.

БОЛНИЯТ ОТ ПОДАГРА СЕ ПОСТАВЯ НА СПЕЦИАЛЕН РЕЖИМ

Всяка промяна на обичайния режим може да предизвика:

* ставни кризи с преумора;

* претоварване на ставите;

* грешка в диетата;

* травми;

* простудни заболявания;

* стрес;

* употреба на алкохол и др.

Това са причини за ставните кризи, а не за самото заболяване.

ЗА СТРАДАЩИТЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА СПЕЦИАЛНА ДИЕТА

Тя е задължителна и цели намаляването на храните, които образуват пикочна киселина. Чрез диетата също така се предотвратяват ставните кризи.

При подагра категорично се забранява консумирането на субпродукти като далак, черен дроб, шкембе, тлъсти риби, алкохол, включително и бира.

Задължително е да се ограничи употребата на месо особено от млади животни и яйца поради високото съдържание на холестерол, както и на животински мазнини, фасул, грах, леща, спанак, сини сливи и патладжан.

БОЛНИЯТ ТРЯБВА ДА КОНСУМИРА БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЕ:

* зеленчуци;

* плодове;

* мляко и млечни продукти;

* тестени произведения;

* картофи;

* ориз.

Добре е болният да пие много течности - между 2 и 3 литра на ден. Особено полезни при подагра са хисарската и горнобанската минерална вода. Изключително важно е да се поддържа в норма телесното тегло.




БОЛЕСТТА ЗАСЯГА ПОЧТИ ВСИЧКИ ОРГАНИ


Подаграта протича остро или хронично, като обикновено острата форма преминава в хронична.

ОСТРА ФОРМА

За нея е характерен острият подагрен пристъп, който много често настъпва след обилно нахранване, след тежко психично вълнение или след непосилно физическо усилие. Болният се събужда през нощта, на разсъмване с ужасни болки в палеца на крака, които се разпространяват по целия крак. Ставата се подува, зачервява се и е много чувствителна към допир. Кожата над нея е лъскава и опъната. Сравнително по-рядко се засягат колянната, раменната става, китките и пръстите на ръцете. При острата форма бързо се повишава температурата и тя стига до 39 градуса, болният е неспокоен, понякога има сърцебиене, болки в корема. Към сутринта болките стихват. Тези пристъпи продължават от 6 до 8 дни, но постепенно силата им намалява и болният се възстановява. След това ставата дълго време боли при ходене. След различно дълго време, обикновено до 2 години, възниква нова подагрозна криза. Може да се засегнат глезените и коленните стави. Постепенно в кожата на ставата, а и по ушите и на други места се явяват плътни възелчета. Почти всички органи могат да бъдат засегнати от болестта.

ХРОНИЧНА ФОРМА

Тя се наблюдава в периода между пристъпите. Заболяването протича с по-слаби болки и схващания в ставите, с чести бъбречни кризи. Развиват се хронични подагрични пристъпи, които водят до деформация на ставите с появата на т.нар. тофи. Това са натрупвания на кристали от соли на пикочна киселина и урати - пурини, разположени около ставите и ушните миди под формата на удебеления. Те не са болезнени, но понякога могат да се възпалят и да засегнат околните тъкани.

ПО КАКЪВ НАЧИН СЕ ОТДЕЛЯ ПИКОЧНАТА КИСЕЛИНА?

Изхвърлянето на пикочната киселина се осъществява главно чрез бъбреците, но част от нея се отделя чрез дебелото черво и кожата. При смущение в пуриновата обмяна се наблюдава свръхпроизводство на пикочна киселина, като нейното елиминиране се затруднява. Ако и отделителните органи не функционират в пълен обем, тези обменни продукти се натрупват в тъканите и ги възпаляват. Кристалите от солите на пикочната киселина – пурини, се отлагат предимно в съединителната тъкан; възпалителната реакция води до разрушаване на съединителната тъкан до хроничен артрит.




КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ЗАБОЛЯВАНЕТО


Най-напред се започва с ограничаване на белтъчините в храната и изключване от диетата на храни, повишаващи съдържанието на пикочната киселина в кръвта.

Това са:

* животински субпродукти;

* риба;

* хайвер;

* гъби и други;

* пие се алкализирана минерална вода.

Как да се предпазите от болестта?

Не прекалявайте с консумацията на дивечово месо, въобще на месо и особено на дреболии.

Определете си поне 2 дни от седмицата за напълно постна храна.

Пийте повече течности (поне 1,5-2 на ден). Те помагат за промивка на бъбреците.

Ако изпаднете в пристъп, се обърнете към лекар ревматолог за по-нататъшно напътствие.

Борете се със страстите, това е полезно и за тялото, и за духа.

Какви усложнения могат да настъпят? Най-често това са:

* хронични нефропатии;

* уратна литиаза, пиелонефрит, хронична бъбречна недостатъчност.

Понякога пациенти, болни от подагра, страдат от т.нар. Атипични форми на заболяването, но винаги имат по-високи стойности на серумна концентрация на пикочна киселина. По-рядко се срещат пациенти с уратни бъбречни камъни или ставни тъканни увреждания.


 
Емил
Пуснат на: 30 Януари 2010, 19:09

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се


ЗАЩО БОЛИ ГЪРБЪТ?


Широкоразпространеният термин “остеохондроза”, с който се обозначават всички проблеми с гръбначния стълб и нервите, излизащи от него... не означава болест!

Остеохондрозата всъщност е процес на естествено износване на хрущялната тъкан на междупрешленните стави, което става дълго преди човек да усети болка в гърба. Всъщност процесът започва от първия ден, в който детето стъпва на краката си. Защо? - Причината е в налягането на тежестта върху гръбначния стълб. За сравнение - животните, които ходят на четири крака, не страдат от остеохондроза.

На най-силно износване са подложени местата, където гръбнакът преминава от една в друга част. Гръбначният стълб на човека има S-образна форма и се състои от 7 шийни, 12 гръдни, 5 поясни и 6 кръстни прешлена. Най-уязвими от натоварванията, най-бързо износващи се и най-болезнени са местата, където първият шиен прешлен се прикрепва към главата, преходът от седмия шиен към първия гръден, от дванадесетия гръден към първия поясен и от петия поясен към първия кръстен прешлен.

Малко са хората, които не са изпитвали болка при завъртане на главата или не са получавали световъртеж при резки движения на главата. Така се проявява износването на съединението между главата и шията.

А изтръпването на краката нощем, при носене на тежести, болката в лактите? Това са “пробиви” в съединенията на последния шиен и първия гръден прешлен.

А БОЛКАТА ОТ СЕКВАНЕ В КРЪСТА, КОЯТО НИКОЙ НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА ЗАБРАВИ?

Това е нивото на съединяване на последния гръден с първия поясен прешлен.

И накрая, болката в поясната част на гръбначния стълб, отиваща към крака, или рязката болка в стъпалата, която не позволява да се стъпи на крака – това са пробиви на съединението на последния поясен с първия кръстен прешлен.




ГРЪБНАКЪТ УПРАВЛЯВА ЧЕРВАТА И... СЕКСА


В гръбначния канал се намира гръбначният мозък, който управлява всички наши движения и автоматични процеси:

изпускането на урината;

изпразването на червата;

сексуалните процеси.

Неговите израстъци - коренчета, излизат от междупрешленните отверстия на гръбначния стълб, за да се разклонят многократно на нерви, провеждащи импулси към всеки мускул и всеки орган. Ако хрущялните повърхности на междупрешленните стави и междупрешленните дискове се износят, прешлените се приближават и започват да натискат коренчетата на гръбначния мозък. Оттук - и болката.

За здравето на гръбначния стълб е особено важно състоянието на междупрешленните дискове. Това са еластични кръг ли хрущяли – естествени амортисьори на организма. За разлика от всички други тъкани, те не се хранят от кръвоносната система, а усвояват хранителни вещества направо от околоставната течност. От нейните качества зависи колко бързо ще се износят дисковете.

Същото може да се каже за всяка става в организма. Където и да се намира, с каквито и размери да е, винаги образуващите я кости са покрити с хрущял, който се храни от околоставната течност. Ако качеството е лошо, ставата ще се износва бързо. И обратното.

И така, какво е необходимо, за да бъде качествена околоставната течност?

Тя прилича на прозрачен, много течен кисел и съдържа белтъчни молекули, витамини, ферменти, въглехидрати. Течността се изработва само по време на движение на ставата, а при неподвижност става гъста и лепкава.

След период на покой, ставите работят отначало на сухо дотогава, докато се изработи прясна течност. Разбираемо е, че колкото по-малко се движи човек, толкова по-малко е прясната течност в ставите му, а тази, която е в тях, е гъста и слепва ставните повърхности помежду им. Затова е много важно като се събудим от сън да се протегнем, да размърдаме ставите, още лежейки в леглото, и чак тогава да станем. Вече изправени, можем отново да направим упражнения за разтягане. Те се изпълняват много меко и плавно, без резки движения, спазвайки постепенност на натоварването.

В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЕ ПРИЛАГА ГРУБА СИЛА!

Ако човек цял ден работи седнал, пътува с кола, а после сяда пред телевизора, на бара или в киното, ставите му са в състояние на глад. Такъв човек просто няма никакви шансове да изживее живота си без болка.

Ще кажете: спортистите цял живот се движат, балерините цял живот танцуват, а техните стави се износват още по-бързо, отколкото при другите хора.

И за това има обяснение. Човешката става, като всеки механизъм, си има запас от твърдост, който е програмиран за обикновен живот, а не за системно претоварване.

Как да осигурим на ставите пълноценна ставна течност и да защитим хрущялната тъкан от износване? - За това е необходимо да храним добре ставите си и правилно да ги поим.

А това означава, че човек всекидневно трябва да изпива по 1, 5 литра чиста вода, а не кафе или чай, да употребява 1000-1200 мг калций, силиций, пълноценни белтъчини в количество 100 г.

ОТКЪДЕ ДА ВЗЕМЕМ ВСИЧКО ТОВА?

Частично от храната, макар че съвременните хранителни продукти са бедни на полезни компоненти и обогатени с калории. Трябва да добавим към дневното меню биологичноактивни добавки, на първо място калций и силиций, а също и аминокиселини.

И последно. С годините настъпва блокиране на системите, които осъществяват разграждането и преработването на храната на полезни вещества и жизнена енергия. Затова, след 40-те, е желателно да се приемат хомеопатични средства, които разблокират тези системи. Това са:

силиция и калциума;

карбоника, фосфорика и флуорика;

комплексни хомеопатични средства: коензим и убихинон.

 
Емил
Пуснат на: 30 Януари 2010, 19:10

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

ДЮЛЯТА Е ПРИРОДНОТО ДЖИПИ


Против малокръвие пийте гъст дюлев сок. За да го приготвите, нарежете плодовете на парчета, добавете вода и сложете сместа да ври, докато плодовете омекнат. След това си ушийте платнена торбичка, сложете в нея плодове и добре изцедете. Сложете получената смес да заври и ще получите гъст сироп. Периодично премахвайте пяната, която се появява на повърхността.

За да омекотите дихателните си пътища и да се прокашляте, разрежете няколко дюли наполовина, изчистете ги от семките и сложете в образуваните дупчици малко мед и масло. Налейте в тенджера малко вода, пуснете плодовете в нея и дръжте на бавен огън 15-20 минути. Изяждайте по 1-2 половинки на гладно.

На астматиците се препоръчва добре да измият 2-3 дюли, за да се премахне мъхът от кората. Това е необходимо, за да не се провокира астматичен пристъп. След това от изчистените плодове със сокомелачката си пригответе сок. Този сок се пие на малки глътки със сламка.

При възпаления на дихателните пътища и остри респираторни заболявания, съпроводени с кашлица, както и при гастроентерит, спастичен колит и газове в червата, се взема една чаена лъжичка семки от дюля, заливат се с половин чаша вода и сместа се държи 1-2 дни. От така получената настойка се приема по една супена лъжица 3-4 пъти на ден.

Дюлята е полезна дори при радиационно облъчване, защото ускорява изкарването на плутония от организма. Вземат се парчета от дюля (една част) и се смилат, след това се смесват с две части захар и сместа се нагрява на бавен огън, докато се разтвори захарта. От получената смес се приема по 1 супена лъжица 3 пъти на ден.

За черния дроб е полезно да се приема дюлево пюре. 1-2 дюли се изчистват от кората и семките, сваряват се и се смачкват като пюре. Изяжда се на един прием.

 
Сиси
Пуснат на: 30 Януари 2010, 19:42

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

Всички тези модерни болести идват от генно модифицираните продукти, които консумираме ежедневно!

 
Сиси
Пуснат на: 30 Януари 2010, 19:47

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

ЗАПОЧВАМЕ С ХРАНИТЕЛНАТА ПИРАМИДА ЗА ДИАБЕТА, КОЯТО Е МНОГО ВАЖНА И ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОМНИ ОТ ТЕЗИ, КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ




Препоръчително е дневните калорийни нужди да се набавят от храни, разположени в основата на пирамидата (зърнени храни, зеленчуци), т.е. основно въглехидрати. Те се измерват в хлебни единици (ХЕ).
Количеството на въглехидратите (хлебните единици), както и разпределението им при основните и междинни хранения за деня трябва да е еднакво всеки ден.
Не пропускайте и не отлагайте хранене.
Препоръчително е да се състави индивидуален хранителен режим (количеството на приеманите хлебни единици), който зависи от схемата на лечение и нивото на физическа активност.
При извънредна физическа активност приемайте допълнително количество въглехидрати (хлебни единици).

 
lucina
Пуснат на: 30 Януари 2010, 19:53

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

Мъча се да те разбера ,ама не мога crazy

 
Сиси
Пуснат на: 30 Януари 2010, 20:02

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

Почти всички, които уважаваме тялото си трябва да консумираме повече от основата на пирамидата, за да не стигаме до затлъстяване, а от там и до диабет!

Днешните деца са с наднормено тегло и сме на едно от първите места по затлъстяване според Световната здравна организация!

И не на последно място застоялия живот, който водим!

 
lucina
Пуснат на: 30 Януари 2010, 20:19

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

Сега те разбрах,пиши че ми е интересно.Аз ще 4ета и питам; wink

 
Сиси
Пуснат на: 30 Януари 2010, 20:27

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

В България има над 3000 деца със захарен диабет, а общият брой на диабетно болните в страната е 450 000.

Това е доста стряскаща статистика, знаем в училище децата ни какво консумират, - хамбургери, дюнери и други боклуци, които са вредни за здравето!

Най-честите симптоми за диабет са:

извънредна жажда
умора
учестено уриниране
по-рядко се срещат симптоми, като замъглено зрение, чести инфекции, трудно зарастващи рани, рязко спадане на тегло и др.

 
Сиси
Пуснат на: 11 Февруари 2010, 23:25

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

Що е това здравословно хранене е тема, по която са изписани хиляди книги и милиони статии, като че ли всеки има виждане по нея и дава различни съвети - то не са нисковъглехидратни, вегетариански, разделни хранения, лунни диети…

А всъщност е много лесно да разберем какво е полезно да ядем, като се поучим от пещерните хора. Щото от тях сме произлезли нали…


В съвременния свят е доста трудно човек, който иска да се храни здравословно, да успее да се ориентира в огромното множество различни хранителни продукти. Магазините са пълни с милиони видове храна, всякакви списания и книги съветват ли съветват да се яде това, а не онова и всички си противоречат, има сума ти храни, които някой е наименовал “здравословни” и ги е натикал в шарена кутия, твърдо решен да ни ги продаде…

Аз лично следвам един много прост принцип, който ми помага да се ориентирам какво да ям и какво да избягвам. Гледам да потребявам храни, до които първобитните хора са имали достъп. Защото тя, еволюцията, в безкрайната си мъдрост нали е създала хората приспособени да се хранят с наличната тогава храна, за да бъдат косматите им организми здрави и да тичат по-бързо от саблезъбите тигри. И понеже човекът всъщност не се е изменил изобщо от преди 40 000 години…

Толкова е просто

Гледам да ям непреработени неща. Като отида в супера, не си пълня количката с опаковани в цветни опаковки стоки, а със сурови продукти - месо, риба, зеленчуци, зърнени храни. Обичам прости ястия, варено, печено, салати (туй българите сме много напред в салатите - имаме сто вида, а за повечето други народи салата означава нарязани марули с някакъв дресинг). Не обичам сладко, избягвам пържено (освен картофи ). Както виждате - нищо драстично. Но в сравнение с повечето други хора, които ядат за обяд солети, чипс, кроасани и вафли и тъпчат децата си с бисквити и зрънчо, смятам, успявам да съм здравословник, без да ставам маниак.

Интересно ми вие как решавате какво е здравословно да се яде и какво не. Напоследък всякакви неща се рекламират като полезни и здравословни, некакви китайски гъби, чайчета хербалайф и т.н. Чудя се някой вярва ли им на тия работи…

 
Рай
Пуснат на: 11 Февруари 2010, 23:30

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

Утре ще напиша нещо за един вид гъба ,защото ми е в офиса материала...

 
Сиси
Пуснат на: 11 Февруари 2010, 23:32

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

о кей! thumbs_up

 
Рай
Пуснат на: 11 Февруари 2010, 23:34

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

индийска беше като че ли...но утре ще напиша подробно!

 
Сиси
Пуснат на: 12 Февруари 2010, 16:03

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

 
Сиси
Пуснат на: 12 Февруари 2010, 16:28

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

Ярката, агрессивна реклама върши своята работа — за последното десетилетие кока-кола набра огромна популярност и любовта на много хора. Търговската марка «Кока-Колы» знае 98% от населението на земята. Кока-кола се продава почти в 200 страни.
В това време, когато цял свят пие кока-кола, се подема компанията против сладките безалкохолни напитки /СБН/ на база изследвания върху здрави хора.

В резултат на получените дани учените си направили извода, че употребяването на СБН се явава причина за епидемията на диабет тип 2.
Ежедневното употребление на сладките газирани напитки при жените повишават риска на заболяване диабет тип 2 на 83 %. Едно шише (0,33 л) кока-кола или пепси-кола съдържа 140 килокалории, което е съпоставимо на десет чаени лъжички захар.

Практически на всички сладки газирани напитки има надпис "да се използва охладено". Защо всички производители дават един и същи съвет да се пият охладени. Когато са провеждали експериментите , учените са осъзнали, че гладът настъпва по късно , ако употребиш колата неохладена, а когато е изстудена гладът настъпва мигновенно и искаш още и още от това, което няма нищо общо с употребата на чай или кафе.

Индийски изследователи потвърждават, че хората, които дълго време и в големи количества употребяват безалкохолни напитки, като лимонада, кока-кола, пепси кола, рискът от заболяване на рак на хранопровода е много голям.
С това потребление за последните 50 години процентът на това заболяване е скочило от 450% на 570 %.
Това е много тревожен факт, който трябва да се знае от хората, които употребяват газирани напитки.




 
Сиси
Пуснат на: 12 Февруари 2010, 16:43

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

 
Рай
Пуснат на: 12 Февруари 2010, 20:37

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

ОБЕЩАНОТО ОТ СНОЩИ,СИСИ...

Гъбата на индийските йоги

Медицината на тибетските народности дълго я е пазила в тайна. В Европа е внесена от излекуван от цироза полски професор.

Тибетската гъба е с цвят на извара, с размери 5Х6 мм. в началото на развитието и 40Х50 мм в края на периода преди делене. Притежава следните свойства:

*

1. Лекува рак, като преустановява растежа на раковите клетки.
*

2. Напълно нормализира обмяната на веществата в организма.
*

3. Лекува практически всички алергични заболявания.
*

4. Ликвидира всички стомашно-чревни заболявания, в т.ч. и язва на стомаха.
*

5. Лекува заболяванията на белите дробове, бронхит, пневмония.
*

6. Лекува всички заболявания на черния дроб, жлъчния мехур, разтваря камъни в бъбреците.
*

7. Лекува всички възпаления, тъй като изпълнява ролята на антибиотик.
*

8. Напълно изчиства организма от плаки, тъй като изкарва всички продукти на обмяната, в т.ч. холестерина, солите на тежките метали, дионуклеидите и продуктите на обмяната на алкохола.
*

9. Лекува диабет, като нормализира въглеродния обмен.
*

10. Повишава половата активност и намалява телесното тегло, като преустановява процеса на стареене на клетките.
*

11. Повишава тонуса и вътрешните резерви на организма, подобрява паметта и вниманието.

Гъбата се отглежда във всяко японско семейство, в резултат на това Япония има най-здравата нация.

Начин на употреба- Гъбата се залива с прясно мляко със стайна температура, около 250 мл и се оставя при стайна температура за 24 часа. Получава се за около 18-20 часа подквасено мляко с лечебни свойства. Консумира се сутрин поне половин час преди хранене или вечер 30-50 мин преди сън. Признак на пълното подквасване е появата на гъст слой отгоре, където се намира гъбата. Млякото се прецежда през едро пластмасово сито, а гъбата се изплаква под струя студена вода и после се залива с нова порция прясно мляко. Ако гъбата не се промива ежедневно и не й се сменя млякото всеки ден, тя става кафява, спира да се размножава и умира.

След около 17 дни масата на гъбата се удвоява и част от нея може да се даде на друг човек. Редува се 20 дни употреба – 10 дни почивка, като по време на почивката гъбата трябва да се поддържа здрава по посочения начин. По време на лечението с тибетска гъба се забранява употребата на алкохол.

Реакция на организма- През първите две седмици рязко се повишава активността на стомаха, поради което се повишава газоотделянето. Възможно е да се появи и разстройство, поради което се препоръчва квасеното мляко да се приема вечер, а не сутрин преди работя. У хората с болни бъбреци и черен дроб може да се появи едновременно напрежение в съответните области, но скоро то отшумява – лечението в никакъв случай не трябва да се прекъсва.

След бурната реакция на организма, която продължава около 10-12 дни започва подобряването на общото състояние и тонус, увеличава се и половата активност, особено при мъжете. След 20-дневна употреба организмът се чувства много по-добре, а след 2 месеца някои от оплакванията съвсем изчезват. След една година организмът практически е напълно здрав.

Квасеното мляко може да се използва за мазане и разтриване на ръцете и лицето, предпазва от бръчки, забавя стареенето на кожата, премахва умората. При полиартрит и ревматизъм премахва болката – болните места се намазват 6-8 пъти дневно. Всяко натъртване или рана заздравяват много бързо, ако натопен в млякото бинт се сменя 6-8 пъти дневно.

На болните от алкохолизъм препоръчвам лечението с тибетска гъба, тъй като тя напълно възстановява обмяната на веществата и лекува заболяванията, възникнали в резултат на злоупотребата с алкохол.

Помнете, че за гъбата са нужни грижи. Отнасяйте се към нея като към малко същество! Излишните гъбки раздавайте на други нуждаещи се хора, но обезателно с инструкцията.

Доктор-нарколог- Крохалев Н.И.

Забележка:

Ако се чувствате добре, след първия месец можете и да не правите почивка от 10 дни.

Гъбата може да се съхранява няколко дни при стайна температура и само в чиста вода

Оставяйте капака на съда леко открехнат, за да влиза въздух

 
Сиси
Пуснат на: 18 Февруари 2010, 00:06

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

Защо, колко и какви течности да пием

Всъщност общовалидното правило за количеството е просто. С него може да се справи всеки - 40 мл течности на всеки килограм телесна маса. Т.е. човек с тегло около 60 кг трябва да изпива всеки ден по 2,4 литра течности – не повече, но и не по-малко.

Оттук нататък обаче започват условностите и преодоляването на битуващите погрешни схващания.


Например - това че през лятото заради горещините губим голямо количество влага през кожата и за поддържане на водно-солевия баланс трябва да пием колкото се може повече вода, е заблуда или, ако го кажем по-меко, правилото е твърде абсолютно, за да може да бъде наречено вярно.
В резултат на наложения стереотип и множество публикации повечето от нас страдат от вредния навик – през лятото да пият повече течности отколкото през другото време от годината.

Да – в топло време тялото е особено чувствително към нарушаването на водния баланс, но е задължително да се прави разлика между жаждата и желанието за пиене. Такава наистина има и тя е голяма! Чувството за жажда е сигнал на организма, а желанието за пиене често е свързано с неосъзнат импулс за потребност, която понякога вреди на организма.

А ако прекалим...
Отоците под очите сутрин и вечер, продължителната и възникваща от най-малкото течение хрема, повишената секреция на мастните жлези в кожата на главата (поради която ни се иска да си мием косата не само всеки ден, а дори два пъти дневно), главоболието при най-малките промени в температурата, достатъчно дългата менструация (до 7 дни) при не много продължителен цикъл (21-23 дни) – всичко това са признаци за наднормено количество течности в организма.

Според специалистите, хората твърде малко се замислят за изпитите количества течности. По-голямата част от деня е съпроводена с поемането на кафета, чайове и сокове.

Топлите напитки са безполезни, особено през лятото. Те притежават диуретични свойства, т.е. с тях едва ли можем да преборим жаждата.
Газираните напитки също не разрешават проблема - те само увреждат лигавицата на стомаха и червата, а и повечето съдържат значителни количества захар или подсладители, т.е. предизвикват жажда.

В доста от минералните води се съдържат много соли, които задържат влагата в организма и поради това в някои случаи могат дори да предизвикат отоци.

Подходящо решение за справяне с жаждата и набавяне на достатъчно течности (освен водата) е да се пият сокове, но не тези, които се предлагат в магазините, а прясно изцедени. Първите съдържат консерванти, а и повечето от тях – подсладители.

Най-разпространеният начин за производството на сок е т.нар. концентрация. В процеса под въздействието на високата температура се разрушават до 50% от витамин С, изпарява се част от ароматичните вещества, а някои аминокиселини и въглехидрати влизат в реакция и променят своята структура.
Така полученият сок често се разрежда с вода, захар, лимонена киселина, ароматизатори, консерванти.

За разлика от тях, прясно изцедените сокове са богати на микроелементи и витамини. Те не само добре утоляват жаждата, но и притежават допълнителни свойства. Например:
• сокът от боровинки и други горски плодове помага при физическа и психическа умора.
• сокът от моркови стимулира обмяната на веществата. Соковете от портокал, лимон и грейпфрут помагат за справяне с проблемите, свързани с концентрацията на вниманието.
• сокът от ябълки способства за запазване на ясния ум и в напреднала възраст. Веществата, съдържащи се в него, са способни да защитават мозъчните клетки от оксидантния стрес, който води до влошаване и загуба на паметта и намаляване на интелекта.
• Зеленчуковите сокове са своеобразна панацея за тези, които страдат от пролетно-летни алергии. Особено ефективни са соковете от зеле и картофи.

Всички диетолози са единодушни, че който и сок да изберете, всекидневната употреба на една чаша може да удължи живота ви средно с 3-4 години.

 
Сиси
Пуснат на: 18 Февруари 2010, 00:10

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се



Нектарът на безсмъртието

Древните гърци го почитали изключително високо, защото според митологията им той правел боговете безсмъртни. Медът е това чудодейно средство, което има не само хубав вкус, но и редица удивителни медицински свойства.

Още древният лекар Хипократ познавал полезните свойства на меда, например способността му да сваля температура или да помага за зарастването на рани по кожата.

От физикохимическа гледна точка медът се състои до 80% от захар, сред които фруктоза и захароза, и около 20% вода. Откъде тогава идват лечебните му свойства?

Чудотворният

Че медът лекува рани, е научно доказано. Биохимични изследвания показват, че близо 60 вида бактерии, сред които и някои крайно опасни като стафилококус ауреус, могат да бъдат победени от меда. Бактерии, които са резистентни на антибиотици, се унищожават чрез компреси с мед. В многобройни клиники, например, правят превръзки с мед на пациенти с декубитус - рани, получени от залежаване.

Учените предполагат, че антимикробното действие на меда се дължи на ензимите, произвеждани от пчелите. Това положително негово свойство остава запазено обаче само, ако медът не се подлага на топлинна обработка. Високото съдържание на захар в меда води до това, че той извлича от бактериите жизнено-важната за тяхното съществуване вода. Друга важна съставка е водородният пероксид, който има смъртоносно въздействие над микроорганизмите.

С мед срещу рака?

Познати са лечебните свойства на меда при простудни заболявания и стомашно-чревни оплаквания. Съчетанието от мляко и мед е препоръчително при болки в гърлото. Наличието на флавоноиди в меда пък помага в борбата срещу вируси. В наши дни правят дори изследвания, за да се докаже анти-раковото въздействие на меда. Ацетилхолинът е друга полезна съставка на пчелния мед, която оказва положително въздействие при ритъмни нарушения на сърцето, при стесняване на кръвоносните съдове и високо кръвно налягане. Не бива обаче медът да се загрява над 40 градуса, защото тогава губи лечебните си свойства.

 
Сиси
Пуснат на: 18 Февруари 2010, 00:14

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се



5 храни, които ни правят по-умни

Статия, посветена на хранителните продукти, които допринасят за увеличаване на умствените способности, публикува в новия си брой изданието Psychology Today.

Учените достигат до извода, че продуктите, полезни за сърцето, са полезни също така и за мозъка и болшинството от тези продукти могат да се видят на празничната маса.

Изследователите смятат, че червените боровинки в най-голяма степен подпомагат развитието на умствените способности при хората. В тях се съдържа голямо количество антиоксиданти, които взаимодействат със свободните радикали на кислорода.

Тези радикали произвеждат холестерол, които не само е вреден за сърдечно-съдовата система, но е виновен и за влошаване на паметта и работата на опорно-двигателния апарат с напредване на възрастта. Изследванията показват, че диета, с основен компонент червените боровинким, води до подобряване на паметта и до по-балансирана работа на опорно-двигателния апарат.

На второ място след червените боровинки се нареждат къпините. Те притежават същите свойства както и червените боровинки, но при тях антиоксидантите са по-малко. За сметка на това обаче при къпините има вещества, които подобряват зрението.

Третото място си поделят цвеклото и зелето. Веществата, съдържащи се в тези зеленчуци, разрушават ферментите, които в голяма степен водят до развитие на болестта на Алцхаймер и снижават когнитивните финкции.

Следващо място в класацията заема мазната риба. Такива риби като сьомгата, сардината и херинга съдържат киселини, които също разграждат вредните ферменти. Изследванията показват, че ако един път в седмицата се консумира някой от тлъстите видове риба, това помага в значителна степен да се намали вероятността от развиване на болестта на Алцхаймер.

Почетното пето място в рейтинга на “умните” храни заема спанакът. Специалистите установяват, че спанакът забавя появяването на проблеми с нервната система, вследствие остаряването на организма и възпрепятства възникването на нарушения в опознавателните способности.

 
Сиси
Пуснат на: 25 Февруари 2010, 19:01

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се



без витамини не трябва да се живее

настьпва времето на пролетната умора, така, че употребявайте повече сурови ядки и плодове, които присьстват сезонно на нашия пазар.

 
Сиси
Пуснат на: 2 Март 2010, 14:02

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

http://www.playcast.ru/view/990650/8be5a575339c8c5d633cd15e7dd58588b823c830pl

тук можете да намерите всичко за билките !!!

thumbs_up

 
Сиси
Пуснат на: 6 Март 2010, 10:22

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се


Не комбинирайте женшен и гинко билоба с хапчета за кръвно и сърце

Грейпфрутът е най-полезният плод. Чесънът - най-мощният естествен антибиотик. Зеленият чай пази от рак. Гинко билобата подсилва паметта, жълтият кантарион гони депресията, а женшенът подмладява. Сигурни ли сте? Понякога и най-полезните храни и билки могат да забъркат смъртоносен коктейл с лекарствата, които вземате. И не само да саботират терапията, а и да ви убият.


И най-полезните храни могат да се окажат отровни. Кога? Щом ги смесим с лекарства. Това обяснява проф. Надка Бояджиева, шеф на Катедрата по фармакология и токсикология в Медицинския университет в София. Вместо приятел хапчетата стават враг - когато ги комбинираме с неподходящата диета. А че сме си забъркали смъртоносен коктейл, не ни предупреждават нито в поликлиниката, нито в аптеката. В "мелницата на организма", както наричат черния дроб, медикаментите и обядът се срещат. Там се случва чудото на лекарствения метаболизъм. За жалост често вкуснотиите влияят на ензимите на черния дроб - потискат ги или пък ги активират. Резултатът - времето на полуживот на лекарствата се променя, обяснява фармакологът. А с него и ефектът на илачите. Медикаментите могат да спрат да ни действат, да не могат да се резорбират и дори - да ни убият. Кои храни и лекарства са смъртни врагове? Проф. Бояджиева повдига завесата.
Внимание, грейпфрут!
Плодът на плодовете - пълен с антиоксиданти, известен с подмладяващия си ефект, върл противник на рака. За грейпфрута в интернет ще прочетете само суперлативи. Дали са истина обаче? "Грейпфрутът е сред най-коварните храни в комбинация с лекарства", предупреждава проф. Бояджиева. Откритието е истински шок - и идва след смъртта на британец, който комбинирал цитрусовия фреш с антикоагуланти - медикаменти за разреждане на кръвта, които се вземат при тромбоза. Фенът на грейпфрута умира в адски мъки от вътрешни кръвоизливи. Тогава фармаколозите предупреждават - не го смесвайте с лекарства. "Доказа се, че потиска чернодробните ензими и нарушава лекарствения метаболизъм. Медикаментите не могат да се биотрансформират, остават в организма и можеш да предозираш, без да подозираш", предупреждава проф. Бояджиева. Фармакологът не препоръчва да хапвате грейпфрут, щом пиете лекарства за високо кръвно, атеросклероза, тромбоза, аритмия или сте на имуносупресори след трансплантация. Освен него е добре да избягвате и мармаладите и ликьорите с цитрусови плодове - например битер оранж, допълва проф. Бояджиева.
Чаят - нож с две остриета
Митът, че чаят е най-полезната напитка също се сгромолясва - поне когато го смесваме с лекарства. "В зеления и черния се съдържат големи количества теофилин", обяснява проф. Бояджиева. Алкалоидът разхлабва меките мускули и също се намесва в биотрансформацията на лекарствата. Най-коварен е за хората, които гълтат цяла шепа лекарства. "Черният и зеленият чай потискат едни чернодробни ензими и стимулират други.
Така настъпва пълен хаос и разнобой", предупреждава фармакологът. Най-големи са рисковете за сърдечноболните пациенти. "Пийте не повече от чаша-две, литър на ден е много", смята проф. Бояджиева. Чаят за отслабване пък е още по-коварен. "Обикновено съдържа разхлабващата билка сена, която нарушава усвояването на повечето лекарства още в чревния тракт", не крие специалистът по фармакология.
Врагът в чесъна
Българският универсален лек - чесънът, крие други рискове. Най-опасен е за диабетиците. "Много от тях го вземат даже на таблетки, защото са чували, че сваля кръвната захар", обяснява проф. Бояджиева. Екстрактът от чесън или конската доза скилидки обаче могат да докарат диабетиците, които вземат орални медикаменти, до хипогликемия, алармира специалистът. Промишлените количества "миризлив лек" понякога причиняват и натравяне - с парацетамол. Защото активните съставки в чесъна потискат ензимите, които разграждат препарата срещу висока температура.
"Миризливецът" саботира и противовирусните препарати. Същото правят и лютите чушки - особено червените. "Вярно е, че имат противотуморно действие, но, ако пиете хапчета всеки ден, внимавайте с тях", предупреждава проф. Бояджиева.
Чудодейните билки
Гинко билоба, женшен и жълт кантарион - има ли нещо, което да не лекуват? Това обаче са най-опасните хранителни добавки, предупреждават фармаколозите. Ако пиете лекарства за разреждане на кръвта, високо кръвно, аритмия, сърдечна недостатъчност, епилепсия или депресия - забравете за тях! "Гинко билоба например предизвиква кървене при пациентите на антикоагуланти. А при хипертониците, които пият тиазидни диуретици, рязко сваля кръвното и може да доведе до кома", предупреждава проф. Бояджиева. Хранителните добавки са нож с две остриета и преди операция. Валерианът, ехинацеята, гинко билобата и жълтият кантарион влияят на силата и продължителността на анестезията, доказват тестове на учени от Охайо. Дамите пък трябва да ги избягват, ако пият контрацептиви - защото има опасност билките да променят времето на полуживот на хапчетата, предупреждава проф. Бояджиева. Жените да са нащрек и с хапчетата, които пият при менопауза.
Антибиотикът мрази мляко
Антибиотиците пък са във "война" с млечните продукти, алармира фармакологът. Особено - широкоспектърните. Причината - тетрациклините се свързват с калциевите и магнезиевите йони в сиренето и кашкавала. Резултатът - хапчетата просто не действат. "Избягвайте млякото поне 2-3 часа преди и след приема на антибиотика", препоръчва проф. Бояджиева. Само така лечението ще е ефективно.
Когато се лекувате с антибиотик, трябва да внимавате още с червеното вино. Особено - ако е от "подправеното", което се прави от гроздов екстракт и струва 1,50 лв. Колбасите менте и евтини вафли с много соев протеин също са опасни - ако сте на антидепресанти. Психотропните не се спогаждат и с рибеното масло. Добавката е полезна, защото има много омега 3-мастни киселини. "Но не бива да се комбинира с антибиотици или лекарства за сърце", напомня

проф. Надка Бояджиева.
http://avangardi.blog.bg/izkustvo/2010/03/04/zdraveto-smyrtonosen-kokteil.503985

 
Сиси
Пуснат на: 19 Април 2010, 00:13

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се



НАР


На лечебните свойства на нар споменава за първи път от древногръцкия лекар Хипократ, който използва нар сок в болки в стомаха, кожата и за лечение на чревни разстройства. Авицена използва цветовете на нар кървене, болки в гърлото, дизентерия и като антипирептик.

нар сок се използва за да се възбуди апетита, за подобряване на чревната функция и обмяната на веществата, както И диуретично, аналгетично, противовъзпалително, антисептично , тоник и антипирептик.

Нар сок се предписва за анемия, респираторни и инфекциозни заболявания, хронични колити, диария, аритмия, асцит, атеросклероза, лъчева болест, инфекциозни хепатит, бедни съсирване на кръвта, както и в доброкачествени тумори.


Сокът от нар съдържа 12,5-23,3% сухо вещество, основните компоненти, от които са монозахариди: фруктоза, глюкоза и захароза. Тяхното съдържание варира от 8 до 20%.



 
Емил
Пуснат на: 1 Май 2010, 12:02

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се



Зелен чай

Чаят прави сърцето по-издръжливо и го предпазва от инфаркт, заздравява стените на съдовете и капилярите и ги прави по-гъвкави и еластични, нормализира функцията на сърдечно-съдовата система, леко ускорява кръвообращението, предотвратява отлагането на липиди (мазнини) и разрушава натрупаните вече мастни плаки, което го прави полезен за понижаване на вредния холестерол.

Има силно прочистващо действие и се счита за противоотрова. Той се използва за премахване на страничните ефекти от лечение с антибиотици, при работа във вредна среда, при употреба на никотин и алкохол. Чаят има антивирусни, бактерицидни и противовъзпалителни свойства, поради което се счита за естествен природен антибиотик. Използва се профилактично при кариес и за заздравяване на зъбния емайл, премахва лошия дъх. Зеленият чай е един от най-мощните антиоксиданти. Това е само една малка част от причините, поради които лично аз консумирам между 4-5 зелени чая в деня. Ето още аргументи за целта.

Благодарение на високите стойности на съдържащите се в зеленият чай полифеноли той може да ускори с 50% прочистването на свободните радикали от тялото. Това подобрява състоянието на редица органи, стимулира системата за детоксикация на черния дроб и намалява риска от злокачествени заболявания на белите дробове, гърдата, стомаха, дебелото черво, простатата и панкреаса, свежда до минимум вредните влияния от радиацията.

Изследванията през последните десет години неуспоримо доказаха, че полифенолите (катехините), които се съдържат в зеления чай са изключително важни за здравето на човека. Продължителността на живота на хората в далечна Азия например, се свързва и с ежедневната употреба на зелен чай.

Полифеноли от зелен чай
Въздейстие на полифенолите (катехини):

* оказват антиоксидантна, антикарценогенна, антимутогенна, антибактериална, антигъбична защита на бъбреците и кръвоносната система;
* изгарят избирателно излишните мазнини в организма и запазват полезните и жизненонеобходими фосфолипиди и по този начин са естествено оръжие срещу затлъстяването – контролират нивото на кръвната захар;
* потискат производството на опасните веротоксини, които пък от своя страна потискат синтеза на протеините, водят до колити и проблеми в отделителната система;
* понижават нивото на лошия холестерол, който заедно с окислените фосфолипиди водят до редица “модерни“ болести;
* осигуряват добър вкус и грижа за устата, като потискат растежа и зпособността на кариогенните бактерии да се прикрепят към зъбите, като в същото време се борят с пародонтозата и премахват лошия дъх;


Зеленият чай е мощен антиоксидант, съдържащия се в него антиоксидантен ензим (SOD) е 400 пъти по-силен от този, съдържащ се в останалите плодове и зеленчуци, а е известно че свободните радикали в организма водят до по-бързо остаряване, рак, остеопороза, сърдечносъдови болести, диабет, уемора и атеросклероза.
Редовната употреба на зелен чай води до един по-добър баланс между дух и тяло

Лекарите препоръчват да се пие зелен чай при дълго престояване пред телевизор или компютър, а за хора, преминали лъчева терапия, е желателно заленият чай да се включи в ежедневната диета. Чаят действа потогонно и диуретично, понижава температурата, засилва белодробната вентилация, подобрява храносмилането, облекчава болките при възпалено гърло. Той е важен в борбата с остеопорозата, помага за редуциране на теглото, като ускорява изгарянето на мазнините. Стимулантът в чая е кофеинът, който активира нервната система и скоростта на обмяната, повишавайки концентрацията и чувствителността. Зеленият чай възстановява цялостно имунната система. Или накратко, зеленият чай:

* забавя и спира процеса на стареене на клетките и допринася за подмладяване и дълголетие.
* съдържа немалко вещества, нужни за човешкия организъм. Цинкът, който се намира в зеления чай играе важна роля за правилното протичане на бременността.
* прочиства кръвта от холестерол и други вредни вещества и наслоявания по стените на кръвоносните съдове. Предпазва и лекува атеросклероза, високо кръвно налягане и сърдечни заболявания.
* стимулира отделителната система, функциите на бъбреците и пикочния мехур.
* укрепва двигателната способност на организма и нервната система.
* лекува затлъстяване и разкрасява. Опъва кожата и отваря порите й.
* влияе благотворно при очни болести и засилва очите.
* пиенето на зелен чай укрепва духа, повдига настроението, засилва паметта и мозъчната дейност.
* поддържа нормалната дейност на сърцето и стомаха.
* стимулира циркулирането на кръвта и енергията.
* предпазва от рак и злокачествен тумор. Засилва имунните функции на организма и действува благотворно за предпазване и лечение на лъчеви болести, при радиация и отравяния.
* регулира баланса между алкалите и киселините в организма.
* изстудява тялото по време на летните горещини и по този начин адаптира телесната температура към външни условия. Девет минути след поемането на чая се отварят кожните пори, телесната температура спада с 1-2 градуса и човек се чувствува приятно по време на горещините.
* зеленият чай има освежаващо, ободряващо действие и помага при преумора.
* предпазва от кариес на зъбите. Изследвания на английски учени потвърждават, че зъбният кариес е много по-рядко срещан у хората, които всекидневно пият зелен чай.

 
Емил
Пуснат на: 18 Май 2010, 21:09

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

КАКВО ДА ЯДЕМ ПРЕДИ СЬН


Сигурно на всеки е позната следната ситуация: опитваме се да заспим, а не можем. Разбира се, можем да прибегнем до някое сънотворно, но дали това трябва да е първият ни избор. По-добре е просто да се научим да конктролираме количеството храна на вечеря, както и да оставим за десерт някой от продуктите, които способстват за заспиването.

Тези продукти отпускат напрегнатите мускули, успокояват нервната система, стимулират производството на хормоните, предизвикващи съня (серотонин и мелатонин) и не натоварват стомаха.

Полезно е преди сън да се изяде един банан. Бананите съдържат серотонин, мелатонин и магнезий – минерал, който спомага за отпускането на мускулите. Image Example

Известно и изпитано средство е чаят от лайка. Тя не напразно заема първо място сред успокояващите напитки, защото притежава лек сънотворен ефект и е идеално средство за релаксация.

Много хора преди сън пият топло мляко. По принцип в млякото се съдържа триптофан – аминокиселина, която има успокояващо действие, а и съдържа доста калций, който помага на мозъка да усвои триптофана. Освен това млякото влияе и на психиката. То връща човека към усещанията от ранното детство, когато бутилката с мляко олицетворява спокойствието и уюта.

В топлото мляко може да се добави билков чай с малко мед. Захарта в големи количество стимулира нервната дейност, поради което не се препоръчва, но малката доза глюкоза заставя мозъка да блокира орексина – наскоро открит неврохормон, отговорен за възбуждането на клетките.

Обилното хранене преди сън не е никак добра идея. Все пак стомахът няма да се претовари от малко количество печени картофи, които поглъщат киселините, пречещи на производството на триптофан. За да се засили успокоителният ефект, картофите могат са се намачкат лъжица топло мляко.

Малка купичка с овесени ядки (добър източник на мелатонин) също утолява чувството за глад и няма да попречи на съня. В ядките може да се добави малко мед. Ако сте пренапрегнати или страдате от депресия, добавете в овесените ядки и две ч.л. ленено семе. То е богато на омега-3 мастни киселини. Шепа бадеми (те съдържат триптофан и магнезий) също ще улесни заспиването. Освен това бадемите са полезни за сърцето.

Заедно с чая от лайка можете да приемете и малка филийка пълнозърнест хляб, който стимулира производството на инсулин, който помага на триптофана да достигне до мозъка, където се превръща в серотонин. Image Example

Друг добре известен източник на триптофан е пуешкото месо. Не забравяйте, че триптофанът действа най-добре на гладен стомах и неговият ефект се засилва от въглехидратите, затова е полезно вечерята да се състои от пуешко месо и пълнозърнест хляб.

 
Сиси
Пуснат на: 22 Май 2010, 15:07

Отг: БОЛЕСТИ,РЕЦЕПТИ,ДИЕТИ,НАРОДНА МЕДИЦИНА
Цитирай Присъедини се

яжте зеленчуци !
Нека присъстват всекидневно в менюто Ви !



 
Страница 1 от 3
 1-30 от 62  |   1  2  3  >>  >>| 
commercial реклама
host bg
Copyright © 2006-2013 Sibir.bg