Група
Слънчевите
Слънчевите
Клуб на готините ...Всичко за всички !!!
Категория :
Лайфстайл
Създадена на :
27 Януари 2009
Тип : Модерирана
Членове : 580
Собственик : inkognito
Тема : НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
A+ A-
Мнения asc desc
Страница 3 от 10
 61-90 от 286  |   |<<  <<  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >>  >>| 
inkognito
Пуснат на: 9 Юли 2013, 19:37

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се



Използват захар за откриване на рак

08.07.2013

Шоколадът и газираните напитки, съдържащи захар, скоро може да се използват за откриване на рак, откри епип от учени към Лондонския университетски колеж, съобщава вестник "Дейли мейл".

Специалистите са разработили техника, с помощта, на която ще идентифицира заболяването, като се наблюдава процеса на усвояване на захар от организма.

Злокачествените тумори консумират много повече глюкоза от нормалната тъкан.

Учени са установили, че туморът става по-ясен след консумация на сладки храни.

Според експертите откритието им е пробив в диагностиката на смъртоносната болест и е много по-опростена алтернатива на стандартните методи. Н

Новият начин на диагностициране най-вероятно ще започне да се използва след шест години.


Постът е редактиран на 09.07.2013 19:37

 
inkognito
Пуснат на: 8 Юли 2013, 05:35

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

Заменете ‘‘бялата смърт’’ с ‘‘розовото злато’’!
100% КРИСТАЛНА ХИМАЛАЙСКА СОЛ

Сложете на Вашата трапеза най-чистата и най-полезната сол на планетата! "Розовото злато“ съдържа 84 минерала, образуващи съвършена биохимична структура!

Хималайската кристална сол е 100% чист натурален продукт. Тя съдържа над 97% натриев хлорид и редица жизнено важни минерали и елемнти за човешкия организъм, които са в усвоима йонна форма. Това са калий, калций, магнезий, фосфор, а розовият й цвят се дължи на съдържащото се в нея желязо.

Действие: противовъзпалително, антибактериално, противоалергично.

Спомага за намаляването на употребата на готварска сол.
Улеснява регулирането на съдържанието на вода в тялото, поддържа здравословен баланс на рН в клетките, особено на тези в мозъка.
Поддържа здравословни нива на кръвната захар и артериалното налягане.
Подпомага електропреносните процеси в тялото.
Подобрява усвояването на хранителните вещества и подкрепя дихателната система.
Предотвратява мускулни крампи и подобрява костната здравина.
Предпазва устната кухина от ранички и афти, прави зъбите по-здрави и защитава венците от възпаления.
Прочиства организма от токсини и свободни радикали.
Помага за пълноценното усвояване на йод от храната.
Предпазва от подагра, артрит, подуване.
Спомага за прочистване на синусите и предотвратяване на сухата кашлица


 
inkognito
Пуснат на: 8 Юли 2013, 04:20

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

Бактерия в BG охлювите подобрява имунитета

Българските охлюви имат уникален щам, който влияе полезно върху човешкия организъм, съобщи БТА, цитирайки експерти от Националния охлювъден клъстер.Отглежданите у нас мекотели имат благотворен ефект върху храносмилателната система на човека и действат антитуморно на дебелото черво.
Млечната бактерия, открита само в нашите охлюви, стимулира имунната система, намалява токсичните метаболити в тънките черва, асимилира холестерола от бактериалните клетки.По всяка вероятност все още чистата природа на България е най-доброто обяснение на резултатите от проучванията на българските охлюви.Освен като деликатес и " лекарство " те намират и друго приложение, обясниха експертите.Козметични продукти от мекотелите се използват срещу стареене и действат отлично за заличаване на белези.

 
inkognito
Пуснат на: 7 Юли 2013, 08:10

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се



Група японски изследователи успя да отгледа миниатюрен черен дроб от човешки стволови клетки. Новосъздаденият орган е функционален и ще бъде присаден на опитна мишка с повреден черен дроб. Подробности за революционния пробив дава сп. Nature.

Учените са използвали в опита си индуцирани плурипотентни клетки – тоест, стволови клетки, получени чрез препрограмиране на зрели клетки на възрастен човек. Те имат уникалната способност да се превръщат в различни по природата си тъкани и така медиците успели да отгледат от тях както хепатоцити (чернодробни клетки), така и кръвоносни съдове и съединителни тъкани. Резултатът е триизмерна структура, анализът на която показал, че притежава всички необходими за нормалното функциониране на органа елементи.

Следващата стъпка на учените ще бъде да наблюдават как се представя черният дроб след присаждането в мишия организъм. Предишни изследвания показаха, че индуцираните стволови клетки по-често от другите имат склонността да се превръщат в туморни. Затова е нужно да се потвърдят способностите на изкуствено създадения орган, преди да се мисли за провеждането на подобен опит върху човек, уточняват авторите на изследването.

 
Яна
Пуснат на: 3 Юли 2013, 10:36

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

...не влияе...ако са в моята градинка... teeth teeth

inkognito studena:
А цената влияе ли? rofl rofl rofl

 
inkognito
Пуснат на: 3 Юли 2013, 09:27

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

А цената влияе ли? rofl rofl rofl

Яна Цветна:
Цветът на хранителните продукти влияе на апетита

Обикновено потребителите избягват храни със синьо, лилаво или черно. Хората са "програмирани" да не купуват въпросните продукти, защото те предизвикват асоциации, свързани с отрова или някакво друго неблагоприятно действие.

Освен боровинките, къпините и патладжана, няма друга храна, която да бъде естествено оцветена в тези тъмни нюанси.

Най-апетитният цвят е червеният. Той възбужда апетита, създавайки чувство на интимност и енергия. Ако имате проблеми с апетита, добавете по нещо червено към храната си. Може да опитате дори с червени чинии, които също събуждат глада.

 
Яна
Пуснат на: 3 Юли 2013, 08:46

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

Цветът на хранителните продукти влияе на апетита

Обикновено потребителите избягват храни със синьо, лилаво или черно. Хората са "програмирани" да не купуват въпросните продукти, защото те предизвикват асоциации, свързани с отрова или някакво друго неблагоприятно действие.

Освен боровинките, къпините и патладжана, няма друга храна, която да бъде естествено оцветена в тези тъмни нюанси.

Най-апетитният цвят е червеният. Той възбужда апетита, създавайки чувство на интимност и енергия. Ако имате проблеми с апетита, добавете по нещо червено към храната си. Може да опитате дори с червени чинии, които също събуждат глада.

 
inkognito
Пуснат на: 2 Юли 2013, 18:06

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се



ЧЕТИ ТУК

 
Яна
Пуснат на: 24 Юни 2013, 12:36

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

Сладоледът стимулира изработването в организма на серотонин, който според изследванията предпазва от стрес и повишава настроението.



 
inkognito
Пуснат на: 15 Юни 2013, 18:18

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се


Голямата тайна на содата (забраненото четиво)


http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=13092

 
inkognito
Пуснат на: 14 Юни 2013, 08:36

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

Рядко се замисляме как консумирайки неправилни храни, вредим на здравето си.

Колкото и странно да звучи, храната, която консумираме може да влоши или подобри нашето здравословно състояние. И защото човек се чувства комфортно когато е здрав, ви предлагаме кратък списък с храни, които са полезни за функцията на червата. Хапвайте от тях и се радвайте на здрав корем.

Манго

Облекчава запек благодарение на слабителните си свойства.

Ленени семена

Защитава нормалната чревна флора, регулира дефекацията
.

Кисело мляко


Спомага за възстановяването на нормалните функции на червата.

Американски зърнастец (Каскара саграда)

Укрепва стените на дебелото черво. Това е билка, която гони токсините.

Органични плодове

Ябълките, гроздето, ананасите, папаята и кивито са богати на фибри, съдържат ценни ензими, които спомагат за поддържане редовността на храносмилателната система изобщо.

Семена от резене (див копър)

Облекчава болки ниско в корема, подобрява храносмилането и намалява неприятните газове.

Алое вера

Лекува и успокоява лигавицата на червата.

Мента

Успокоява червата.

Кълнове от люцерна (Medicago sativa)

Благоприятства храносмилателния тракт по време на прочистване

.....................



При възпаление на горните дихателни пътища – ако имате хрема или ви боли гърлото, направете си инхалация с варени картофи. Това е изпитана бабина рецепта.

1. Сварете картофите, извадете ги от тенджерата и си наведете лицето над парата. Дишайте няколко минути. Направете почивка и пак дишайте. От парната баня ще получите значително облекчение.

2. Когато ви боли гърлото ви се яде мека и нежна храна – затова намачкайте картофите с вилица, подправете на вкус, прибавете малко праз лук и салатата е готова.

 
inkognito
Пуснат на: 10 Юни 2013, 09:57

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се



Лечението с цветя е много особен вид фитотерапия. Нещо средно между народната и алтернативната медицина. Неговият откривател Едуард Бах си служи с водни извлеци.
Цветята за тях се приготвят по специална процедура: слагат се на слънце в стъклен съд с вода и престояват поне 3 часа. После се вадят от водата, която вече е обогатена с оздравителната им сила.

През 1983 г. Световната здравна организация одобри прилагането на различни видове алтернативни лечения, между тях и терапията на Бах. СЗО признава, че цветята влияят положително на човешката психика и засилват имунната система.
Лечението на Бах се използва в цял свят, защото е достъпно, евтино и без противопоказания и странични ефекти. При това то не изключва вземането и на други медикаменти.

Едуард Бах се ражда в селце до Бирмингам в семейство на преселници от Полша. Следва медицина и се дипломира като лекар през 1912 г. Практиката му е продължителна и интензивна. От нея стига до извода, че пациент реагира по различен начин на лечението на една и съща болест и че болестта от своя страна също се развива различно според физическите и психическите особености на пациента.
Затова Бах си поставя за цел да открие прост, безболезнен и универсален метод за лекуване. Но през 1919 г. спешно е опериран от рак в стомаха и му казват, че има още 6 месеца живот. Решен с цената на всичко да довърши делото си, Бах своеволно напуска болницата и се отдава на изследванията си.
Вместо да умре обаче, той чудотворно оздравява. Така разбира, че ако нещо ни завладее - било то голяма любов или занимание, което ни поглъща изцяло - ще живеем щастливо и ще се радваме на добро здраве.
През 1930 г. Бах вече е преуспял като лекар. За него традиционната медицина не е единственият път към оздравяването. Самата природа има голяма енергийна сила и всичките му усилия се насочват към това да я опознае. Той смята, че от всички растения в цветята е съсредоточена най-много от тази енергия. Той открива вибрационните способности на цветята и разликата между тези раслите на припек и на сянка.
Изпълнил мечтата си, Бах умира в съня си на 26 ноември 1936 г.

Философията на Бах

Подтикнат от огромната си любов към природата и от силната си интуиция, Бах започва да свързва пациенти със сходни особености с определени цветя. Постига смайващи резултати и така се убеждава, че в центъра на лечебния метод трябва да бъде болният, а не болестта. Бах залага на 38 вида растения. Всяко отговаря на основните характеристики на психиката и следователно, ако са подходящо съчетани, въздействат на духа и връщат хармонията в тялото, а заедно с нея и неговото душевно и физическо здраве. Според Бах, за да са добре тялото и умът, те трябва да са в равновесие.



Есенциите на д-р Бах са лицензирани в Европа, Щатите, Канада, Австралия, Индия, Китай и други страни.
В България /не съм сигурна обаче / не са лицензирани и не могат да се намерят в аптеките. Има няколко сайта, които ги предлагат.




http://aspenbg.com/font-colorred-font-n-16.html


http://dpashkulev.info/za-produkti/76-tzvetolechenie-po-d-r-bah

Постът е редактиран на 10.06.2013 10:02

 
inkognito
Пуснат на: 9 Юни 2013, 18:14

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

Аюрведа и съвременни болести

От Мадхурйа Лила Деви Даси




Здравословното хранене е признак на висока култура и уважение към себе си. Да се храним вкусно обичаме всички. Вкусовите потребности на организма зависят от психологическото състояние на човека. В съответствие с емоциите на човек съществуват 6 вкуса – сладък, кисел, солен, горчив, лютив и стипчив. Ако всичките тези вкусове присъстват в балансирано състояние, то храната дава здраве и щастие. Ако в зависимост от нашите недостатъци на поведението и характера ние нарушаваме тази хармония, то се появяват болести. Ето няколко примера за такива зависимости.

Мързеливият човек изпитва желание да яде сладко във втората половина на деня. От излишъка на захар в организма намаляват защитните сили, нарушава се обмена на веществата, функциите на черния дроб, на задстомашната жлеза, страда зрението. Много сладко във втората половина на деня употребяват тези, които отбягват разрешаването на проблемите си.

Човек, който изпитва мъка се стреми да употребява в храната си горчиви продукти – горчица, ръжен хляб, кафе. В резултат на това се появяват хронични инфекции, заболявания на кръвта и костната система.

Песимистът и обидчивият човек искат кисело. Киселото в големи количества носи вреда на сърцето, белият дроб, стомаха, червата, ставите, нарушава вътрешната среда на организма.

Човек, който не е щастлив когато работи, напрегнатият човек иска да яде пресолена храна. Излишната сол се явява враг на съдовете на целия организъм – на бронхите, бъбреците, ставите.

Хора, които са инати, напористи, без задръжки обичат прекалено горчиво. Такава храна води до заболяване на хормоналните органи, бронхите, гръбначния стълб, ставите, костите.

Пристрастените към лютива храна изпитват гневливост, излишен темперамент и в резултат на това възникват възпалителни процеси в черния дроб, задстомашната жлеза, стомаха, сърцето, половите органи, алергични заболявания.

Потребност от прекалено много пържена храна възниква при грубост, умора, отвращение към труда. Това води до претоварване на съдовете на мозъка, черния дроб, стомах, нарушават се хормоналните и имунните функции.

Алчните хора обичат прекалено мазните храни – това води до заболявания на обмяната на веществата, стомаха, черния дроб, костната система.

Хората, които се намират в постоянно психическо напрежение, които не умеят да се отклонят от проблемите предпочитат тонизиращи за организма напитки – черен чай и кафе. Това е и основната причина за тютюнопушенето. В резултат на тези навици се получават поръжения на кръвоносните съдове на мозъка, сърцето, бъбреците и черния дроб. Снижават се функциите на половите жлези, страда кръвоносната система.

Раздразнителните, инатите, алчните, суетните хора обичат да ядат много и се хранят бързо. Появяват се излишни килограми, нарушение на артериалното налягане, хормонални разстройства, нарушения в гръбначния стълб, снижават се защитните сили на организма.

При чревоугодничество, алчност, лошо отношение към хората, жестокост, излишна привързаност към вещите се появява влечение към месото. Жестокостта и праволинейността предизвикват потребност от консумирането на риба. Тези продукти са осквернени и съдържат в себе си енергията на убийството и за това в древни времена се е считало, че ако човек яде месна и рибна храна то силата на смъртта започва да нараства у него. От тук и увеличение на песимизма, постоянна раздразнителност, злокачествени тумори, нещастни случаи. Освен това за преработването на тези продукти е необходима много енергия в резултат на което отслабват всички други функции на организма в това число и естествения стремеж към самоизлекуване. Болестите преминават в хронична форма.


Човек, който е увлечен от любими занимания, който се отнася доброжелателно към хората, не е склонен към изкривяване на вкусовите си предпочитания и увеличава възможността да бъде здрав.

Отдавайки се на лошите черти на характера си ние придобиваме нарушени вкусови усещания и в крайна сметка те ни заставят да приемаме месна и рибна храна, пържено, чай, какао, кафе, прекалено сладко, кисело, солено, горчиво, мазно и люто. При неправилно хранене се развиват болести. Ако изключим тези неправилни съчетания на продуктите от порциона си ние можем да се избавим от много заболявания и да променим своя характер към по-добро. За това всички изброени типове вредни продукти се изключват по време на лечение.

Какво остава?

Млечните и зърнените храни, плодове, зеленчуци, ядки и зеленина. Белтъчините от млечните продукти, особено от сметаната се усвояват два пъти по-добре отколкото от месото.
Така се храни една трета от човечеството в това число много хора на Запад и САЩ. Във финансов план този начин на хранене е около 20-30% по-евтин. Ако извършвате тежки физически натоварвания не се плашете – тежкоатлетите отдавна са минали на млечни продукти.

Вегетарианският начин на хранене е голямо изкуство. То може напълно да замени лекарствените препарати. Всеки продукт на хранене е лекарство, ако се използва в съответствие със знанието на механизма на действие върху организма, правилно приготвен и взет в необходимото количество. Трябва да изучите и да използвате в храната си подправки в нужните пропорции за да ви доведат до бързо оздравяване.


http://vrindabg.com

Постът е редактиран на 09.06.2013 18:15

 
inkognito
Пуснат на: 6 Юни 2013, 11:56

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се



Снимка: http://www.bgflora.net
Източник: http://www.bgflora.net

Казват, че по нашите географски ширини расте билка със свойства на панацея*. Казват, че това било растението Бъзак (Sambucus ebulus), наричано още тревист бъз (бъзе, бъзовляк, бъзуняк, ниско бъзе). Най-вероятно всеки от вас го е виждал, но едва ли някой е предполагал колко вълшебно може да бъде лечебното му действие.

Слави се най-вече като билка срещу рака на гърдата, но е изключително подходящ сместо противогрипна ваксина, защото е чудесен имуномодулатор. Колко символично – оказва се, че панацеята е бурен, който почти всеки подминава с пренебрежение…

Бъзакът е тревисто многогодишно растение, вид бъз, с дълго, пълзящо, силно разклонено коренище. Да не се бърка с бъз! Расте до 1-2 m височина, храстообразно. Листата са срещуположно разположени, нечифтоперести. Цветът е с бяло, 5-делно, звънчевидно венче, по-рядко розово отвън; събрани в щитовидни съцветия. Плодът е сферичен, 5-6 mm в диаметър, тъмносин до черновиолетов, сочен с 3 миниатюрни костилки. Разпространен е като бурен край пътищата и населените места.

Цветовете съдържат незначително количиство етерично масло, циногенен гликозид и захари; плодовете - антоцианови багрилни вещества, захари, валерианова, ябълчна и винена киселина, дъбилни вещества,смоли, пектин, витамин С и др. В зелените плодове и семената се съдържа цианогенен гликозид, поради което са отровни, но сокът на зрелите плодове не е отровен. В корените се съдържат дъбилни вещества и танини. Има диуретично, антимикробно и потогонно действие.

За медицински цели се използват корените (отвара) и плодовете (студен извлек). Зелените плодове са отровни, използват се зрелите ( при децата могат да предизвикат гадене и повръщане). Коренът се използва при ужилвания (чрез втриване) и при бъбречни заболявания (чрез отвара). При трудно уриниране и за изпотяване се прави запарка от цветовете. Гъст екстракт от плодовете - при безапетитие, анемия, отпадналост и местно втриване върху кожата при ухапване от насекоми, при хемороиди и ревматизъм.

Внимавайте, не бъркайте бъзака с бъз!

Бъзака може лесно да се сбърка с бъза. Основните разлики се състоят в следните неща:

- Бъзака е храстовиден и достига до 2м височина, докато бъза достига до 7-8м височина и е дърво.

- Бъзака цъфти през юли-август, докато бъза по-рано - през май-юни - плодчетата на бъзака са нагоре, на бъза висят надолу

Рецепта за настойка с широко приложение – като противораково средство, като средство за прочистване на организма след химотерапия, като превенция срещи грип, като имуномодулатор за подсилване на имунната защита като цяло:

Бе­ре се пло­дът, кой­то при­ли­ча на бо­ро­вин­ка и е с поч­ти съ­ща­та го­ле­ми­на. Рас­те в края на ав­густ и на­ча­ло­то на сеп­тем­ври. Плод­че­та­та трябва да са доб­ре уз­ре­ли, за да има­т ле­чеб­ни свой­ства. След ка­то се на­бе­ре, се из­ми­ва и се сла­га в бур­ка­ни, ка­то се ре­ду­ва еди­н ред бъ­зак, еди­н ред за­хар и та­ка до­ка­то се на­пъл­ни до го­ре. След то­ва се из­нася на място, къ­де­то има слън­це, за да мо­же да фер­мен­ти­ра. След две сед­ми­ци се зат­варя и се сла­га в хла­дил­ни­ка. Мо­же да се нап­равят 2, 3 или 4 бур­ка­на, но по­не два са необ­хо­ди­ми, за да стиг­нат до дру­га­та го­ди­на. Взе­ма се по ед­на чае­на лъ­жич­ка сут­рин на глад­но, 10 ми­ну­ти пре­ди хра­не­не всяка сут­рин.

*Панацея (гр. "вселечителка") в древногръцката митология е дъщеря на Асклепий и Салус (или Епионе). Богиня на лечението и медицината. Тя била олицетворение на лечението с билки. Казват, че една от най-големите и добре запазени находки по нашите земи са намерените в Пловдив изображения на мраморен фриз от 2 в. от н.е. на всеки един от членовете на семейството на Асклепий, вкл. на Панацея.

Е, значи не е толкова чудно, че по нашите земи си имаме бъзак в изобилие…

 
inkognito
Пуснат на: 1 Юни 2013, 11:26

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се


Дъждовното време вреди на здравето

Източник: Istockphoto

Дъждовното, мрачно и студено време може да има негативно влияние върху здравословното състояние. Според специалисти рискът от сърдечни проблеми и повишаване на кръвното налягане е много по-голям при неблагоприятни метеорологични условия.

При студено време се стесняват кръвоносните съдове, за да се запази топлината на тялото. Това от своя страна повишава кръвното налягане.

Всяка една промяна в кръвното води до повишен риск от инфаркт и инсулт.

При измерване на кръвното налягане от специалисти е важно да се вземе под внимание и метеорологичните условия, обясняват специалисти. Това може да помогне да се определи по-точно дали даден пациент има нужда от определено лечение.

В проучване изследователи от Glasgow University разглеждат здравните и метеорологични данни в Шотландия за последните 40 години.

Резултатите показват, че понижаването на температурата с 10°С води до повишаване на кръвното налягане между 3-6 mmHg. Промяната на кръвното дори само с 2 mmHg може да увеличи риска от сърдечен удар и инсулт.

Изследователите апелират към повишено внимание при промяна на климата, особено от хората, принципно страдащи от високо кръвно.

Високото кръвно налягане (известно още като хипертония) настъпва когато кръвта се движи в артерии под по-голямо налягане от нормално

 
inkognito
Пуснат на: 30 Май 2013, 10:29

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

Лечебните свойства на виното са известни още от дълбока древност. То било препоръчвано като лечебно средство от Хипократ, по-късно, в средните векове , намира широко приложение в медицината като съставна част на лекарства.

Тайната на червеното вино се крие в ресвератол, който има чудодейната сила да неутрализира свободните радикали, които са отговорни за стареенето на кожата и могат да причинят рак. Освен многобройните ползи от виното има още една, която е в полза на жените. Чаша червено вино вечер е в състояние да контролира килограмите и да допринася за по-добра женска фигура. До този извод са стигнали американски учени, изучаващи влиянието на алкохола върху женския метаболизъм в течение на цели 13 години. Дамите, които пият умерено количество вино, по-бавно увеличават теглото си от тези, които предпочитат да се ограничават с минерална вода или зелен чай.



Най- важните свойства на червеното вино


- Виното намалява нивото на лошия холестерол, като предпазва от сърдечни заболявания и увеличава нивото на добрия холестерол;

- Червеното вино намалява кръвното налягане . Учените са доказали, че червените вина с най-голямо съдържание на процианиди най-добре защитават кръвоносните съдове. Алкохолът във виното, заедно с фенолите, подпомагат разтварянето на мастните отлагания и плаките;

- Виното е отлична профилактика срещу диабет и анемия. То пречиства кръвта, стимулира метаболизма и увеличава физическата издържливост;

- Виното забавя процесите на стареене, като предпазва от „старчески” болести и противодейства на отслабването на мозъчните функции;

- Редовното приемане на вино е чудесна профилактика и срещу камъни в бъбреците, възпрепятстване на развитие на тумори;

- Според стоматолозите, антиоксидантните свойства на полифенолите в червеното вино предпазват от кариес и периодонтит;

- Червеното вино е полезно при инфекции на пикочните пътища и възпаления на стомашно- чревния тракт;

- В червеното вино се съдържа и мелатонин и по този начин се превръща в средство срещу появата на бръчки.

- Сухите червени вина извеждат от организма радионуклеидите и токсините и повишават имунната система.



Лечение с червено вино


При висока температура
Една чаена чаша и половина качествено вино се вари 5 минути, заедно с малка люта червена чушка, добавя се и щипка захар.Пийте се на малки глътки, още докато е топло.След изпиването, си легнете и се завийте добре.Скоро ще се изпотите и ще смъкнете температурата.

При херпес направете компрес с червено вино. Това ще намали болката от хермеса и ще предотврати образуването на коричка.



При грип и простуда

Направете си глювайн, което преведено от немски означава означава „пламтящо вино”. То ще ви помогне при простуда, ще ви избави от кашлица. Ефективно е и при грип, пневмонии и бронхопневмонии. Пие се, докато е горещо. Класическият глювайн е подходяща напитка и за хора, прекарали инфекциозни заболявания, при физическо и психично изтощение, възстановява силите и укрепва организма след операция.

Един от начините на приготвяне на глювайн е следният:

Необходими продукти: 1 бутилка червено вино, 100 г захар, 5 г канела, 10 г карамфил, 100 мл коняк, лимон по вкус, 60 мл вода. Към червеното вино се прибавят захарта, и канелата и карамфила. Канелата ускорява обмяната на веществата и кръвоснабдяването и се препоръчва за регулиране на храносмилането. Тя помага при простудни и грипни заболявания. В подходящ съд на котлона се поставя виното, смесено с водата, захарта, канелата и карамфила, и се нагрява до кипване. Оставя се 10-15 минути, прецежда се, добавя се конякът и се налива в предварително затоплени чаши. Във всяка чаша се поставя резенче лимон. Глювайнът е полезен в умерено количество – 1-2 чаши дневно.


Лечение с вино има и своите противопоказания
Не трябва да се прилага от хора, страдащи от алкохолизъм, бременни жени и деца. Когато се приемат някои лекарства,не трябва да се пие вино. При заболявания на храносмилателната система, черния дроб, задстомашната жлеза, бъбреците, пикочните пътища, простатата и при епилепсия и при жени с наследствена обремененост към рак на млечните жлезисъщо не е препоръчително приемането на вино. Алкохол не се препоръчва също на жените с наследствена обремененост към рак на млечните жлези.

Не забравяйте, че препоръчваната доза червено вино за здраве е до една чаша на ден.



Виното в кулинарията

При приготвяне на някои от храните можем да ползваме и вино.

Така те стават по-лесноусвоими. Танините правят месата и зеленчуците по-крехки, а киселинността спомага за редуцирането на животинските и растителните мазнини.Така се получава по-здравословна храна, отколкото ако готвите с вода, а алкохолът, който се съдържа във виното, ускорява времето за приготвяне на храната. 85% от алкохола остава в ястието, ако то се снеме пет минути, след като виното е прибавено.При 15минути топлинна обработка остават 40% от алкохола е останал, след един час - 25%, а след два часа и половина - само 5%. Знаейки, че виното съдържа до 17% алкохол, е видно, че съдържанието му в ястието е незначително.

 
inkognito
Пуснат на: 27 Май 2013, 11:04

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се


Токсиколози от САЩ: Гинко билобата увеличава риска от рак
Препоръчваното като незаменим елексир растение се оказва опасно за живота
Публикувано: 21 май 2013


Гинко билобата е опасна за здравето, предупреждават специалисти по токсикология от САЩ. Тестове върху гризачи са показали, че растението увеличава опасността от развитие на рак.По време на изследването експерти тествали растение, произведено в Китай и неодобрено на европейския пазар.

След анализ на въздействието върху организма на плъховете, учените установили, че приемът на гинко билоба в големи дози е съпроводено с някои странични ефекти.

Специалистите от Университета на Арканзас установили, че големи дози в продължение на две години в един или друг момент води до развитие на рак./БЛИЦ

 
inkognito
Пуснат на: 26 Май 2013, 06:14

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

Глухарчето не е глухо за вашите болки



От дни вече усещаме пролетта. Най-после дърветата разцъфнаха, а по поляните жлътнаха стотици глухарчета. В много страни по света глухарчето се отглежда в градини като културно растение. За жалост у нас е много подценено. А глухарчето не е глухо за нашето здраве. То действа като естествен биостимулатор и е най-достъпното лечебно растение, което можем да си наберем. От него можем да си приготвим салати, супи, а корените се използват като заместител на кафето.

Глухарчето съдържа следните киселини и феноли: кофеена киселина, p-хидроксифенилацетат, хлорогенна киселина, цикориева киселина, монокафеойл-винена киселина, тараксакозид, линолеева и линоленова киселина, олеинова киселина, палмитинова киселина. В глухарчето също така са налични кумарините цикориин и ескулин, както и флавоноидите литеолин-7-глюкозид и литеолин-7-диглюкозиди. Растението съдържа и калии (4.5% в листата и 2.45% в корените). Тараксацинът в млечният сок придава горчивият вкус на глухарчето. Листата на глухарчето са изключително богати на витамин А (14000 iu/100 гр. в сравнение с 11000 iu/100 гр. моркови). В глухарчето също така могат да се намерят каротеноиди, холин, инулин, пектин, различни фитостероли, захари, тритерпени и др.

Използва се цялото растение - корените, цветните пъпки, цветовете и листата. Като лечебно средство се прилага за засилване функцията на черния дроб, жлъчния мехур и бъбреците. Използува се и като диуретично и разхлабително средство, стимулира обмяната на веществата, усилва апетита, подобрява храносмилането, действа добре при запек и метеоризъм.

В народната медицина се употребява още при диабет, анемия, атеросклероза, жълтеница, някои кожни заболявания, за укрепване на зъбите, като противоглистно и жлъчкогонно средство. Трябва да знаете, че горчивият вкус на листата е предизвикан от вещества, на които се дължи лечебният му ефект, така че не трябва да прибегвате към отстраняване на горчивината. . Листата на глухарчето се берат малко преди цъфтежа или по време на цъфтежа. ако искате да се запасите с листа , сушете ги на сянка или в сушилня при 40 градуса. Корените се вадят малко преди цъфтежа- от април до юни или през есента. И те се сушат на сянка или в сушилня, но при температура петдесет градуса С. Външно глухарчето се използува за бани при ревматични болки, за лапи при екземи, за промивки при възпаление на очите, за гаргара при гърлобол. Ако имате брадавици, мажете ги с млечния му сок.

Диуретичните ефекти на глухарчето са доказани. Има документирани случаи за такъв ефект при мишки при прием на екстракт от глухарче. Билковите екстракти имат по-голям ефект от кореновите екстракти. Доза от 50 мл (еквивалентна на 2 г. сушена билка на кг телесно тегло) има ефект, сравним с този на фуроземид 80 мг/кг. Жлъчната секреция при кучета е била удвоена при декокция на пресни корени (еквивалентни на 5 г сушено растение); Подобен ефект е наблюдаван при плъхове. Водният екстракт от глухарче има документирана антитуморна активност при опити ин-витро.

Глухарчето е противопоказно при пациенти с запушване на жлъчните канали, емпиема на жлъчния мехур, илеус.

При чернодробни заболявания и захарен диабет, използвайте глухарчето по следния начин: 2супени лъжици от листата се варят 5 мин. и корените-10мин.,в 500г вода. След прецеждане се пие по 100 г преди ядене.

Външно билката се прилага при ревматични болки, за налагане на лапи при екземи, циреи, лунички по лицето, за промивка при възпаление на очите, за гаргара при гърлобол.

А ето ви и една вкусна салата, която можете да си приготвите. Тя има леко горчив вкус, но е силно витаминозна, много полезна за изтощен организъм и помага за изчистване на кръвта: Една маруля, две шепи пресни листа от глухарче, половин връзка пресен магданоз, една чаена лъжичка лимонов сок или ябълков оцет, една чаена лъжичка зехтин и една щипка счукана морска сол.

И така – скромното и непретенциозно глухарче ви дава даром толкова много здраве- трябва само да си го откъснете!

 
inkognito
Пуснат на: 11 Май 2013, 08:58

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

Чип в тялото ще известява, когато се разболяваме

Сензорът може да предупреждава, когато пациентът неправилно взима своите лекарства и може да разпознае симптомите на инфаркт, като засича необичайните движения на тялото Британски учени са разработват сензор, който се имплантира в тялото и следи за цялостния здравен статус на пациента. Ако той се разболява, чипът веднага сигнализира, пише в. "Дейли мейл".

Устройството е наречено дигитален здравен помощник, но официалното му название е SPHERE - Сензорна платформа за грижа за здравето у дома (Sensor Platform for Healthcare in a Residential Environment).

То долавя и най-малката промяна в движението на притежателя му, на неговите навици, диета, тегло, настроение и сърдечен ритъм.

Сензорът може да предупреждава, когато пациентът неправилно взима своите лекарства и

може дори да разпознае симптомите на инфаркт,

като засича необичайните движения на тялото и изражения на лицето.

Сензорите могат да бъдат поставени както в дома, в дрехи и в украшения, така и в самото тяло на човека.

Новият продукт е съвместна разработка на специалисти от университетите в Бристол, Саутхамптън и Рединг.

Той ще бъде в помощ на пациентите 24 часа в денонощието и ще предупреждава за много здравни проблеми, които понякога остават неразкрити - депресии, напълняване, сърдечни и мускулни проблеми.

SPHERE може да подаде животоспасяващ алармен сигнал при сърдечна криза.

"Семейства, медицински персонал, социални служби... всички ще имат полза от новата технология", заяви професор Иън Кредок.

 
inkognito
Пуснат на: 9 Май 2013, 03:39

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

Слънцето сваля кръвното
от 08.05.2013

Слънчевата светлина може да понижи кръвното налягане и да помогне за предотвратяването на сърдечни удари и инсулти, установиха учени. Според тях ползите за здравето от слънчевите лъчи надвишават рисковете от рак на кожата.

Учени от университета в Единбург установиха, че когато кожата е изложена на слънчева светлина само за 20 минути, кръвоносните съдове освобождават азотен оксид, предаде БГНЕС. Той намалява кръвното налягане, понижавайки риска от сърдечен удар, инсулт или съсиреци в кръвта.

Дерматологът д-р Ричард Уелър отбелязва, че инсултите и сърдечните удари отнемат живота на много повече хора, отколкото рака на кожата. Неговият екип наблюдавал кръвното налягане на 24 доброволци, които седели под лампи за тен за два сеанса по 20 минути всеки. При първия сеанс доброволците били изложени както на ултравиолетови лъчи, така и на топлина. За втория сеанс учените блокирали ултравиолетовите лъчи и ги изложили само на топлина.

Кръвното налягане на доброволците се понижило значително след първия сеанс, но не и след втория. Това дава основание да се смята, че ултравиолетовата радиация, а не топлината е отговорна за положителните последици. Учените смятат, че слънчевата светлина отключва азотния оксид, натрупан в кожата, и разширява артериите. И двете неща понижават кръвното налягане.

Изследването показва още, че населението на страни далеч от Екватора, в които има по-малко слънчева светлина, има по-високо кръвно налягане. Д-р Уелър все пак предупреждава, че слънчевата светлина не е „лечение" и допълва, че е „твърде рано да се каже" дали хората трябва да се излагат повече на слънце.

 
inkognito
Пуснат на: 2 Май 2013, 05:26

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

ЛЕЧЕБНА КАРТИНА ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА ЛОКАЛНА БОЛКА
НАПРИМЕР - БОЛКИ В СТАВИТЕ, МУСКУЛИТЕ,ОСТРА КОРЕМНА БОЛКА И Т.Н.
Т.Е. БОЛКА В ОПРЕДЕЛЕНА ТОЧКА НА ТЯЛОТО И МИСЛЕНО КАЖЕТЕ:
"АЗ ЛЕКУВАМ СВОЯТА БОЛКА"
ГЛЕДАЙТЕ КАРТИНКАТА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 3 - 4 МИНУТИ




ЛЕЧЕБНА КАРТИНА ЗА ОБЩО ИЗЦЕЛЕНИЕ
ГЛЕДАЙТЕ КАРТИНКАТА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 2 - 3 МИНУТИ.





КАРТИНА ЗА СВЪРЗВАНЕ С АНГЕЛИ ХРАНИТЕЛИ



Единственият начин да запазиш здравето си е да ядеш онова, което не обичаш, да пиеш онова, което не ти харесва, и да правиш онова, което не искаш.

Марк Твен

 
inkognito
Пуснат на: 27 Април 2013, 09:14

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

"СЪЗНАНИЕТО МОЖЕ ДА ЛЕКУВА ТЯЛОТО"
МАТЮ МАНИНГ

Всеки от нас е в състояние да лекува и да се лекува, дори когато не подозира за тези си способности. "Съзнанието може да лекува тялото" е пътеводител към оптимално здраве, добро самочувствие и дори щастие. Книгата ще ви научи да се вслушвате в онова, което ви казва вашето тяло, ще ви научи да пробудите своите лечебни сили и да ги използвате. Матю Манинг основава учението си не само на своя личен опит като лечител, а и на практиката си с хиляди пациенти, на проникновеното си разбиране за начина, по който емоциите са свързани със здравето. Книгата съдържа множество истински истории за истинско излекуване, както и упражнения, които ще ви преведат стъпка по стъпка през целия лечебен процес. Ще се научите как да установявате връзка с мъдростта на собственото си тяло, ще проумеете как определени физически недомогвания могат да бъдат проследени до душевни състояния и какво може и не може да се постигне чрез предлаганото лечение. Ще ви стане ясно колко важно е съзнанието и каква е лечебната сила на визуализацията, как да се справите реално с ниското самочувствие, гнева, чувството за вина, страха, ревността, завистта и тревожността.

От 1970 г. насам ръководя терапевтичен център в Съфолк, Великобритания. Голяма част от хората, на които помагам, страдат от животозастрашаващи заболявания и много често са изпратени при мен от своя лекуващ лекар.
Като терапевт аз съм убеден, че позитивното отношение може да подпомогне доброто здраве. Такъв подход обаче може да се окаже нелека задача, ако се сблъскате с хронично заболяване или инвалидност. Подобно заболяване става причина за емоционални реакции на гняв, вина, тъга и най-вече на страх, които водят до допълнителен стрес и страдание при много от моите пациенти и могат да влошат физическите им показатели. Понякога откривам, че пациентите се срамуват от чувствата си или не знаят как да ги изразят и да се справят с тях.
Когато негативните чувства станат непреодолими, се появява депресията. Може би ще бъдете изненадани да научите, че депресията е механизъм за справяне, който хората са развили като отговор на множество стресиращи житейски ситуации, включително на хронични заболявания.
Около 15% от населението има някакво хронично заболяване. Западната медицина, с всичките си постижения, се фокусира върху физическото лечение на проблема, забравяйки, че изцелението всъщност е по-важно. Така например много пациентки с рак на гърдата биват подложени на мастектомия, но продължават да страдат вътре в себе си.
Аз вярвам, че всеки човек има способността да лекува. Точно като при свиренето на пиано, всеки може да се научи да го прави, но някои просто притежават по-голяма дарба. Това не означава, че с практиката вие не можете да развиете терапевтичните си способности. Хората дори се развиват много повече, отколкото го осъзнават.
Понякога способността да помагаме може да се прояви под формата на мила дума или постъпка – точно когато нуждаещият се е най-възприемчив към това. Понякога това означава просто да бъдем до някого, който има нужда. Терапията е грижа, отношение, любов и желание да помагаш на другите. Тя е най-обикновеното нещо на света. Винаги съм твърдял, че човек не се нуждае от научна степен по медицина или от обширни познания по анатомия, за да стане добър лечител. Най-добрата терапия е тази, която комбинира физическото и психологическото лечение.
Нещо повече: колкото по-рано започне терапията, толкова по-големи са ползите от нея. Засега обаче по-малко от 10% от хронично болните пациенти получават каквато и да е психологическа помощ.


 
inkognito
Пуснат на: 23 Април 2013, 06:21

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

Автор: bogolubie



ДЖИНДЖИФИЛ ПЛЮС МЕД - УБИВА РАКОВИТЕ КЛЕТКИ [ВЕДНАГА!


КОПИРАЙТЕ ГО И ГО РАЗПРОСТРАНЕТЕ, МОЖЕ НЯКОМУ ДА Е НУЖНО!

Получих преди дни от една особа от Сараево тази рецепта на базата на ДЖИНДЖИФИЛ + МЕД и ето ме всред "нормалните" без болки хора. Женицата е имала карценом на ендокринната жлеза и е била на апарат 18 дни. Минала без операция и химиотерапия... пращи от здраве. Съвестта ми ме задължава да споделя това с всички, които имат някой нуждаещ се от помощ!


Ето и рецептата:
- два по-големи корена джинджифил се обелват и рендосват на най-ситното ренде, може и с чопър, и се смесват с 1/2 кг домашен мед...сместа се консумира 3-4 пъти дневно по лъжичка.
Да се ползва само НЕ-метална лъжица!
Първите резултати се усещат след 2 до 3 дни...просто вдига и мъртвите!!!


Постът е редактиран на 23.04.2013 06:24

 
inkognito
Пуснат на: 11 Април 2013, 05:14

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

Вредните трансмазнини у нас масово се влагат в храните
03 април 2013


От 2014г. в България производителите на храни ще са задължени да обявяват на етикета съдържанието на мазнини, въглехидрати, холестерол, наситени мастни киселини и трансмазнини, съобщи проф. Стефка Петрова, експерт по хранене в Центъра по обществено здраве и анализи. Тогава изтича гратисният период на европейска директива, която влязла в сила през ноември 2011г.

Причините са епидемията от затлъстяване, която засяга все повече страни в ЕС, а също и негативният ефект върху здравето от прекомерната консумация на някои вещества, които се влагат за индустриалното производство на храни. Най-оспорвани са трансмазнините, за които има някои сведения, че влияят канцерогенно, поясни експертката. В момента нито производителите, нито търговците са задължени да ги обявяват на етикета и така хората се тъпчат с вредни храни без да осъзнават това.

Трансмазнините най-често са от палмово и кокосово масло. Поначало те съдържат много големи количества наситени мастни киселини, които вдигат лошия холестерол. Имат обаче определени предимства, които ги правят атрактивни за хранителната промишленост. Палмовото масло се окислява трудно, освен това е твърдо. Дава плътна консистенция на продукта, затова го влагат много в сладоледи, десерти и маргарини.

“Само палмовото масло не е най-лошият вариант. По-опасно е, когато то е хидрогенирано, за да стане още по-твърдо. А у нас масово се внася хидрогениран продукт – това са растителни мазнини, но променени чрез химически процес. За да стане по-твърда мазнината, се отнемат двойни връзки от двойно ненаситените мастни киселини. Така от олиото се правят маргарините. В процеса обаче голяма част от мононенаситените мастни киселини стават наситени – тоест от полезни се превръщат във вредни. Променя се консистенцията – от течна в твърда. Получава се т.нар. трансформа, която е още по-рискова за здравето. Тя увеличава лошия холестерол и намалява”, обяснява проф. Петрова.

Експертите по хранене са не просто против палмовото масло, а срещу дехидрогенираното, допълва тя. След като науката категорично доказва, че трансмазнините влияят зле на здравето и трябва да се избягват, в Европа повечето маргарини вече не използват тази технология. У нас обаче не е така. Всички маргарини с изключение само на един съдържат вредната съставка.

Много маргарини в Европа вече съдържат масла като рапичното, сусамовото, ореховото, чиито мазнини след това в организма се превръщат в омега-3 мастни киселини (съдържат се в мазната риба) и имат защитно действие. За производството им не се използва дехидрогенацията, друга технология, която запазва свойствата на растителната мазнина. След това тя се обогатява с витамини и се получава продукт, който е по-добър от маслото, разказва проф. Петрова.

Трансмазнините са забранени в Ню Йорк и още на много други места. В ЕС обаче още умуват. Като член на групата по физическа и хранителна активност към Европейската комисия преди съм поставяла въпроса да се сложи някакво ограничение за използването на трансмазнини в храните, защото смятам, че в нашия регион от производителите няма да тръгне инициатива в интерес на обществото, каза експертът по хранене. Отговорът обаче бил, че на този етап не може да се въведе забрана, защото съпротивата на хранителната индустрия била много голяма и се смята, че ограниченията няма да проработят.

Успех е, че поне се прие директивата за обявяване на съдържанието на трансмазнини, която става задължителна през 2014г., коментира прф. Петрова. Според европейските експерти информираният избор бил достатъчна бариера пред вредните храни. В момента в ЕС, и в България също, няма изискване за задължителна информация на етикета за химическия състав на продуктите. Затова потребителите трябва внимателно да избират какви храни купуват, а не просто да посягат към най-евтиното, което след години ще им излезе скъпо с оглед на здравето, смята известната диетоложка. Много страни като Финландия, Холандия, Швеция вече са въвели такова изискване за задължително обявяване на етикета по своя инициатива , а също и наредби за ограничаване на трансмазнините в храните.

Трансмазнините съществуват и в естествен вид, отбелязва проф. Петрова. Съдържат се в млякото и месото на преживните животни, но има много проучвания върху тях и изводите са, че нямат толкова негативен ефект, колкото получените след дехидрогениране на растителни мазнини, обобщи експертът.

проф. Стефка Петрова, източник: bolenzdrav.com

 
inkognito
Пуснат на: 4 Април 2013, 21:22

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

undecided undecided undecided




С олио-терапията се лекуват : мигрена, главоболие, бронхит, болни венци, тромбоза на артериите, хронични заболявания левкемия, артрит и свързаните с него болки, екзема, невро- физиологична парализа, стомашен ентерит, перитонит, сърдечни болести- хипертония, бъбречни болести, менингит, и хормонални нарушения при жените.

Изброените болести се отстраняват от организма, без каквито и да са увреждания . В ортодоксалната медицина се лекуват с операция или чрез силни лекарства, обикновено със значителни странични ефекти.
Ефективността на тази лечебна система, в която олиото се жабурка в устата, се дължи на стимулиращият ефект,от полезната микрофлора в организма. Има се пред вид защитните тела свързани помежду си в едно здравословно цяло. Така болестите се лекуват едновременно.
Олио-терапията има траен целебен ефект върху цялото тяло според Dr.Karach, наложил тази народна терапия: "здрави, за вечни времена”. При терминални (крайни) заболявания като рак, СПИН и хронични инфекции е било демонстрирано, че този начин на лечение може успешно да замества всички други. Dr.Karach успешно излекува:
- пациент с хронична левкемия с 15 години “тежки” методи на лечение зад гърба му.
- острият артрит на един друг пациент, който бе на легло, се отстрани от тялото му за 3 дни, без очевидни странични ефекти като възпаление.



Как се прилага този метод?
1.Купете си слънчогледово,фъстъчено олио или зехтин в местния магазин за здравословни храни (важното е да е нерафинирано! – студено пресовано!! без термична и химична преработка – на Бг пазар такова са шарлан, зехтин – студено пресовани.) Трябва да е СТУДЕНО ПРЕСОВАНО олио не, не само.... и обикновеното олио става...

окисление), което означава, че впоследствие олиото става само за готвене.

2. Сутрин, преди да си измиете зъбите, преди да сте пили каквото и да е, и преди ядене/закуска, поставете една супена лъжица олио в устата си, но не го поглъщайте. Жабуркайте) го в устата (без прекомерен натиск) за 15 до 20 минути, като се уверите, че олиото е прокарано между зъбите/ добре нажабуркано в устата. Тази процедура стимулира слюнчените жлези чрез движението на челюстта, като при дъвкане. Това освобождава смилателни ензими. Токсините и бактериите в рамките на кръвоснабдителната система ще бъдат извлечени от олиото през слюнчените жлези като по този начин става пречистване на кръвта.

3. Не трябва при никакви обстоятелства да се поглъща дори капка от олиото при изплакване на устата, защото всеки остатък от олиото съдържа крайно токсични елементи. В началото олиото ще е високo вискозно, но след няколко минути то ще започне да става по-“тънкo” и бяло като избелена вълна. След 15 до 20 мин – ако олиото все още се появява с жълт цвят, е добре да се продължи с метода/жабуркането докато олиото се превърне в бяла течност.

4 След изплюване на олиото си изплакнете устата старателно няколко пъти с вода, и дори си измийте старателно устата с четка за зъби, и накрая изчистете четка за зъби. Почистването на четката за зъби след това, както и мивката, ще ви гарантира, че отделените в големи количества бактерии, вируси и токсини и химикали от тялото ще бъдат премахнати. Когато се разгледа под микроскоп една капка от това олио смесено със слюнката се виждат гъбични спори, бактерии и други (микро-)организми в изобилие.
Малко след приключване на прилагането на олио се получава очевидно укрепване и стимулиране на лимфната система и засилване на кръвоснабдителната система в организма.

Оздравителният ефект на това лечение действа на две нива: детоксикиране (премахване на вредните вещества) и стимулиране на автоимунната система.


Допълнителен ефект олио-терапията са: укрепване / заздравяване на разхлабени зъби, подобрение на кръвоснабдяването на венците и подобрена обмена на веществата (растеж) и избелване на зъбите.

Най-добре е ако олиото за лечение се приложи като първото нещо сутрин преди закуска, но когато са очевидни болестни симптоми, е полезно да се използва тази техника преди другите основни хранения за деня, когато не се консумирани течности преди това за поне двадесет минути.
Четката за зъби може да се почисти напълно с 3% водороден прекис (кислородна вода).


Каква е продължителността на това лечение?

Това е различно при всеки човек, но лечението може да бъде спряно, когато организма укрепне, когато качеството и спокойствието на съня се възстановят в естествената им форма, когато апетита е на здрав човек, и когато при първото събуждане след изтичането на нощта няма признаци на умора. Налице е и друг важен ефект – паметта значително се подобрява.


Възможно ли е с този метод на лечение да се влоши състоянието? При някои лица, които имат едновременно няколко различни заболявания, може да се наблюдава отначално влошаване на състоянието. Дължи се на премахване на основната инфекция, което може да позволи временна изявяване на вторични инфекции. След няколко дни вторичната инфекция може да изчезне, но да се появят други. Такива симптоми обикновено се появяват при хора, които страдат от хронични заболявания или терминални болести (като рак). При такива обстоятелства Dr.Karach препоръчва на засегнатите лица твърдо и целенасочено да продължат с лечението, дори и ако има налице треска (повишение на температурата).
Dr.Karach твърди, че когато тези симптоми се появят по време на олио-лечението то тогава само ще се улесни бързото изцеление.
В случай, че лечението се прекъсне по една или друга причина, общият лечебен ефект ще се забави. По тези причини Dr.Karach твърди, че първоначалното влошаване на състоянието е отличен признак, че болестта е започнала постепенно да си отива от тялото.

Колко често човек може да прилага този метод ? Това зависи от общото здравословно състояние на човека и от степента на токсичност/ замърсяване на организма. Колкото по-често се прилага олио-лечението, толкова по-мощни са ефектите му.
- Остри заболявания обикновено се излекуват от два до четири дни.

- Хронични заболявания, които са се развивали в продължение на много години съответно изискват по-дълго време на лечение. В някои случаи това може да отнеме до една година. Не се отказвайте.

-Пациенти с терминални (крайни/нелечими) заболявания, които са постоянствали с това лечение, са живо доказателство с подобреното си състояние и успешно излекуване за отличните резултати, постигнати чрез този метод на лечение.

 
inkognito
Пуснат на: 3 Април 2013, 03:29

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

Кое мляко не е полезно
24 март 2013


Преди се смяташе, че обезмасленото кисело и прясно мляко поддържа здравословното тегло на децата, но ново проучване разкрива, че то по-скоро помага за напълняване.

Млякото е основният източник на калций и витамин D. Въпреки това то съдържа и доста мазнини, които водят до затлъстяване сред най-младите.

Изследването е на американски учени и показва, че млякото с ниско съдържание на мазнини не допринася за загубата на тегло, а напротив – води до качване на излишна маса. В този случай експертите препоръчват да пием обикновено мляко (2-3% масленост).

Специалистите от университета във Вирджиния анализирали данни на повече от 10 500 деца в предучилищна възраст. Основната цел била да се намери връзката между вида мляко и индекса на телесна маса при подрастващите.

Резултатите изненадали екипа от специалисти. Те показали, че 30% от малчуганите, които пият обезмаслено мляко, страдат от затлъстяване. Нискомаслените млечни продукти увеличават вероятността от натрупване на излишни килограми с 57%, се казва още в щатската анкета.

източник: edna.bg

 
inkognito
Пуснат на: 31 Март 2013, 09:25

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

Звучи невероятно, но притежателките на дълги крака имат предимство не само в очите на мъжете. Това се оказва в плюс и за здравето на сърцето им, установили британските лекари, опирайки се на резултатите от експеримент. В него участвали четири хиляди дами на възраст между 60 и 79 години. Благодарение на тях учените успели да установят, че всеки 4,3 см плюс към дължината на женските крака са в състояние да намалят със 16% предразположеността към сордечни заболявания.

Лекарите имат обяснение за новото си откритие. Дължината на женските крака се формира в ранно детство и на нея влияят два важни фактора – диетата и околната среда, които осигуряват на жената бъдещото здраве.


....


Симптомите на високия холестерол - чети тук !

 
inkognito
Пуснат на: 30 Март 2013, 17:25

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

Чувала съм и за булгура и елдата, но за просото - не ..Ще потърся нещо за лечебните му качества и ще го постна тук

 
Росица
Пуснат на: 27 Март 2013, 12:23

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

Не ми се търсят големи статии в тази насока,но ще ви кажа какво ядох два дни-ПРОСО.Било много полезно и аз си взех малко пакетче да видя,как може да се сготви,аджеба...не сме кокошки.Също имаше период,в който много ядях елда/за нея имам статия в блога си/,а вместо ориз е добре да се ползва булгур-моята баба правеше пълнени пиперки с него,бяха чудесни smile

 
inkognito
Пуснат на: 27 Март 2013, 10:13

Отг: НЕТРАДИЦИОННО ЗА ЗДРАВЕТО НИ...ИНТЕРЕСНИ И МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ :)
Цитирай Присъедини се

Нова надежда за болните от левкемия
от 25.03.2013 12:00

Американски учени от авторитетния медицински център за борба с рака MSKCC (Memorial Sloan-Kettering Cancer Centre) в Ню-Йорк създадоха нова експериментална терапия, която може да доведе до методи за пълно излекуване на болни в късен стадий на смъртоносния рак на белите кръвни телца, наречен Б-клетъчна остра лимфобластна левкемия, съобщи в. "Ню Йорк таймс"

В ранен стадий на клинични изпитания с пациенти медиците са успели да постигнат пълна ремисия при трима от четиримата участници в експеримента. В организма на пациентите не са били открити ракови клетки в продължение на 5 до 24 месеца след прилагането на терапията. Големият пробив в случая се състои във факта, че до момента медицината не можеше да направи практически нищо за болни в това състояние – със завърнал се рак и резистентност към химиотерапията.

Същността на експерименталното лечение е в инжектирането на допълнителни гени, които помагат на белите кръвни телца да откриват и унищожават раковите клетки в кръвта на болния. Прилагането на генната терапия е било последвано от трансплантация на костен мозък на пациентите. Според медици, независими от конкретния експеримент, новата терапия не е метод за пълно възстановяване от остра лимфобластна левкемия, но представлява важна стъпка в тази насока.

Източник: "Обекти"

 
Страница 3 от 10
 61-90 от 286  |   |<<  <<  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >>  >>| 
commercial реклама
host bg
Copyright © 2006-2013 Sibir.bg