Група
Любими кулинарни рецепти
Любими кулинарни рецепти
Вкусните кулинарни рецепти са подходящи за всяка домакиня Лесни за приготвяне подредени по категории Изберете какво да сготвите лесно и бързо.
Категория :
Готварство
Създадена на :
5 Септември 2008
Тип : Модерирана
Членове : 322
Собственик : DIVINAE
Тема : Любимите ни сладкиши
A+ A-
Мнения asc desc
Страница 1 от 2
 1-30 от 50  |   1  2  >>  >>| 
DIVINAE
Пуснат на: 14 Юли 2012, 00:02

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се


Плодов сладкиш

3 яйца, 120 г пудра захар, 250 г кисело мляко, 1 лъжичка амонячна сода, 300 г брашно, вишни (череши, малини).

Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се маслото, млякото, содата (разтворена в малко оцет или сок от лимон) и брашното. Белтъците се разбиват на сняг. Всичко се разбърква много добре и се изсипва в кексова форма, намазана с масло и посипана с брашно. Отгоре се нареждат изчистени от костилките вишни, череши или малини, потопени в брашно. Пече се в умерена фурна. След като се изпече, се поръсва с пудра захар.

 
DIVINAE
Пуснат на: 14 Юли 2012, 00:02

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се


Плодов сладкиш

3 яйца, 120 г пудра захар, 250 г кисело мляко, 1 лъжичка амонячна сода, 300 г брашно, вишни (череши, малини).

Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се маслото, млякото, содата (разтворена в малко оцет или сок от лимон) и брашното. Белтъците се разбиват на сняг. Всичко се разбърква много добре и се изсипва в кексова форма, намазана с масло и посипана с брашно. Отгоре се нареждат изчистени от костилките вишни, череши или малини, потопени в брашно. Пече се в умерена фурна. След като се изпече, се поръсва с пудра захар.

 
DIVINAE
Пуснат на: 14 Юли 2012, 00:02

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се


Плодов сладкиш

3 яйца, 120 г пудра захар, 250 г кисело мляко, 1 лъжичка амонячна сода, 300 г брашно, вишни (череши, малини).

Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се маслото, млякото, содата (разтворена в малко оцет или сок от лимон) и брашното. Белтъците се разбиват на сняг. Всичко се разбърква много добре и се изсипва в кексова форма, намазана с масло и посипана с брашно. Отгоре се нареждат изчистени от костилките вишни, череши или малини, потопени в брашно. Пече се в умерена фурна. След като се изпече, се поръсва с пудра захар.

 
Нели
Пуснат на: 20 Май 2012, 08:54

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се

 
DIVINAE
Пуснат на: 19 Май 2012, 00:48

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се

Ооо Митак това ти ли си го направил? wink

..черпя те ok

Photobucket


 
ИН
Пуснат на: 18 Май 2012, 21:13

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се

 
Нели
Пуснат на: 18 Май 2012, 20:10

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се

СЕГА Е СЕЗОНА НА ПЛОДОВЕТЕ ПИШЕТЕ ПОВЕЧЕ РЕЦЕПТИ ЗА СЛАДКИШИ(КЕКСОВЕ) С ПЛОДОВЕ.БЛАГОДАРЯ ВИ.

 
Нели
Пуснат на: 3 Януари 2012, 15:17

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се

Торта с кафе и шоколад







Аз промених украсата, избрах по лесна за моите възможности.
Иначе ето и оригиналната рецепта:

Продукти за блата

5 яйца
1 1/2 ч.ч.захар
3 ч.ч.смлени орехи
1 с.л.брашно
1 с.л.ситно смляно кафе
2 с.л.какао
2 ванилии

300 гр.натурален шоколад

Продукти за крема

1 литър прясно мляко
12 с.л.захар
8 с.л. с връх брашно
4 жълтъка
2 ванилии
250 гр.масло

Приготвяне

блат

* Разбийте белтъците на сняг. Постепенно прибавете половината захар като продължавате да разбивате докато се абсорбират кристалчетата.

* Смесете жълтъците с останалата захар и ги разбийте на крем докато побелеят.

* В отделен съд смесете орехите,кафето,какаото,брашното и ванилията.

* Пригответе сместа за блата като към жълтъчната смес прибавяте сухите съставки и белтъците като ги редувате. Бъркайте внимателно с лопатка или с тел за разбиване.

* Изпечете тестото на три кори в кръгла или правоъгълна форма в предварително загрята на 170* фурна.

* Стопете шоколада на водна баня. С 2/3 от него намажете двете кори и ги оставете настрана докато се втвърди шоколада. Останалата част от стопения шоколад ползвайте за украса.
крем

* Смесете захарта с брашното и ванилията. Към тях прибавете жълтъците и постепенно разредете с млякото като бъркате непрекъснато. Сварете гъст крем и го оставете да се охлади.

* Разбийте маслото и го прибавете към студения крем. Разбъркайте всичко още веднъж с миксер.

* Сглобете тортата като слепвате блатовете с крем. Намажете я отстрани и отгоре и загладете добре.

* Украсете по желание.


Получи се много вкусна торта. Съчетанието на кафе и шоколад е чудесно,а като прибавим и орехите вкуса става неустоимо нежен и фин. Шоколадът хрупка и след това бавно се разтапя в устата.

Облякох борда на тортата с останалия стопен шоколад и гарнирах със стърготини.

РЕЦЕПТАТА Я ВЗЕХ ОТ ФОРУМИ ЕМОТИОН ОТ КОКОНА



Постът е редактиран на 03.01.2012 15:19

 
Нели
Пуснат на: 23 Ноември 2011, 21:21

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се

Шоколадов кекс



Необходими продукти

5 яйца
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 бакпулвер
100 гр. течен шоколад
200 мл. олио
200 мл. гореща вода
Пудра захар
Начин на приготвяне

Разделят се белтъците от жълтъците и белтъците се разбиват заедно със захарта на сняг. Постепенно се прибавят жълтъците, олиото, водата и шоколада. Бърка се до получаването на еднородна смес и тогава се добавят брашното и бакпулвера.
Отново се разбива с миксер и сместа се излива във намаслена форма за печене.
Кексът се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Когато е готов се поръсва с пудра захар.

Постът е редактиран на 23.11.2011 21:22

 
Нели
Пуснат на: 20 Ноември 2011, 22:04

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се

Бисквитени топчета с кокосови стърготини


Необходими продукти

1 пакет обикновенни бисквити
1 п. краве масло
10-15 лешника
3 с.л. конфитюр
2 с.л. какао
Кокосови стърготини
Начин на приготвяне

Натрушават се бисквитите, така както са в пакета, за да не се пръскат или пък се стържат на ренде.
Лешниците също се натрушават , а не се смилат. Смесват се натрушените бисквити, парченцата лешници, конфитюра и какаото. Сместа се залива със разтопеното масло и се разбърква добре. Оставя се така около половин час , след което се оформят топчета и се овалват във кокосови стърготини.
Бисквитените топчета се слагат в хладилника за да се стегнат .
Време за приготвяне



Постът е редактиран на 20.11.2011 22:13

Постът е редактиран на 20.11.2011 22:14

 
Нели
Пуснат на: 17 Ноември 2011, 14:38

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се


ЗДРАВЕЙТЕ!НЕ СЪМ ПРАВИЛА СЛАДКИША ,НО МИ ИЗГЛЕЖДА ДОСТА ВКУСЕН И РЕШИХ ДА ГО СПОДЕЛЯ С ВАС...МИЛСЯ И АЗ ДА ГО ПРОБВАМ

 
Екатерина
Пуснат на: 17 Ноември 2011, 12:14

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се

Много вкусно изглежда.

 
DIVINAE
Пуснат на: 17 Ноември 2011, 11:24

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се


Здравейте!!
Екатерина може би Нели ще ни каже..аз не съм го правила.Но зная thumbs_upпочти всички турски сладкиши са много хубави..те са майстори на това thumbs_up

Баклава с локум

500 г кори за баница
300 г розов локум (2 кутии)
4 бр. яйца
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
6-7 с.л. брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. счукани орехи
За сиропа:
3 ч.ч. вода
3 ч.ч. захар
4 ванилии
Яйцата, захарта, олиото и брашното с бакпулвера се разбиват на гъста каша. Локумът се нарязва на парчета - всяко локумче на 4 части. Вземат се по 2 листа кори и помежду се намазват с масло. В началото се нареждат локумчетата, след това орехите до тях и по останалата част от кората се намазва с 2 с.л. от пандишпановата смес. Навиват се на руло. Това се прави с всички кори. Нареждат се в правоъгълна тава и се изпича. След като изстине баклавата се нарязва на парчета и се залива със сироп. Задължително трябва да престои 10-12 часа преди сервиране.

Ееее ако се направи с турски локум ще е още по добре thumbs_up



 
Екатерина
Пуснат на: 17 Ноември 2011, 10:48

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се

Много привлекателно ми звучи този сладкиш. Смятам да пробвам да го направя. Ще споделя впечатления. Имам въпрос в какъв размер тава се пече?

 
Нели
Пуснат на: 16 Ноември 2011, 19:14

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се

]

Турски сладкиш с кисело мляко


яйца - 3 броя
брашно - 1 1/2ч.ч.
грис - 1 1/2 ч.ч.
захар - 1/2 ч.ч.
кисело мляко - 1 1/2ч.ч.
олио - 1/2 ч.ч.
бакпулвер - 1 пакетче
ванилия - 1 прахче
орехи - 1/2 ч.ч. натрошени
вода - 4 ч.ч., за сиропа
захар - 2 ч.ч.
ванилия
лимони - настъргана кора от 1 лимон
кайсии - няколко отцедени, от компот
кокос - стърготини, за поднасяне

Приготвяне
Разбийте яйцата със захарта до побеляване, прибавете олиото, а след него и киселото мляко. Разбъркайте добре и постепенно добавете брашното с бакпулвера и гриса.

Щом сместа се хомогенизира сипете ванилията и разбъркайте с орехите. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тава. По желание сложете отгоре няколко отцедени кайсии от компот. Сложете сладкиша да се пече в предварително загряна на 180 градуса до зачервяване.

Смесете в съд на котлона водата, захарта, ванилията и настърганата лимонова кора. Оставете сиропа да поври за 10 минути. Оставете го да се охлади напълно.

Залейте готовия и още горещ сладкиш със студения сироп и го върнете отново във вече изключената фурна за около 5 минути. След това го извадете и оставете да се охлади. Нарежете на парчета и поднесете с кокосови стърготини.


[/size]

 
Нели
Пуснат на: 14 Ноември 2011, 18:53

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се

ТОРТО БАНИЦА
3.ЯЙЦА
1,Ч.Ч ЗАХАР
1.Ч.Ч.БРАШНО
1 ПАК ДОМАШНА ЮФКА
1,Ч.Ч.СМЛ ОРЕХИ
1/2,ПАК.КАНЕЛА(МОЖЕ И БЕЗ НЕЯ)
1/2.БАКПУЛВЕР
РАЗБИВАТ СЕ ЯЙЦАТА С ЗАХАРТА,ПРИБАВЯТ СЕ И ОСТАНАЛИТЕ ПРОДУКТИ (БЕЗ ОРЕХИТЕ.

СИРОП;500.ГР ЗАХАР+1 ЛИТЪР ВОДА СИРОП ЗАВИРА ДА ОСТАНЕ НА ПОЛОВИНА

В НАМАЗАНА С ОЛИО И ПОРЪСЕНА С БРАШНО ТАВА СЕ РЕДИ ПОЛОВИНАТА ДОМ.ЮФКА
ОТ ГОРЕ СЕ ИСИПВА ТОРТЕНАТА СМЕС ,ОТГОРЕ СЕ РЕДИ ДРУГАТА ПОЛОВИНА ОТ ЮФКАТА ПОРЪСВА СЕ С ОРЕХИ(ПО ЖЕЛАНИЕ ОРЕХИТЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛОЖАТ В ТОРТЕНАТА СМЕС)........ДА ВИ Е СЛАДКО

Постът е редактиран на 14.11.2011 18:56

 
Екатерина
Пуснат на: 14 Ноември 2011, 16:21

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се

Много са красиви. Да ни е сладко

 
DIVINAE
Пуснат на: 14 Ноември 2011, 15:54

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се



Таралежки

(около 20бр)
Необходими продукти:
* 1 пакет бисквити(обикновени)
* 1 яйце
* 250гр пудра захар
* 150гр масло
* 250гр смлени орехи
За Крема:
* 1 шоколад
* 50гр масло
Начин на приготвяне:
Бисквитите се натрошават много добре. Изсипват се в дълбок съд.
Отделно се разбиват с миксер яйцето и пудрата захар.
Маслото се загрява и се оставя за 1/2 мин да се охлади и се прибавя към бисквитите.
Към сместа се прибавят и разбитото яйце и захарта.
Всичко се омесва много добре,докато се получи тесто.
Тестото се оставя да престои в хладилника за около 15-20 мин, да стегне.
От тестото се оформят топчета.
Крема:
Разтопява се маслото и към него се прибавя шоколада. Бърка се докато се получи хомогенна смес.
Докато крема е топъл топчетата се овалват в него и след това в смлените орехи.
Преди сервиране се оставят в хладилника за 20мин.

Много са лесни за изпълнение thumbs_up

 
DIVINAE
Пуснат на: 14 Ноември 2011, 15:50

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се


Е това не съм го правила ще опитам...благодаря ти Нели thumbs_up

Сладолед с бадеми

Необходими продукти:

1,250 л прясно мляко

8 жълтъка

15 суп. лъжици пудра захар

5 суп. лъжици бадемово брашно

5 суп. лъжици сладка сметана

Начин на приготвяне:

Жълтъците се разбиват със захарта и се прибавят към млякото на огъня. Бърка се да се посгъсти и се оставя да изстине. Размесва се със сметаната и брашното от бадеми, след което сладоледът се слага в камерата на хладилника за 1-2 часа.

 
Нели
Пуснат на: 13 Ноември 2011, 17:29

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се

лебедчета(зайчета)

3белтъка
1кг.пудра захар
1-2ванилий
всичко се обърква
прави се тесто ,от него се овалват топчета колко орех-малко по малки.облепват се с цели орехови ядки .от горе се слага по 2 листенца чемшир

Постът е редактиран на 13.11.2011 17:33

Постът е редактиран на 13.11.2011 17:33

 
DIVINAE
Пуснат на: 11 Ноември 2011, 16:04

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се


Благодаря ти Нели!!

Ябълков пай

250 г брашно
200 г масло или маргарин
2 бр. яйца
2 с.л. захар
За пълнежа:
1.5 кг ябълки
2-3 с.л. захар
1 ч.л. канела
100 г счукани орехи
пудра захар за поръсване

От продуктите се измесва тесто. Половината се разстила върху дъното и стените на тортена форма с подвижно дъно.
Пълнежът се приготвя, като обелените и почистени ябълки се настъргват и се задушават до омекване със захарта. Като поизстине се добавят канелата и орехите. Изсипва се върху тестото в тортената форма. Втората половина от тестото се разточва на суджук с дебелина около 1 см. Режат се парчета, които се редят върху пълнежа на разстояние около 2 см. Върху тези парчета перпендикулярно се редят други. Оформя се решетка. Тортата се пече в умерена фурна. След като изстине се поръсва с пудра захар.


 
Нели
Пуснат на: 1 Ноември 2011, 13:59

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се

МЕДЕНКИ(НЕГЪРЧЕТА)
2ЯЙЦА,
1Ч.Ч.ПУДРА ЗАХАР,
1/2Ч.Ч МЕД.В НЕЯ 1Ч.Л ХЛ.СОДА,БЪРКА СЕ ДА ПОБЕЛЕЕ ,СИПВАМЕ ПРИ ЯЙЦАТА
1Ч.Ч ОЛИО,
2КАФ.ЛЪЖ КАКАО
4-5 Ч.ЧАШИ БРАШНО.МОЖЕ ДА ПОЕМЕ ПОВЕЧЕ
КРЕМ;
1Ч.Ч,ПРЯСНО МЛЯКО
1ПАК.РАЗТОПЕНО МАСЛО,
1Ч.Ч.СМЛ.ОРЕХИ

ПРАВЯТ СЕ ПО МАЛКО ТОПЧЕТА РЕДИМ НА РАЗСТОЯНИЕ В НАМАЗАНА С ОЛИО И БРАШНО ТАВА.КАТО ГИ ИЗПЕЧЕМ ОЩЕ ТОПЛИ СЕ ДЪЛБАЯТ С НОЖ.ТРОХИТЕ КОЙТО ПАДАТ СЕ СМЕСВАТ С КРЕМА. С ТАЗИ СМЕС СЕ ЗАПЪЛВАТ ДУПКИТЕ.
3 РОДПЧЕТА ИЛИ 1 ШОКОЛАД СЕ ТОПЯТ НА ВОДНА БАНЯ+5.6 КАПКИ ОЛИО И МАЛКО ВОДА ДА НЕ СТАНЕ ГЪСТО ПОРЪСВАМЕ НЕГЪРЧЕТА С ШОКОЛАДОВАТА СМЕС....




 
DIVINAE
Пуснат на: 31 Октомври 2011, 22:34

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се


Много ги обичам thumbs_up

Меденки

2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. мед
2/3 ч.ч. олио
2 ч.л. канела
1ч.л. сода бикарбонат
1 баклувер
2 с.л. оцет
брашно – около 3 ч.ч.

Разбиват се яйцата със захарта. Постепенно към тях се прибавят – олиото, меда, содата загасена в оцета (2 с.л. оцет и 2 с.л. вода), канелата и брашното. Бърка се докато се сгъсти /да се отделя от съда/. След което се замесва меко тесто.
След това се приготвят по няколко начина.

Може да оформите малки топчета, които да подредите на неголямо разстояние едно от друго в намазнена тава. Пекат се в умерена фурна до кафяво. След това две по две могат да се залепят, докато са топли, с шипков мармалад.
Друг вариант е да се издълбаят с лъжичка меденките. Медените трохи се смесват с няколко лъжици мляко, чисто масло и 2 ванилии до получаването на крем с който пълним издълбаните меденки. Слепваме ги с шипков мармелад две по две. Там където се срещат двете половинки потапяме в разтопен шоколад и след това в смлени орехи. coffee

 
Нели
Пуснат на: 29 Октомври 2011, 15:05

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се


ореховки

1ч.ч кис.мляко,1ч.л.хл.сода,1ч.ч.захар,1/2ч.ч.олио,3ч.ч.брашно,смл.орехи
всичко се смесва по ред.след като е готова сместта се взема с чаена лъжичка и се овалва в смлените орехи .слагаме в тавата(тавата не се маже)и ги печем

Постът е редактиран на 29.10.2011 15:06

Постът е редактиран на 29.10.2011 15:07

 
DIVINAE
Пуснат на: 20 Октомври 2011, 14:33

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се


Благодаря ти....това е много икономично wink

Photobucket

 
Нели
Пуснат на: 20 Октомври 2011, 14:10

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се

КЕКС С МАРМАЛАД


3 ЯЙЦА,1-1/2 Чаена чаша захар,1/2Ч.Ч ОЛИО,1/2каф.лъжица канела,1 каф. лъж.хл.сода.,3 суп.лъж.шипков мармалда(или каквото сладко имате в къщи),
2 ч.ч брашно,1 ч.ч топла вода




Постът е редактиран на 20.10.2011 14:11

Постът е редактиран на 21.10.2011 17:25

 
DIVINAE
Пуснат на: 20 Септември 2011, 08:01

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се

Photobucket


Щастливо утро на всички посетили тази тема в групата ми!!

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Постът е редактиран на 20.10.2011 14:29

 
emil
emil petrov
Пуснат на: 20 Септември 2011, 00:14

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се

аз teeth също обичам сладки неща но не прекалявам

 
DIVINAE
Пуснат на: 19 Септември 2011, 23:49

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се


Благодаря ти...изпитани са wink

 
emil
emil petrov
Пуснат на: 19 Септември 2011, 19:23

Отг: Любимите ни сладкиши
Цитирай Присъедини се

момичета страхотни рецепти;исладки само ще чета ище дам на жена си идеи на жена ми да готви. аз не мога да готвя но жените са страхотни готвачи .

 
Страница 1 от 2
 1-30 от 50  |   1  2  >>  >>| 
commercial реклама
host bg
Copyright © 2006-2013 Sibir.bg