Група
ОТ МОЯТА КУХНЯ
ОТ МОЯТА КУХНЯ
изпитано и проверено
Категория :
Готварство
Създадена на :
1 Юли 2008
Тип : Модерирана
Членове : 314
Собственик : milka
Тема : ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
A+ A-
Мнения asc desc
Страница 1 от 4
 1-30 от 120  |   1  2  3  4  >>  >>| 
milka
Пуснат на: 20 Август 2008, 19:32

ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

Темата е по идея на Elfi Elfida и нека стане място, където да споделим кулинарни тайни в използването на различни подправки.


И като начало - да споделя една моя тайна, когато правя сърми с кисело зеле и ги наредя в гювеча отгоре поръсвам джоджен. Ммммммммм става чудно hug /кога ще дойде зимата wink teeth/

 
ИнИнна
Пуснат на: 21 Август 2008, 14:04

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

Попдравките! Това е истината на готвенето, обожавам ги!
Когато готвя нещо в което има повече домати или доматено пюре винаги добавям и на върха на ножа канела, това убива натрапчивия кисел вкус.

 
Elfi
Elfi Elfida
Пуснат на: 21 Август 2008, 18:56

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

Аз само ще благодаря! hug

image

 
Elfi
Elfi Elfida
Пуснат на: 21 Август 2008, 18:57

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

Сетих се teeth в ястия с месо слагам по малко босилек think

 
ИнИнна
Пуснат на: 22 Август 2008, 07:29

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

Във фасула - малка лъжичка захар и щипка сода при варене wink

 
Дани
Пуснат на: 22 Август 2008, 09:18

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

А аз боба преди да сложа да се вари го накисвам във вода от вечерта с една лъжица сол . Наследващият ден го мия и го слагам да се вари с чиста водя .
Става страхотен и бързо се сварява . wink

ИнИнна Джоунс:
Във фасула - малка лъжичка захар и щипка сода при варене wink

 
ИнИнна
Пуснат на: 22 Август 2008, 14:10

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

Към пилешки бутчета за паниране - лъжица мед и мариновано в кока кола
Ейй издадох ви кулинарните си тайни а никой нищо не каза друго cry

 
milka
Пуснат на: 22 Август 2008, 18:21

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

Към маринованите пържоли - щипка сода за хляб, и после на скарата ok

 
milka
Пуснат на: 22 Август 2008, 18:21

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

ok ok ok hug

ИнИнна Джоунс:
Към пилешки бутчета за паниране - лъжица мед и мариновано в кока кола
Ейй издадох ви кулинарните си тайни а никой нищо не каза друго cry

 
Suna
Пуснат на: 22 Август 2008, 23:03

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

ей страхотни сте , босилека го гледам само в саксийка за мирис... в друго в какво мога да го добавя teeth

 
milka
Пуснат на: 22 Август 2008, 23:07

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

Оня ден правих прословутият сос песто - оказа се много вкусно нещо, макар че нямах всички оригинални съставки и го направих с нашенски сирене и кашкавал. Поръсено върху салата от домати е ok.

 
Непознат
Пуснат на: 22 Август 2008, 23:20

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се


Suna Gavazova:
ей страхотни сте , босилека го гледам само в саксийка за мирис... в друго в какво мога да го добавя teeth

аз го слагам и в боб

 
ИнИнна
Пуснат на: 22 Август 2008, 23:24

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

Босилека, върви почти на всяко ястие в което се слагат домати или доматено пюре.
Миризмата на пресен и сух обаче е различна. Всъщност има и различен босилек но да не изпадаме в пдоробности.
Така или иначе върви и на месо и на риба.

Suna Gavazova:
ей страхотни сте , босилека го гледам само в саксийка за мирис... в друго в какво мога да го добавя teeth

 
ИЛИАНА
ИЛИАНА ИВАНОВА
Пуснат на: 23 Август 2008, 08:50

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

Когато приготвям сместта от кайма и ориз, освен чубрица и черен и червен пипер слагам и на върха на кафена лъжичка канела.../т.к.като се прекали...абе не е приятно после на вкус..../

milka nikolova:
Темата е по идея на Elfi Elfida и нека стане място, където да споделим кулинарни тайни в използването на различни подправки. И като начало - да споделя една моя тайна, когато правя сърми с кисело зеле и ги наредя в гювеча отгоре поръсвам джоджен. Ммммммммм става чудно hug /кога ще дойде зимата wink teeth/

 
Валентина
Валентина Господинова
Пуснат на: 23 Август 2008, 08:53

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

Здравейте,тази кулинарна тайна за канелата не я знаех,благодаря! kiss kiss kiss

 
ИнИнна
Пуснат на: 25 Август 2008, 13:18

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

За крехки пържоли, шишчета - месото мариновам във водка + капачка коняк. Водката разгражда мускулните влъкна и месото става много крекхо smile Горе долу подобен ефект /но с леко сладнене/ се получава и с кока колата

 
ИЛИАНА
ИЛИАНА ИВАНОВА
Пуснат на: 30 Август 2008, 09:06

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

wink Аз слагам по кафена чашка бяло вино при печене...стават и по-вкусни... thumbs_up

 
Непознат
Пуснат на: 30 Август 2008, 14:07

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

Това с Канелата го правят и в Гърция. Предава повече аромат на ястието не е зле wink
Беше в мусака smile

ИЛИАНА ИВАНОВА:
Когато приготвям сместта от кайма и ориз, освен чубрица и черен и червен пипер слагам и на върха на кафена лъжичка канела.../т.к.като се прекали...абе не е приятно после на вкус..../
milka nikolova:
Темата е по идея на Elfi Elfida и нека стане място, където да споделим кулинарни тайни в използването на различни подправки. И като начало - да споделя една моя тайна, когато правя сърми с кисело зеле и ги наредя в гювеча отгоре поръсвам джоджен. Ммммммммм става чудно hug /кога ще дойде зимата wink teeth/

 
Вeнцислава
Пуснат на: 1 Септември 2008, 10:26

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

розмарин слагам на пиле и боб
естрагон / торос/ на риба
джоджен/пресен/ на зелена салата
куркума на ориз

Постът е редактиран на 01.09.2008 11:16

 
ИнИнна
Пуснат на: 1 Септември 2008, 11:04

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

Не съм опитвала джоджен на зелена салата - звучи интересно

 
velislav
Пуснат на: 11 Септември 2008, 16:49

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

за месни ястия използвам Калофер, много добра подправка

 
electrified
Пуснат на: 12 Септември 2008, 11:41

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

розмарин на салата от домати със сирене.
също така вместо да слагате оцет в салати или да изстисквате лимон, пробвайте да нарежете лимона на много ситни кубчета

 
Iva
Пуснат на: 21 Септември 2008, 11:05

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

Моля те обясни ми какво представлява тази подправка. Преди време я търсих ,защото ми трябваше за лекарство, но не намерих изобщо.
И още, билката "Калоферче" идентифицира ли се с подправката "калофер".

velislav petrov:
за месни ястия използвам Калофер, много добра подправка

 
velislav
Пуснат на: 21 Септември 2008, 11:37

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

Как да ти го опиша разте на като листа продълговати средни на размер, като на спанак, киселец но са по издълженин. Расте като бурен - коренище цъфти и много лесно се разсажда, немога да кажа дали Калофер и калоферче са едно и също нещо,но мисля че са, ако някой друг знае моля да помогне

Iva Cankova:
Моля те обясни ми какво представлява тази подправка. Преди време я търсих ,защото ми трябваше за лекарство, но не намерих изобщо.
И още, билката "Калоферче" идентифицира ли се с подправката "калофер".
velislav petrov:
за месни ястия използвам Калофер, много добра подправка

 
Iva
Пуснат на: 21 Септември 2008, 14:03

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

Блаегодаря, ще търся. А в магазин като подправка среща ли се?

velislav petrov:
Как да ти го опиша разте на като листа продълговати средни на размер, като на спанак, киселец но са по издълженин. Расте като бурен - коренище цъфти и много лесно се разсажда, немога да кажа дали Калофер и калоферче са едно и също нещо,но мисля че са, ако някой друг знае моля да помогне
Iva Cankova:
Моля те обясни ми какво представлява тази подправка. Преди време я търсих ,защото ми трябваше за лекарство, но не намерих изобщо. И още, билката "Калоферче" идентифицира ли се с подправката "калофер".
velislav petrov:
за месни ястия използвам Калофер, много добра подправка

 
velislav
Пуснат на: 21 Септември 2008, 14:19

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

незнам аз си отглеждам в градинката пред нас, може на някой пазар да го намериш, става за много неща имам малко мириз като на джоджен но е по различно

Iva Cankova:
Блаегодаря, ще търся. А в магазин като подправка среща ли се?
velislav petrov:
Как да ти го опиша разте на като листа продълговати средни на размер, като на спанак, киселец но са по издълженин. Расте като бурен - коренище цъфти и много лесно се разсажда, немога да кажа дали Калофер и калоферче са едно и също нещо,но мисля че са, ако някой друг знае моля да помогне
Iva Cankova:
Моля те обясни ми какво представлява тази подправка. Преди време я търсих ,защото ми трябваше за лекарство, но не намерих изобщо. И още, билката "Калоферче" идентифицира ли се с подправката "калофер".
velislav petrov:
за месни ястия използвам Калофер, много добра подправка

 
ИнИнна
Пуснат на: 25 Септември 2008, 10:13

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

Потърсих в Гугъл и до колкото разбирам Калофер - иначе наричан калопер и калоферче са едно и също. В България по-често се използва като билка при колит, глисти, хемороиди, невроза, безапетитие, ревматизъм, камъни в бъбреците и жлъчката.

Описано е, че леко нагарча и се използва там където отива да сложиш розмарин. Ползват се листата.
Ето и снимка

 
velislav
Пуснат на: 25 Септември 2008, 17:56

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

да това е wink ok

ИнИнна Джоунс:
Потърсих в Гугъл и до колкото разбирам Калофер - иначе наричан калопер и калоферче са едно и също. В България по-често се използва като билка при колит, глисти, хемороиди, невроза, безапетитие, ревматизъм, камъни в бъбреците и жлъчката.

Описано е, че леко нагарча и се използва там където отива да сложиш розмарин. Ползват се листата.
Ето и снимка

 
Iva
Пуснат на: 25 Септември 2008, 18:34

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

Много благодаря и на двамата. Страхотни сте.

 
velislav
Пуснат на: 26 Септември 2008, 18:14

Отг: ЛЮБИМИ ПОДПРАВКИ ЗА ЛЮБИМИ ЯСТИЯ
Цитирай Присъедини се

благодаря пожелавам ти да я пробваш подправката, но не прекалявай с нея силна е wink

Iva Cankova:
Много благодаря и на двамата. Страхотни сте.

 
Страница 1 от 4
 1-30 от 120  |   1  2  3  4  >>  >>| 
commercial реклама
host bg
Copyright © 2006-2013 Sibir.bg