Sibir
http://hoteltryavna.com/ . тел. 0885 345666 Hotel UNIQA - Трявна
∗ 2012(1)
blogs left blogs right
Влюбени-В-Трявна
Влюбени-В-Трявна, 43
« sibir.bg
НОВА ГОДИНА В КИТАЙ ??? Кога се празнува... A+ A- Написана на : 2010-11-16 01:34:30

 

 

 Датите на Китайските празници са били винаги загадка за християнският свят.Както винаги , така и тази година попадаме във водовъртежа на сложните изчисления на датата за НАСТЪПВАНЕТО НА НОВА ГОДИНА 2011 В КИТАЙ . Самото изчисление е непосилно дори за простосмъртните китайци...но ...

Китайската Нова година, обикновено се наричат Лунната Нова година, Китай е най-важният празник. През 2011 г., основните тържества за годината на Заека, че ще започне на 3 февруари-тидо 06 февруари-та.
image

ЗА ГОДИНАТА НА ЗАЕКА БЯХА СЪЗДАДЕНИ СРЕБЪРНИ МОНЕТИ 

image

КиКитайската Нова година е най-важният от традиционните китайски празници. Това понякога се нарича Лунната нова година. Фестивалът традиционно започва на първия ден от първия месец по лунния календар в китайския календар и приключва на 15-то число. Този ден се нарича - фестивал на фенерите. Китайската Нова година е известна като Chúxī. Това буквално означава "Година преминаване Ева".

Празнува се в райони с големи популации на етническите китайски, китайската Нова година се счита за голям празник за китайците и е имал влияние върху новата година на тържествата на  географските  си съседи, както и култури, с които китайците  имат продължително  взаимодействие. Те включват тайванския народ, корейци, монголци, Непал, Бутан, Виетнам, и по-рано японската раса ,  преди 1873 година. В Сингапур, Индонезия, Малайзия, Филипините, Тайланд и други страни със значителни китайски  популации, китайската Нова година се празнува също така, до голяма степен от китайците в чужбина, и в различна степен са станали  част от традиционната култура на тези страни. В Канада, въпреки че китайската Нова година не е официален празник, много етнически китайци правят големи тържества . 

Въпреки, че китайския календар традиционно не използва непрекъснато номерирани години, годината вече често се  номерира -  от царуването на Хуангди извън Китай. 
Но най-малко три различни години, номерирани от 1, се използват от различни писатели, което води до годината, започваща през 2008 г. да бъде 4706, 4705 или 4645.
Chinese-New-Year-0
chinese-celebration
chinese-new-year
Китай Официални празници 2011
==============================
ЕТО ДАТИТЕ В СТЕГНАТ ВАРИАНТ :
1. 01.2011 -Нова година image 3,4 и 5 февруари -китайската Нова година  chinese-new-year-fireworks-hong-kong


8 март -Международния ден на жената 12 Март -Ден на залесяването 5 04 -Qingming фестивал (гробница метене ден) 01 май -Ден на труда  - ПРОЧЕТИ ЦЯЛАТА СТАТИЯ..