Sibir
“Тя и да иска, не може да бъде друга. Тя е момиче със сърце, такива изобщо престанаха да се раждат!” - “Нощем с белите коне”, Павел Вежинов
nqkakva
nqkakva, 56
« sibir.bg
Eй тази семейна романтика... Написана на : 2015-10-12 03:48:40

ф

Бяхме се събрали девет жени на парти и след като добре се веселихме решихме около 3 сутринта да изпратим на мъжете си по един СМС с текст: „Скъпи мой,много те обичам „

Ето и отговорите на уважаемите ни съпрузи :

1-Коя си ?

2-Мамо,болна ли си ?

3-Какво е станало с колата ?

4-Не,и още веднъж -не !

5-не разбрах !

6-Просто кажи колко…

7-Просто ке те помоля да не пиеш повече…

8-ако не кажеш за кого е това съобщение ще пребия някой,да знаеш…

9-утре ще се разберем,сега спя

Едно мнение по въпроса... Написана на : 2015-04-27 07:32:51

Случаят с пребитото бебе потресе всички.Дни наред в телевизии и студия се въртят разни хора и се търси отговор на въпроса кой е виновен.Виновен няма да има ,както във всички случаи на насилие срещу деца досега.

Коментарите са пълни с гняв и емоция,обидни епитети,клетви и заклинания срещу акушерката.

Аз не оправдавам постъпката и.Но защо винаги насочваме гнева си към един единствен човек и отказваме да видим причините довели до това ?

В много от болниците монтираха охранителни камери.В почти всяка болница има охранители.Никой ли няма свободен и да има задължението да изгледа записите от камерите ?Сега ще се гледат записите за месец назад.Всяко отделение има старша акушерка,старша медицинска сестра ,завеждащ отделение и още куп служители с разни титли.За тези титли получават допълнително пари от нашите джобове естествено.А как защитават правата ни ?Когато има протест срещу ниските заплати всички са налице.Но сега,когато става въпрос за неизпълнени задължения-никой нищо не е видял и не е чул.Всички са много изненадани.Ясно е ,че човек,който е със всичкия си,така да се каже не би проявил такава агресия.Обаче,дали не е имало някакви индикации преди това,че с тази жена става нещо?

Може и точно в тази нощ преумората,или натрупаното напрежение ,или просто мозъкът тогава да е дал на късо,но аз лично се съмнявам.

Та мисълта ми беше за наказанията.Ще се въртят едни дела с години,родителите ще търсят справедливост,но не там,където трябва и от който трябва.Трябва според мен някой да започне чистката по веригата,от главния лекар,през завеждащ отделение ,старша сестра и т.н.,за да знаят всички останали ,че все пак трябва да си отварят очите ,когато става въпрос за човешки живот.

Иначе полза от лютите клетви и обидни думи няма .Акушерката едва ли ще осъзнае тежестта на стореното ,защото е ясно ,че нещо при нея не е наред,но останалите,които смятат,че са в час ще си направят сметка как да работят от тук насетне.

И тогава аз ще се надявам ,че нещо наистина ще се промени.

..." Целувка с мустак,е знак за мерак!" Написана на : 2014-11-15 08:19:21

Или „...мустакът е бодливо страстоубийствено недоразумение”...

Когато попаднах на тези снимки ,освен луд смях нищо друго не ми дойде на ум.Оказа се обаче,че за този мъжки атрибут са изписани повече редове,отколкото за женската логика например.България е на престижното 10 място по мустакати мъже.

1. Индия .Смята се, че над 80 процента от мъжете в Южна Индия носят мустаци, което директно поставя този регион над повечето страни. В индийската култура мустакът винаги е играл важна роля, тъй като е смятан за символ на мъжественост. Рекордът за най-дълги мустаци в света - 12,5 фута /1 фут - 30,48 сантиметра/ е поставен от индиец през 2004 г.

2. Мексико. Мексиканската култура също е доста "мъжествена" и своето влияние в отглеждането на мустаци имат икони като Панчо Виля и Емилиано Сапата.

3. Пакистан .Пакистан е страната с втората най-голяма мюсюлманска популация в света. Тук религията играе решаваща роля в популярността на лицевото окосмяване. Много известни пакистанци имат не по-малко забележителни мустаци - националният поет Мохамед Икбал, играчът на крикет Джавед Миандад, бившият президент Первез Мушараф, настоящият държавен глава Асиф Али Зардари.

4. Германия.Населението на Германия от 83 милиона души има дълга и горда история в носенето на мустаци - от държавника Бисмарк до философа Фридрих Ницше и учения Алберт Айнщайн. Германия има повече клубове, участващи в Световното първенство за бради и мустаци, отколкото която и да е друга страна в света.

5. Иран.Лицевото окосмяване е на голяма почит и в Иран, където сред населението преобладават мюсюлманите шиити. Много известни ирански личности носят мустаци или брада. Сред тях са аятолахът и президентът, както и футболната звезда Али Даеи.

6. Египет. Подобно на повечето мюсюлмански нации лицевото окосмяване е почитано и в Египет. Видни местни политически фигури като президентите Гамал Абдел Насър и Ануар Садат са допринесли за популяризирането на мустака в страната.

7. Турция .През последните години Турция се стреми да се интегрира в европейската икономика. В резултат на това много мъже в страната се отказват от мустаците си, за да заприличат на модерни професионалисти. Мустакът обаче все още не е изгубил важната си роля сред турското общество.

8. САЩ .Специалистите по лицево окосмяване изчисляват, че около 10 милиона мъже в САЩ имат мустаци. На Световното първенство за бради и мустаци американците спечелиха титлите в 12 от 18 категории, като специално в категориите за мустаци не оставиха никакви шансове на конкуренцията.

9. Унгария .Когато една страна има собствена категория на Световното първенство за бради и мустаци, работата е сериозна. Титлата за Унгарски мустак отразява популярността на този вид лицево окосмяване в хода на историята на страната.

10. България .Според съставителите на класацията има само три неща, които българите обичат повече от мустаците и това са музиката, футболът и волейболът. Аз за първото и третото не съм много сигурна.

А Мопасан има разказ за дама, чийто съпруг си обръснал мустаците и тя съветва нейна дружка:

"Никога не се оставяй да бъдеш целувана от мъж без мустаци. Такава целувка е като допир на пергамент. Няма любов без мустак. Не можеш да си представиш, драга Люси, колко променен изглежда! Неузнаваем е… и денем, и нощем. Струва ми се, че ще му изменя, ако не си пусне незабавно мустаци, толкова ми е противен в този си вид. Наистина мъж без мустаци не е вече мъж. Не обичам много брадата. Тя винаги придава занемарен вид, но мустаците! О, мустаците са необходими на всяко мъжествено лице. Не, ти никога не би могла да си представиш колко много допринася тази малка четчица от косми върху устната за външния вид и… за… съпружеските отношения.

О, скъпа Люси, никога не позволявай да те целува мъж без мустаци! Неговите целувки нямат никаква сладост, никаква, никаква! Липсва очарованието, пухкавостта… и пикантността, да, пикантността на истинската целувка. Мустаците са все едно подправката на целувката. Представи си, че ти лепнат на устата сух или влажен пергамент. Това е то целувката на бръснат мъж. Не си струва труда, уверявам те! На какво се дължи очарованието на мустаците, ще попиташ ти? Знам ли самата аз? Преди всичко те те гъделичкат по прелестен начин. Усещаш ги пред устата си и изпитваш сладостен трепет по цялото си тяло, чак до върха на пръстите. Те те галят, предизвикват тръпки по кожата ти и прелестна възбуда на нервите, карат те да викаш: „Ах!“, като че умираш от студ.

...Мустаците са нещо съществено и от друга гледна точка. Те определят изражението на лицето. Те му придават кротък, нежен, груб, страшен, гуляйджийски или предприемчив вид. Колко различни могат да бъдат мустаците! Ту вирнати нагоре, къдрави, кокетни, влюбени като че ли преди всичко в жените. Ту засукани, остри като игли, заплашителни, предпочитащи виното, конете и сраженията. Ту огромни: увиснали, страшни, прикриващи обикновено превъзходен характер, доброта, която граничи със слабост и нежност и стига до свенливост. „

Колкото и да разглеждах долните снимки и да се стараех,нито една не предизвика у мен чак такива дълбоки размисли.

е

Най-вероятно крилатата фраза,която използвах за заглавие на тази забавна статия не е изречена без нищо като погледна тези снимки:

к

ъ

й

Ако трябва да бъдем честни всички жени без изключение обичаме много един мъж с мустаци.Дядо Коледа. И за добро настроение-Бай Ганьо.

И в заключение  ще ви цитирам баба ми,която все се караше на един от братовчедите ми:

-...И да вземеш да си обръснеш тези мустаци,че са увиснали като сиромашка стряха!

Приятен ден и много усмивки!

Иди му се сети... Написана на : 2014-06-24 12:45:13

,

-Ти искаш да си отида от теб,така ли?Това ли искаш?

-Не .Не искам това.

-А защо се отнасяш към мен като към чужд човек?

-Ти не говориш с мен.Аз опитах.

-Да ,аз не говоря!Ти не се прибираш изобщо!Всеки ден в единадесет!Не ядеш в къщи...

-Ти престана да ми готвиш...аз работя до късно.После се налага да ходя на ресторант,за да не спя гладен!Каквото искаш-това сервират...

-Да,аз съм престанала да го храня!Ние спим отделно вече две седмици!И за какво да те храня?

-Мила,не се тревожи ,аз спя на нашето легло там, където винаги съм бил,а ти се настаняваш отделно на друго легло...

-Може и да попиташ защо спя отделно,нали?

-Аз питах...Но ти не отговори нищо...

-Не отговорих!Защото тогава не говорех с теб!

-Е,и аз какво да направя?Аз не мога да си говоря сам...

-Той още пита!Можеше да се извиниш!

-За какво?

-Още пита!Ти даже не забелязваш когато ме обиждаш!

-И за какво се обиди?Кажи –аз ще ти се извиня...

-Обидих се!Вече не помня за какво се обидих!Но е имало защо!Няма без нищо да седна да не говоря с теб!А ти можеше да попиташ за какво съм се обидила!

-Аз питах.Ти не отговори!

-Защото не говорех с теб тогава!

-Тогава защо ми е да се извинявам?

-Защото ме обиди и даже не забеляза!

-Добре,какво направих!

-Аз не помня.Но ме огорчава факта,че ме обиди и не забеляза!

-Не съм те обиждал.Аз си дойдох от работа ,а ти не говореше с мен,седиш надута като пуйка,вечеря няма...Аз няколко пъти питах какво се е случило-ти не отговаряш...

-Защото не говорех с теб!!!АААААА,спомних си!Аз исках да говоря с теб,но ти каза,че си зает,остави чантата и седна.

-Аз ти подадох чантата,но ти не я взе.

-Защото вече не разговарях с теб!Щом ти не искаш да говориш с мен,значи и аз не искам!

-Тогава бях на съвещание.Наистина бях зает.

-Това трябваше да кажеш.

-Аз това ти и казах!

-Това ми бил казал...А не можеше ли с друг тон да го кажеш!А той влиза и хвърля чантата!Все едно съм ти писнала!

-Какъв тон?А впрочем...Да.Извинявай.Просто съвещанието беше такова.

-А мен какво ме засягат твоите съвещания?Ти просто ме обиди!Аз с теб не разговарям!

-Пак ли?Нали се извиних?

-Можеше и веднага да се извиниш!За какво ми е твоето извинение след месец?

-Оффффф...

-Гледай го....още стои и въздиша....?Вместо да се извини!

-Извинявай!

-Не ми трябват твоите извинения!На какво разчиташ?Искаш ли да не разговарям с теб?!

Ало,рибарите... Написана на : 2014-06-08 17:55:54

Между приятелки:

-Много се притеснявам,мъжът ми отиде сутринта за риба и сто пъти му звънях,не си вдига телефона.Ще се побъркам!

-Така значи...край!Той си има любовница ,от мен да го знаеш!Щом не си вдига телефона...

-ЕЕЕЕЕЕЕ,ама и ти!Веднага си помисли най-лошото.Може пък да се е удавил....

Аз ли ти се криво молих... Написана на : 2014-06-01 09:25:55
Аз ли ти се криво молих...

Жена се оплакала на приятелката си:

- Мъжът ми е отвратителен! Все говори за майка си - мама това, мама онова, мама така готви, на мама онова й харесва...

- Трябва да му напомниш, че ти си му жена, та да ти обърне внимание. Сложи си нещо по-секси и го изненадай.

Вечерта мъжът се прибрал, а жена му го чакала по черни бикини, черен сутиен и черни ръкавици.

Мъжът възкликнал:

- Боже! Цялата си в черно! Да не е станало нещо с мама?

Идентификация на жена Написана на : 2014-03-30 09:28:59
Идентификация на жена

Животът с нея се смята за невъзможен,но без нея –за пропилян.

Действа спонтанно ,без планове и посоки.

Разумните коментари са рядкост,а логически липсват.

Правейки нещо не се интересува от това как да го направи,а от това как ще изглежда отстрани.

Оттук и изводът-очакване на ефективност е безсмислена.

Но емоция и естетика-това моля....Невъзможно е да ги изненадаш.

Дълбокото деколте,липса на презрамки,къса пола,смъкната талия,прозрачни дрехи с прозиращо бельо-всичко това напълно дезориентира мъжете и прави невъзможна обективната оценка.

Просто досадна е скоростта на събличане и обличане.И в двата случая прекалено бавно.

Счита секса като работа независимо от случая. И партията.

Живее с чувството на постоянна недоокомплектованост.

Облича или нищо,или не много,понякога без значение какво,но винаги не е доволна и иска друго.

Обича с ушите,но това,което е между тях още не се знае какво е.

Думите и мислите рядко съвпадат.В очите-гатанки,ребуси,пъзели и тъп въпрос-ти знаеш какво искам,не се ли сещаш?

Нямаш време да отговориш,защото по време на отговора тя измисля въпроси.

Успява да бъде едновременно предмет на обожание и на техника.

Вдъхновява за подвизи,предизвиква към престъпление и обърква едновременно.

Говоренето при нея не е средство за комуникация,а цяло изкуство.

И въпреки всичко е по-добрата половина на човечеството ,защото без нея не може никой и не става нищо .

EЕЕЕ,стига,де! Написана на : 2014-03-27 04:49:57

Тази снимка е качена от nqkakva

EЕЕЕ,стига,де!
Без смях не може и днес Написана на : 2014-03-08 08:26:32
Без смях не може и днес

-Скъпа,честит празник!Една прекрасна розичка за теб...

-Само това ли?Нали каза,че си похарчил триста лева за празника!

-Дааааа...Роза за теб и кофа уиски за коня...нали съвпадат празниците....

Халвата,мисирките и постите Написана на : 2014-03-02 09:16:37
Халвата,мисирките и постите

И да ви кажа-традициите са си традиции.Обаче нещо в последно време не ми се удава да докарвам гозбите по устав.Ей,го на!И днес ще се постарая.

Снощи влизам в супера.Ще правя баница със сирене за Сирни заговезни.Гледам-кори за баница колкото искаш.Обикалям ги,обръщам пакетите насам-натам,пък си викам:Много знаеш какво има вътре,та си губиш времето да четеш етикетите.То ,ако можеше да вярваш на етикетите нямаше да купиш пералня „Сони”и като се счупи на първия месец да се окаже,че частите са корейски,пък е сглобена в Чехия.Или пък като си купи маркова чанта и като заваля оня ми ти дъжд ,та беше ми боядисала чак чоропогащника и се наложи да го изхвърля.Подминавам с един пакет в кошницата..

Хайде на яйцата.И тук ,подредени над 10 вида,но всичките с чуждестранни надписи.Може пък да са хранени с качествени антибиотици и смески и да са наистина от щастливи кокошки мисля си.Като купя пилешки бутчета и като ги гледам какъв размер са си представям мисирките/пуяците/ на баба ми.Едни такива огромни,чак да не повярваш и да се чудиш това нещо като е расло де е пасло?

Със сиренето е същото.”Продукт със растителни мазнини”Ха!Напишете по-добре ,че не е сирене.То така човек само потъва в питанки кое ли чудо на българската инжинерна мисъл разбърка тази консистенция,та като го сложиш в баницата се разпада и се чудиш дали не си забравила да го сложиш докато обясняваше по телефона на колежката как си видяла шефа с асистентката...Може би...И едни такива екзотични имена сложили...Ще чета...много ли е важно аз дали съм Пенка ,или Изабел....като не мязам на нищо подобно....Като ме погледне някой едва ли ще му се прииска да пита за името ми.То и в интернет пишат имена от хубави по-хубави,ама всеки иска снимка.Отплеснах се...Женска му работа...

Тръгнах за халва.Традицията трябва да се спазва.И тук се сещам пак за баба ми.Правеше я от ориз,масло ,захар и вода.Печеше в тава и от нея по-сладка нямаше.Топеше се в устата.Сега като вземеш халва и се тегли като ластик.Тук...бонбони и сладкиши всякакви.Няма кой да обикаля тавата ,да прави заклинания и да се моли да се получи.Пък и с тези продукти я стане,я не.По Коледа правих курабийки,пак заради традицията,ама честно да си кажа бяха като брикети.Никой не посмя да ги обсъжда,за да не ме обиди,а после три дни ги киснах,за да може поне кучето да се подслади.

Пристъпвам към гозбите.Станат,не станат-то с продукти менте не се правят гозби оригинал.Обаче после,пак по традиция ще изляза на огъня.Тук,съвсем по традиция се пали огън и съвсем по нашенски-от автомобилни гуми.По-друго си е.Някога сеното в „урбалника” изгаряше бързо и не оставаше нищо.Сега,по цяла седмица се носи гъст черен пушек и тлеят ли тлеят....

От традициите пък намазват ромите.Обират изгорялата тел и на отпадъци.Вземат някой лев и на капанчето в квартала пак по традиция се веселят.Хич не ги интересува от какво е направена ракията,нито пък се сещат за храната и халвата.

Та такива ми ти мисли се въртят в главата ми и се питам :Традициите са си традиции,ама как да ги спазваш?Нито сиренето е сирене,нито халвата халва,нито пък аз съм баба ми,нито годината 67-ма да речем!Сещайки се за тези неща и връщайки се далеч в миналото да не забравя да вметна,че няма и да постя,защото старите хора казваха -не е грешно това,което влиза в устата,а това,което излиза от нея.

И в този ред на мисли се надявам пак по традиция всички да ми простят.Но прошката поне да бъде истинска.

Приятен ден на всички!

Страница 1 от 2
 1-10 от 15  |   1  2  >>