Sibir
“Тя и да иска, не може да бъде друга. Тя е момиче със сърце, такива изобщо престанаха да се раждат!” - “Нощем с белите коне”, Павел Вежинов
blogs left blogs right
nqkakva
nqkakva, 56
« sibir.bg
" Дума дупка не прави " Написана на : 2017-06-12 09:21:44

Хората в голямата си част живеят „обидени „.На съсед,на роднина,на началника,на колегата…на децата,на родителите,на еди кой си в интернет….Аз съм уверена в това,че обидата е съвършенно безполезна емоция,която изсмуква жизнените ни сили,скапва настроението ни ,трови дните ни.Човек трябва да се научи да живее без нея и да подобри качеството на живота си.

Обиден за глупости

Някои хора се обиждат лесно и от нищото.Някой спрял на твоето място,някой те блъснал на входа,някой наругал детето ти и …това е достатъчен повод с години да подминаваш този човек вместо да се замислиш,че той не го е направил нарочно ,а без да иска.Помислете сега-ще помните ли този инцидент след месец?А след година !Не ?Тогава подминавайте такива ситуации и ги забравяйте на минутата.Помнете,че обидата тормози само вас.

Обидата носи само разрушения

Най –вече в отношенията в семейството.Много малко осъзнават,че това е опит за манипулация.Той,или тя не е направил ,или казал това,което вие искате и вие вече сте обидени.Това е морално и психическо издевателство над другите.Няма как да поставите пред всички и да ги подчините на вашата гледна точка.Помнете,някои са доста търпеливи,но никой не позволява манипулация над себе си и то дълго време.Връзката тогава с приятел,роднина,близък се разпада.Човек трябва да намира други начини за туширане на случките.Не надувайте бузи,не се сърдете и по цивилизован начин изяснете всичко. Дума дупка не прави Така казват старите хора.Някой в момент на яд ,на силна превъзбуда,на силна емоция казва неща,които наистина не мисли.Защо ти да се обиждаш ?Има хора,които в речника си имат цинични,грозни изрази,които ще ти пришият,но това е показател за тяхното възпитание ,а не за истината,която те описва.Ако това се повтаря твърде често човек се замисля какво прави в това обкръжение и не е ли време вместо да се обижда и да търпи просто да поправи грешката си,която наистина е грешка.

Сега се сещам за приказката и за мецана и брадвата .Лошата дума не се забравя.Но какво ще спечелим от това ?Само своите тъжни спомени .Подминете и не го мислете.Колкото по-злопаметен е човек,толкова по-малко място остава в съзнанието му за красивите и позитивни неща.

Обидите в интернет

Комуникацията сега в интернет измести живата връзка.Общуваме с много хора,които са съвсем различни.В интернет е пълно с как да ги нареча-душевни вампири.Тук пък изобщо няма място за обидите.Замислете се.Непознат обидил Непознат !!!Изобщо,ама изобщо човек не трябва да обръща внимание на писаниците.Да седнеш да се ядосваш на един невъодушевен предмет като монитора-това си е отклонение.Оставете ги да пишат и не им се връзвайте.Ако отговорите –те с това се хранят.Доволно потриват ръце и мозъците им раждат още и още небивалици. Настървено подхващат новата песен и са щастливи от това,че просто някой им обръща внимание.Сипят обиди и се приспиват от идеята за собствената си значимост.Ако изобщо някой ги отрази,разбира се.

Всички обичаме притчите.Тук ми се иска да ви припомня една. С един от учениците си Буда говорел за обидата.

-Един подарък,ако не го приемеш на кой е ?-питал Буда.-На този ,който го е донесъл,нали ?

Е,ТАКА Е И С ОБИДАТА.

Рози с аромат на далавера Написана на : 2017-06-09 10:49:14

Влизам в маркета да пазарувам.Жега,всеки взел кошница и бърза по рафтовете.Изненадана съм от многото хора точно по обед,защото обикновено тогава е празно.Около мен притичват малки деца,а вътре една реч,едно викане,забелязвам,че това са розоберачи,които бусовете изсипват след работа пред магазина.Прави ми впечатление,че всеки пазарува като за световно.Мъжете от най-хубавата бира,жените купуват наливен " Ариел ",а за децата да не говорим.Сладолед,скъпи десерти изобщо....никой не го интересува кое колко грама е и колко пари е.Взимам каквото ми трябва и излизам.

До вечерта няколко пъти се сещах за картината в маркета.И понеже напоследък много се пише срещу ромите аз правя на ум няколко изчисления.

Миналата ,или друга някоя година гласуваха закон за еднодневни трудови договори.Там ясно е записано,че даже и четири часа някой да ти работи си длъжен да му внесеш осигуровки.На един мой познат по розобера работят 10 човека.На четири часа осигуровките са около 62 лева за месец.Не вярвам за един ден да се дължат по-малко от 25 лева да речем.Та 10 човека по 25 лева -250 лева.Колко ли собственици на розови насаждения са внесли осигуровки ?

Все пишат срещу ромите,но в тях ли е вината ?Всички са с прекъснати здравни осигуровки.Лично от тях знам,че на ден си докарват по около 50 лева.Пак сметка :14 дни розобер,по 50 лева прави 700 лева.Гледам ги ходят по трима,четирима от семейство и този доход скача на 2800 лева !!!В кое българско семейство влизат толкова пари ?Здравните за месец са около 19 лева.Е,драги ми българи ,кой да ги накара да внесат 19 лева,та макар за месец !!!

Не ми се слушат нито програми,нито гости ,нито глупостите на министри.Постоянно обясняват колко е сложно с приходите.Ама хич не е сложно.Толкова ли е трудно в поземлените комисии да се види кой колко декара има,за които получава субсидия,и да го попитат-как ги обра ?Сам?Като не става с добро-задължете ги ,защото е ясно,че това е ръчен труд.Същото е с черешите и т.н.

Та по въпроса за ромите.Те нямат никаква вина.Помощи най-различни,всички са живи и здрави,значи не гладуват.А наистина българските пенсионери си тънат в нищета и хич през ум не им минава да перат с течен скъп перилен препарат,нито ядат сладолед и десерти.След розобера почват дървата,малините,залесяването и още и още и още.Но по-лесно е да плюят ромите,отколкото маститите земевладелци,които укриват и работници и данъци и всичко останало.Като се има предвид,че повечето от земята се изкупува-това случайно ли е ?Никога,от дете знам,че от земеделие човек не става богат.Сега е точно обратно.

Може и някой да се замисли,не да ровите в инвалидните пенсии и да търсите летящи чинии в пещери.

Мъдрите мисли за мен винаги са били някакъв подсказан отговор.Не слагам около мен  из интернет просто така,не ги и подминавам.Още преди много години умните хора са посочили пътищата.Като сегашните политици не разполагат с бляскав ум може и да прочетат нещо,все ще им  е от полза.Например това:

о

1. Любовта представлява една великолепна катастрофа: знаеш, че пред теб има стена, и въпреки всичко даваш газ. Тичаш право към своята гибел с усмивка на уста. С любопитство очакваш кога точно ще гръмне всичко. Любовта е единственото предварително програмирано разочарование, единственото нещастие, което всеки може да предвиди и всеки път желае отново.

2. Комарът трае един ден, розата три дни. Котката трае тринадесет години, а любовта три. Това е положението. Най-напред е годината на страстта, после годината на нежността, накрая годината на скуката.

3. За да искаш другите да те обичат, първо трябва да обичаш сам себе си.

4. Снобите нямат врагове и затова злословят по адрес на всички, с надеждата да си спечелят някой.

5. В наше време хората, които се занимават с редене на думи, не са смятани за толкова важни, колкото онези, чиито снимки може да се видят по светските страници на списанията.

6. Човек отначало напуска дома на родителите си, сетне напуска дома на своя първи брак и изпитва все същата болка, болката, че завинаги е останал сирак.

7. Хората, които се боят от смъртта са лишени от всякакво любопитство.

8. Любовта е непонятна. Когато човек я наблюдава у другите, не може да я проумее, а още по-малко, когато сполети него самия.

9. Самотата се е превърнала в срамна болест. Защо всички бягат от нея? Защото самотата те кара да мислиш.

10. Навремето браковете са устоявали на подобни увлечения (изневери). Днес самите бракове са увлечения.

11. Ако една креватна история може да се превърне в любовна история, обратното е твърде малко вероятно.

12. Ако жена ви е на път да ви стане приятелка, време е да предложите на някоя приятелка да стане ваша жена.

13. Любовта причинява проблеми с дишането.

14. Най-прекрасните празници са онези, които се случват вътре в нас.

15. Ето ви един съвсем прост тест, за да разберете дали сте влюбен: ако след четири-пет часа, прекарани без вашата любовница, тя започне да ви липсва, това означава, че не сте влюбен – ако бяхте, десет минути раздяла биха били достатъчни, за да направят живота ви непоносим.

16. За да се чувства добре, една жена се нуждае от мъж, който да й се възхищава. Поне аз така виждам нещата. Цветето се нужда от слънце.

17. За да бъдеш щастлив, се нуждаеш от сигурност, за да си влюбен, се нуждаеш от несигурност.

18. Моята любов е с малка буква, но с широко разперени криле.

19. Когато човек води двойствен живот, основното правило е да не се влюбва. Може да си урежда тайни срещи за удоволствие, разнооб­разие, за тръпката. Така се мисли за смел, без това да му струва кой знае колко. Ала не бива да влага никакви чувства! Инак ще започ­не да бърка удоволствието с любовта и има опасност съвсем да му загуби края.

20. Онези, които говорят срещу любовта, са хората, които имат най-голяма нужда от нея.

21. Мъжът е едно ненаситно животно, което се колебае от какво би могло да се лиши. Ако жените бяха по-хитри, щяха непрекъснато да им отказват и по този начин да принуждават мъжете да тичат след тях до живот.

22. За мен не съществува табу: размяната на партньори изобщо не ме смущава. В края на краищата, след като неизбежно ще получиш рога, поне го организирай сам.

23. Най-доброто, което може да направи човек на едно погребение, е да се влюби.

24. Срещате едно вълшебно същество, жените се за него и изведнъж това вълшебно същество се изпарява: превръща се във ваша съпруга. Ваша съпруга! Какво оскърбление, какво падение за нея! В действителност онова, на чието търсене би трябвало да посветите целия си живот, е жената, която никога няма да ви принадлежи!

25. Човек се жени по същия начин, както се явява на матура или на изпит за шофьор: във всичките тези случаи той иска на всяка цена да мине пред хората за нормален. След като не можеш да бъдеш по-горе от другите, поне да си като тях, за да не се окажеш по-долу. А това е най-добрият начин да разрушиш една истинска любов.

26. Разводът е умствено дефлориране. Поради липса на една „добра война“, която заслужаваме, подобни бедствия (също както да загубиш майка си или баща си, да се окажеш парализиран след автомобилна злополука, да изгубиш жилището си, след като са те уволнили несправедливо) са единствените събития, които ни правят мъже.

27. Тя бе тази, която поиска развод: за възстановяване на равновесието, тъй като аз бях поискал ръката ѝ.

28. Защо никой не идва на разводите? На моята сватба бях заобиколен от всичките си приятели. (...) човек винаги трябва да се жени сам, а да се развежда с подкрепата на всички свои приятели.

29. Всъщност съм се оженил заради другите. Бракът не е нещо, което човек прави за себе си. Той се жени, за да ядоса приятелите си или да достави удоволствие на своите родители, често и двете, понякога в обратен ред.

30. Нашето е твърде повърхностно за брака. Женим се, все едно че прескачаме до „Макдоналдс“. Сетне грабваме дистанционното и сменяме канала.

31. Човек съжалява онези, които страдат, но никога онези, които причиняват страдание.

32. Страдах, че живея в клетка, а сега страдам, че съм свободен.

33. Свалям си часовника. За да бъде вечна любовта, достатъчно е да живееш извън времето. Модерният свят е този, който убива любовта.

34. Щастието е нещо толкова чудовищно, че в негово име трябва да извършите поне няколко убийства.

35. Влюбен си тогава, когато погрешка сложиш паста за зъби не върху твоята, а върху друга четка.

36. Любовта, която трае три години, е любов, която не е изкачвала планини и не е потъвала на дъното, а е паднала наготово от небето. Любовта е трайна само, когато всеки от двамата знае нейната цена и по-добре да си е платил предварително, инак има опасност да трябва да урежда сметката след това.

37. Разбира се, че любовта не трае три години!

Източник: https://dama.bg/

ъ

Мъжете не обичат да ги обичат. Написана на : 2017-05-18 07:31:10

о

Не обичайте мъжете.Те обичат това.Странно,да ?Много ще спорят…Много ще се възмутят…Но в крайна сметка :Колкото по-малко обичате мъжете,толкова повече ще им харесвате.Колкото по-малко ги гоним,толкова по-близо ще са те.

Удивителен цирк е живота.Когато обичаш с цялата си душа не те ценят.Когато усети слабостта ни ,мъжът на мечтите ни започва да си играе с нас като с плюшена играчка и да пуска в кръвта ни яд след яд.Колкото по-силно обичаш,колкото по-сладко целуваш,колкото по-силно прегръщаш,толкова по-слаби са неговите чувства.

Болшинството от мъжете оставят впечатление,че когато не го обичаш много,те се привързват по-силно към теб.Когато не им отделяш време,когато им противоречиш,когато не се посвещаваш на сто процента-толкова повече те ценят.Смешно,нали ?

Всички ли са такива ? Мъжете обичат игричките.Любимата им игра е котка –мишка.Жената бяга-значи обезателно трябва да я хванем.Ако жената е стриктна домакиня посветена на семейството,на уюта,очаква те с нетърпение-това вече не е интересно.Това е достъпно и прекалено просто.В мъжете дреме рицар,който трябва да завоюва своята принцеса.Животът е игра и всички в него сме актьори,както написа великият Шекспир.

Все ми се струва,че всичко зависи от жените.Ако една жена е силна и уверена в себе си,то и мъжете ще я ценят.Ако тя е пропита от страх от самота,от страх да не остане сама,то това веднага се усеща . Мъжете не си падат по случайнете подаръци.Ако преценят ще подарят колата си на някоя,на друга няма да дадат и бутилка шампанско.Винаги усещат тази неувереност у жената,когато тя умира от страх ,че никому не е нужна.Може с часове да разказваш как те канят на екзотичен остров в Доминикана,но… ако това е мит и плод на фантазия,те веднага го усещат.Но,ако това е истина,те ще направят всичко възможно да те отнемат от другия и да останат с теб.

Всичко зависи от нашата вътрешна същност.Жената трябва да цени достойнствата си,да цени интелекта си ,качествата си и да не позволява някой да си играе с чувствата и.Любов,любов,но тя трае три години вероятно ,както пише в други книги.Или пет.После остава една привързаност,едно уважение ,забележете, към качествата на другия.Ако е показал,че ги има и държи да го уважават за което.

Връзките ,основани на дива страст в началото и една гола любов във времето се разпадат.Силни са тези връзки,в които ти си преценила себе си.

Безусловно подчинение не означава любов.Нито превръщането на някой мъж в Бог непременно го прави такъв.

Жената трябва първо да обикне себе си.Тогава и мъжете ще я обичат.

БЪДНИЦИ

Някога, когато било хубавото време, Слънцето и Земята се съчетали и родили различни дихания. Всяко дихание било полезно за друго. Но най-обични рожби били човеците. На тези рожби Слънцето и Земята дали най-много дарове. Човеците обаче, като поотраснали и се поогледали – решили, че са най-силни. Започнали да искат още и още и да воюват с другите дихания. Забравили, че всички идват от една къща. И пътя към къщи забравили. Майка си и баща си забравили. Посегнали дори и на братята си...

Тогава татко им Слънцето, решил да ги изпита. На всяка малка човешка рожба взимал паметта. И така, детето не знаело къде му е къщата, и кой е стопанинът ù. И трябвало да ги търси. Пораснали и тези човеци. Но нещо все ги дърпало да се питат: „Откъде ида?”, „Душа имам ли?”, „Кой ми я даде?” Векове се питали и все нямало отговор… Тихичко говорели , че има някаква Сила, ама каква е…

И започнали да дават имена на Силата. Имало безброй имена, все различни. Всеки давал свое име на Силата и знаел, че като я назове с името, тя ще му отвърне. После започнали битки за правилното име. Нарекли силата Бог. Много кръв се проляла в Негово име. А Земята плачела за рожбите си и молела Слънцето: „Прости им, върни им ума и очите, че да ни видят!” Слънцето гледало отгоре и отвръщало: „ Никога не съм ги наказвал. Само ги учих. И ума и очите им върнах отдавна, те за друго ги ползват… ”

Сън сънувала тогава Земята майчица. В златни люлки деца се люлеят, а тя им пее люлчина песен за татко им и юнашката му сила. И една пролетна утрин Земята се пременила в бяла премяна, разресала дългите си коси и пак съблазнила Слънцето. Родили се нови дихания. Пак рожби човешки, но дългопаметни. Знаели, че животът ще мине при майка им, а след смъртта при баща си се връщат – в Светлото. И се грижели за Земята, и все към Слънцето гледали. А майка им все им заръчвала : „Да доведете вкъщи и ослепелите си братя, да им покажете Пътя!”

Старите човеци именували новите ¬ Бъдници… Трудно ги виждали, трудно ги чували, ала все след тях ги теглело. Говорело се, че който тръгне след Бъдник, ще си намери къщата и ще пребъдат рожбите му. И реченото било сторено… А Слънцето дало тази приказка на българите, да я пазят...

из "Стопанката на Господ"

ш

Красив бански ?Да,ама не ! Написана на : 2017-04-28 05:00:50

Наближава лятото и все повече дами може би обръщат лице към новата мода -рисуван бански костюм.Дали харесва на всички не е толкова важно,защото и нудизма не се харесва на много от нас,но така или иначе той съществува въпреки всичко.

ж

к

т

Гледах колекции в интернет на водещи стилисти в областта и трябва да ви кажа,че бях впечатлена.Ако човек не знае,че това са рисунки може и да реши,че са бански.Насладете се на това изкуство доколкото ви е възможно,защото красивите момичета просто на моменти приковават вниманието и е трудно чавек да оценява изкуството и заслугата на художниците.

о

Защо се дразним ? Написана на : 2017-03-24 08:24:14

И защо ни дразнят автобусите от Турция и режисираното гласуване ?

След като избирателния закон е направен и приет такъв няма какво да мрънкаме.Не трябва ли да се ядосваме на нас ,самите?

Кой да ни вдигне от диваните в неделя ?

Кой да ни занесе до секцията ?

Ако всички българи отидем да гасуваме тези автобуси нямат значение.Така че вместо да губите телевизионно време,вместо да блокирате граници,вместо да се дърляте в интернет,вместо да прекарате поредният уикенд еди къде си...просто станете и отидете до секциите.

И тогава всичко ще има смисъл.Останалото  е мъгла и празни приказки.

Все тази,старата песен Написана на : 2017-02-18 08:01:10

Мътно,предизборно време.Битката е безмилостна.

Спомням си онзи период преди две години.Историята беше същата,само че ожесточението нараства със всеки следващ път.Политиците,по-точно кандидатите такива лъжат без мярка,това е ясно.Аз се замислих и си представих онова време,защото в главата ми се е забило яростното говорене срещу определена партия.То не бяха обвинения,не бяха клевети,чудо невиждано.Някой беше казал,че по време на избори всичко е позволено.Та да започна от там.

Какво и колко позволяваме в нашата държава ?Всичко.Едва ли някой вече си спомня какво и колко обещаха,а още по-малко кого и в какво обвиняваха ?Че кой го интересува ?Броят се гласовете,не обвиненията. И тук вече аз лично не мога да разбера дали някой изобщо съжалява ,че е гласувал за еди кой си…дали изобщо някой е разбрал,че е глупак и е признал,та макар пред себе си,че е пословично глупав ?Едва ли.

Вчера гледах пресконференцията на Герджиков.Стотици нарушения.Всичко,както си му е реда-в прокуратурата.Е,ако не друго поне тя ще има работа.Да,обаче заключенията и резултатите от проверките ще бъдат ясни след изборите.Тогава ?Ами това се казва лов на шарани.Който иска да вярва !Искате ли да ви кажа още от сега,че заключението ще бъде-няма нарушения.Кой,кажете ми ще прави далавери за милиони и ще ги направи така,че да го хванат,и кой ще остави достатъчно годни доказателства,които няма да паднат в съда ?Никой.

Вече ни пробиха ушите с тези конкурси и обществени поръчки.Само те ли не разбраха,че фирмите помежду си се разбират и печелят,всеки според уговорката и територията ?Колко фирми изпълняват спечелени проекти ?Обикновено това са подизпълнители.А те пък са фирми,регистрирани и пререгистрирани така,че да не им се хваща края.Изобщо…мъгла.

Още се води спор за гласовете от референдума.Пак занимават съда.И смешното заключение,че видите ли,едни четиристотин гласа са сбъркани ,комисията сбъркала и …всичко ни е сбъркано.Колко сложно е да изброиш до 400 ?Това едно.Друго.Нали в тези комисии получават хонорар от нашите пари ?Да сте чули някой за несправяне с възложената задача да не си е получил парите ?От нашите,на данъкоплатците !?Не им плащайте,щом не могат да броят,не им плащайте,щом не подържат тунелите,не им плащайте като обещават и не изпълняват,не им плащайте като занимават прокуратурата и се оказва,че няма нищо.Чак тогава може и някой да се замисли какво прави,говори,работи ,предлага,или не върши.

Но не,засега политиката е лесни пари,без труд и пот,без краен продукт.И желаещите са много.И как не.Сега ,който вярва на приказките ще гласува,защото еди кой си каза,че….и след това хич няма да се замисли дали е сбъркал,дали е позволил да го излъжат,или не е .

Давайте хора,всички пеем в един хор !Диригентите са все едни и същи,както и ние.Но не мисля,че е редно един та макар служебен премиер да прилага тези ефтини трикове.Вече видяхме ,че от папките предадени с  уж далавери не се върнаха никакви милиони.Само по-ограничените повярваха.Дано този път са по-малко,за да не сърбаме същата попара.Надявам се.

Едно прекрасно ново занимание завладява все повече дами.

За начинаещите.Тук ще обясня как се изработват диамантени,или елмазени гоблени.

Когато получите гоблена,поставете над него тежка книга,или друг предмет,за да се изправи платното със схемата. Гоблените се предлагат с кръгли и квадратни мъниста.Кръглите се работят по-лесно,на квадратните трябва да се внимава за ъглите.Може да работите с пинцета,може и с молив,който е в комплекта.

Мънистата са с номера и трябва да ги поставите в пликчета,като на всяко отбелязвате знака,на който отговаря.На пликчетата аз залепвам етикет от книжарницата ,но може и вие да си ги изрежете.

Когато започнете работа отлепете малко от хартията върху схемата.Не отлепвайте никога цялата хартия,за да не изсъхва лепилото.Това,което сте отлепили трябва да го довършите.

Във специалната ваничка изсипете мънистата.С внимателно разклащане в страни ще направите така,че мънистата да се обърнат с пирамидката нагоре.Трябва да се залепват от гладката страна.

С молива,който ви е изпратен,хванете мънистото и го залепете с притискане към платното.

Това става възможно с розовото лепилце,което има в комплекта.На него също не махайте целофана.Отлепвате малко,с натискане в него молива трябва да се запълни отпред.Дръжте го наклонен ,за да си „ вземе „ от лепилото.Когато започне да изпуска мънистата,отново си взимате лепило.

Когато свършите този цвят по схемата,върнете мънистата в пликчето.

Когато завършите цялата картина,вземете гладка кърпа без влакна и отгоре минете гоблена няколко пъти с точилката.Така мънистата ще се залепят по-здраво.Не се притеснявайте,не падат и става здраво и лесно.

п

Докато работите и след това не прегъвайте гоблена.Когато поставите рамка-всичко е завършено.

ф

Това е наистина едно удоволствие.Става по-бързо от класическите гоблени и резултатите са наистина блестящи.Лошото е,че тези гоблени изобщо не уважават фотоапаратите.Както и да снимаш,все блестят и снимките изобщо не излизат както трябва.Трябва да се види на живо,за да се наслади човек на красотата им.

В България тези гоблени се предлагат от малко фирми.Но в Русия са абсолютен хит.В коментар към статията ще поставя клип как се правят,тъй като така и не схванах как да сложа активен линк във самата статия.Снимките не са на мои гоблени,подбрах от интернет снимки ,които са направени добре и могат да ви дадат представа за гоблените.Приятно занимание.

 

э

ъ

э

Грозно ! Написана на : 2016-08-13 21:09:09

Не ,няма да разказвам интересни факти за Олимпиадата.Който иска ще ги прочете. От включванията и от предаванията съм доволна.Нещо различно от сериалите най-после. Но какво става с нашите олимпийци ?

От ден на ден се удивлявам на все по-странните,комични,смехотворни,да не кажа чак жалки изказвания на отпадналите до тук. Ей,момичета и момчета…ние,които ви гледаме не сме хора с ограничени умствени способности.Едва ли някой от нас е очаквал зашеметяващи рекорди и резултати.Хора,които се интересуват от спорт са наясно с възможностите ви.Защо са тези глупави оправдания ?

На един му духало,на друг не му донесли „онази „ пушка,следващият бил леко болен,друг не се възстановил от контузия-все уважителни според вас причини.

Капакът беше историята с допинга на наша атлетка.Интервюта,въпроси ,тя щедро отговаря и вади някакви доводи,които абсолютно не прилягат за спортист от такъв ранг.

Знаем,знаем момиче,че Олимпиадата отдавна изгуби идеите си.Състезанията и всичко останало е пари.От това,което съм чела като история на игрите в далечната около 1900 година са отнели медал на победител,защото преди това бил взел парична награда за една победа на друго състезание.Сега всяка страна определя цени на медалите-кои от кои по-съблазнителни.Всичко е въпрос на пари-даже стимулантите.Други страни имат огромни лаборатории,огромни ресурси,добри биолози и лекари,които влагат много средства и пречистват всички добавки.

Не трябва човек да е специалист,за да забележи какво е направил спорта от някои жени в гимнастиката,които приличат на някакво мъжко подобие,мускули,които ще се пръснат от тренировки.Дали ?

Защо пиша това ли ?Не обичам да слушам цинични и нагли хора.Там сте,освен заради вас самите и за да защитавате честта на България.Ако не заради друго,то заради това си мерете приказките .Не ни се слушат глупости.

Отпаднал-отпаднал.Светът не свършва в Рио.Губете,всеки е губил,но с чест !Имайте малко достойнство !Ние,българите го имаме !Ако не знаете как да се държите намерете предната Олимпиада и последната битка на Станка Златева с рускинята...Станка загуби,но вижте интервюто след това.

Не ни обяснявайте,че имате проблем с допинг контрола,или със съдиите ,или с вятъра….Имате проблем със себе си.От мен да го знаете.

Страница 1 от 16
 1-10 от 152  |   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >>