Sibir
“Тя и да иска, не може да бъде друга. Тя е момиче със сърце, такива изобщо престанаха да се раждат!” - “Нощем с белите коне”, Павел Вежинов
blogs left blogs right
nqkakva
nqkakva, 56
« sibir.bg
Все тази,старата песен A+ A- Написана на : 2017-02-18 08:01:10

Мътно,предизборно време.Битката е безмилостна.

Спомням си онзи период преди две години.Историята беше същата,само че ожесточението нараства със всеки следващ път.Политиците,по-точно кандидатите такива лъжат без мярка,това е ясно.Аз се замислих и си представих онова време,защото в главата ми се е забило яростното говорене срещу определена партия.То не бяха обвинения,не бяха клевети,чудо невиждано.Някой беше казал,че по време на избори всичко е позволено.Та да започна от там.

Какво и колко позволяваме в нашата държава ?Всичко.Едва ли някой вече си спомня какво и колко обещаха,а още по-малко кого и в какво обвиняваха ?Че кой го интересува ?Броят се гласовете,не обвиненията. И тук вече аз лично не мога да разбера дали някой изобщо съжалява ,че е гласувал за еди кой си…дали изобщо някой е разбрал,че е глупак и е признал,та макар пред себе си,че е пословично глупав ?Едва ли.

Вчера гледах пресконференцията на Герджиков.Стотици нарушения.Всичко,както си му е реда-в прокуратурата.Е,ако не друго поне тя ще има работа.Да,обаче заключенията и резултатите от проверките ще бъдат ясни след изборите.Тогава ?Ами това се казва лов на шарани.Който иска да вярва !Искате ли да ви кажа още от сега,че заключението ще бъде-няма нарушения.Кой,кажете ми ще прави далавери за милиони и ще ги направи така,че да го хванат,и кой ще остави достатъчно годни доказателства,които няма да паднат в съда ?Никой.

Вече ни пробиха ушите с тези конкурси и обществени поръчки.Само те ли не разбраха,че фирмите помежду си се разбират и печелят,всеки според уговорката и територията ?Колко фирми изпълняват спечелени проекти ?Обикновено това са подизпълнители.А те пък са фирми,регистрирани и пререгистрирани така,че да не им се хваща края.Изобщо…мъгла.

Още се води спор за гласовете от референдума.Пак занимават съда.И смешното заключение,че видите ли,едни четиристотин гласа са сбъркани ,комисията сбъркала и …всичко ни е сбъркано.Колко сложно е да изброиш до 400 ?Това едно.Друго.Нали в тези комисии получават хонорар от нашите пари ?Да сте чули някой за несправяне с възложената задача да не си е получил парите ?От нашите,на данъкоплатците !?Не им плащайте,щом не могат да броят,не им плащайте,щом не подържат тунелите,не им плащайте като обещават и не изпълняват,не им плащайте като занимават прокуратурата и се оказва,че няма нищо.Чак тогава може и някой да се замисли какво прави,говори,работи ,предлага,или не върши.

Но не,засега политиката е лесни пари,без труд и пот,без краен продукт.И желаещите са много.И как не.Сега ,който вярва на приказките ще гласува,защото еди кой си каза,че….и след това хич няма да се замисли дали е сбъркал,дали е позволил да го излъжат,или не е .

Давайте хора,всички пеем в един хор !Диригентите са все едни и същи,както и ние.Но не мисля,че е редно един та макар служебен премиер да прилага тези ефтини трикове.Вече видяхме ,че от папките предадени с  уж далавери не се върнаха никакви милиони.Само по-ограничените повярваха.Дано този път са по-малко,за да не сърбаме същата попара.Надявам се.