Sibir
“Тя и да иска, не може да бъде друга. Тя е момиче със сърце, такива изобщо престанаха да се раждат!” - “Нощем с белите коне”, Павел Вежинов
blogs left blogs right
nqkakva
nqkakva, 56
« sibir.bg
Как се изработва диамантен ,елмазен гоблен A+ A- Написана на : 2016-10-10 16:27:25

Едно прекрасно ново занимание завладява все повече дами.

За начинаещите.Тук ще обясня как се изработват диамантени,или елмазени гоблени.

Когато получите гоблена,поставете над него тежка книга,или друг предмет,за да се изправи платното със схемата. Гоблените се предлагат с кръгли и квадратни мъниста.Кръглите се работят по-лесно,на квадратните трябва да се внимава за ъглите.Може да работите с пинцета,може и с молив,който е в комплекта.

Мънистата са с номера и трябва да ги поставите в пликчета,като на всяко отбелязвате знака,на който отговаря.На пликчетата аз залепвам етикет от книжарницата ,но може и вие да си ги изрежете.

Когато започнете работа отлепете малко от хартията върху схемата.Не отлепвайте никога цялата хартия,за да не изсъхва лепилото.Това,което сте отлепили трябва да го довършите.

Във специалната ваничка изсипете мънистата.С внимателно разклащане в страни ще направите така,че мънистата да се обърнат с пирамидката нагоре.Трябва да се залепват от гладката страна.

С молива,който ви е изпратен,хванете мънистото и го залепете с притискане към платното.

Това става възможно с розовото лепилце,което има в комплекта.На него също не махайте целофана.Отлепвате малко,с натискане в него молива трябва да се запълни отпред.Дръжте го наклонен ,за да си „ вземе „ от лепилото.Когато започне да изпуска мънистата,отново си взимате лепило.

Когато свършите този цвят по схемата,върнете мънистата в пликчето.

Когато завършите цялата картина,вземете гладка кърпа без влакна и отгоре минете гоблена няколко пъти с точилката.Така мънистата ще се залепят по-здраво.Не се притеснявайте,не падат и става здраво и лесно.

п

Докато работите и след това не прегъвайте гоблена.Когато поставите рамка-всичко е завършено.

ф

Това е наистина едно удоволствие.Става по-бързо от класическите гоблени и резултатите са наистина блестящи.Лошото е,че тези гоблени изобщо не уважават фотоапаратите.Както и да снимаш,все блестят и снимките изобщо не излизат както трябва.Трябва да се види на живо,за да се наслади човек на красотата им.

В България тези гоблени се предлагат от малко фирми.Но в Русия са абсолютен хит.В коментар към статията ще поставя клип как се правят,тъй като така и не схванах как да сложа активен линк във самата статия.Снимките не са на мои гоблени,подбрах от интернет снимки ,които са направени добре и могат да ви дадат представа за гоблените.Приятно занимание.

 

э

ъ

э

Страница 1 от 1
 1-2 от 2  |   1 
Angel    2016-10-10 17:04:06      
Гоблените са много красиви ,но трудни за изработка.Благодаря за ценната информация!
nqkakva    2016-10-10 16:31:13      
https://www.youtube.com/watch?v=gmIiOpfwkOg
Страница 1 от 1
 1-2 от 2  |   1