Sibir
“Тя и да иска, не може да бъде друга. Тя е момиче със сърце, такива изобщо престанаха да се раждат!” - “Нощем с белите коне”, Павел Вежинов
blogs left blogs right
nqkakva
nqkakva, 56
« sibir.bg
Още не е късно A+ A- Написана на : 2016-08-12 06:05:25

Безумия…кое от кое по-фрапиращи и смразяващи.Не мога да разбера ум ли нямаме,очи ли нямаме,или понеже веднъж е казано „това е положението „,наистина сме обречени.

В настъпилите летни месеци всичко се активира.Хормони,мераци,желания,всеки по свой начин живее топлото лято.Най-вече децата.

Да не си шофьор.По цял ден тръпнеш от къде ще изскочи дете и какво ще стане.Не мога да разбера кой и кога най-после ще се сети да предложи нещо по въпроса.

Днес ,а и не само днес ги гледам,хабер си нямат от това къде да карат.Ти ги пазиш ,ще се смелиш в бордюра ,спираш…но то само идва право в колата и ще се удари само в нея.Няма спасение.Та се питах кой разрешава на 12-13 годишни малчугани да се шляят с велосипеди по главни улици и по улици с натоварено движение ?

В по-малките градове е просто ад.Хукнали от ранни зори,безобразно безотговорни ,а ти се чуди ,ако си нямаш работа от къде да минеш.По селата да не говорим.Все виновни са шофьорите.Не сме виновни ние…Може и някои да са купили книжките си,но да ме извините останалите три месеца сме чели правилник и сме ходили на изпит.И някои от нас съвсем съвестно.

Да попитам аз кое от тези хлапета какво знае за правилник ?Какво правят по улиците ?Къде са бабите и дядовците,които уж се грижат за тях ?Ако стане произшествие талон ли ще им дупчат,или книжка ще им вземат ?Изобщо кой разрешава това своеволие и безнаказаност ?В коя държава по света така се разрешава такава глупост ?Никъде.Има вело алеи или паркове.Децата се возят там под контрол на възрастен.Да добавя тук пияните леко възрастни велосипедисти,които се кандилкат и не можеш да ги заобиколиш без пет осморки.Абсолютно безобразие.

Това трябва да спре !Вместо да пълните статистиките с пострадали-сложете ред !Такива категории нямат място на улицата !Всеки да си знае мястото !Не след години да се тюхкаме как точно те стават причина за катастрофи…Ще стават !Защото ние ги научихме,че няма ред и у нас всичко може !Докато може…ако не отидеш под гумите,или на топло заради ПТП.Защото си пълнолетен.На другите-всичко може…Но понякога каква е цената ???

Страница 1 от 1
 1-1 от 1  |   1 
Светла    2016-08-16 16:32:55      
Искаме от даржавниците да решат наболелите проблеми, а има ли кои да реши нашите всекидневни като да речем с подрастващите велосипедисти, нека при купуването на велосипед всеки родител обеснява добре кое как е при движение и правилата и да се грижат младите по добре за децата си, не да ги оставят на баби и дядовци и с това са си решили проблемите Трябва и в даржавата ни да има кои каде и до какви години да кара велосипед,Ако трябва и някакав курс да изкарват децата срещу документ така малко ще има по голяма отговорност както за децата така и за родителите Нека всеки поеми някаква отговорност за се получи нещо добро а не да се търси само вина и да се подхварля отговорност
Страница 1 от 1
 1-1 от 1  |   1