Sibir
Dragostea să fie mereu cu tine.Articole pe blog pe Emil Petrov.
ЕМИЛ
ЕМИЛ, 58
« sibir.bg
ВЪРНЕТЕ КАЗАРМАТА ЧЕ СТАВА СТРАШНО. Написана на : 2016-04-01 21:48:46
ВЪРНЕТЕ КАЗАРМАТА ЧЕ СТАВА СТРАШНО.

Връщане на казармата в България

В момента няма точна информация за ясна численост на българската армия, но едно е ясно - тя е толкова малка, че не би могла да устои на 30 дни атака от страна на всяка съседна нам държава, с 1-2 изключения. Нека погледнем малко назад:

1885 г. Сръбско-българска война - България разполага с 86 000 армия, преминала през сурова казарма и плюс доброволните отряди, нейната численост е достигала до над 100 000 души. По-малка и по-бедна България.

1902 г. тече изграждането на армия, способна да осъществи националното обединение на нашето Отечество. Редовната армия в мирно време достига до 102 000 души. През 1902 г. България има по-голяма армия от САЩ в абсолютни стойности.

1912 г. Балканската война - При население от 4 430 000 души (над 2 милиона по-малко от днес), по време на Балканската война, България мобилизира 600 000 войника (само с няколко десетки хиляди по-малко от втората по мощност натовска армия днес). Мобилизационния резерв е 714 000 войника.

1916 г. Първата световна война, България мобилизира над 800 000 армия. Тогава по-бедна България от днес, водила тежки войни толкова често, България издържа и храни най-голямата армия в света на глава от населението. Трета пехотна балканска дивизия достига до 43 000 човека. Само една наша дивизия от онези времена надвишава почти два пъти сегашната ни армия.

1944 г. Втората световна война, България мобилизира 450 000 войника преди да участва във войната.

1945-1989 г. Времената на варшавския договор - състава на българската армия в мирно време се движи между 120-155 000 войника.
*8 мото-стрелкови дивизии
*5 танкови бригади
*От 1961 г. - тактически ракети, способни да носят ядрен заряд.
*Отделен ракетен полк
*В случай на война с НАТО, предварителната стратегия е била само една - Настъпление.
*Югозападното направление на варшавския договор, в което влиза българската армия, унгарската армия, киевския и одеския военен окръг на бившият Съветски съюз е имало превъзходството над армиите на Гърция и Турция в брой войници 2 към 1, а в самолети - 5 към 1. Крайната цел на югозападното направление е била установяването на контрол над източното средиземноморие и СУЕЦКИЯ КАНАЛ. В края на 80-те години, България има 2200 танка, а Англия има 2000 танка.

2012-2013 г. - 24 000 души сухопътни войски. Бройката на танковете ни не е желателно да се споменава, защото е смехотворна, ракетите са нарязани. Всичко е разрушено, разпродадено или нарязано.

Къде ли е изчезнала българската армия, от която всички съседи трепереха, това страховито въоръжение, тази мощна държава, с която всички се съобразяваха?

Балканите винаги са били конфликтен район и винаги ще бъдат, без значение дали има ЕС или пък НАТО, без значение кой членува в тези съюзи. Пример са Гърция и Турция, конфликта в Кипър, военни действия между две държави, членки на НАТО, една срещу друга. Само при споменаването на този пример, самото изказване, че България няма нужда от голяма армия, защото ''НАТО ни пази'' е смехотворно.
В миналото, във войни срещу съседни държави, броят на тогавашните техни армии е близък до днешният им брой (с изключение на Сърбия), дори тогавашният брой на българската армия не е гарантирал 100% победа, тъй като в много от случаите, въоръжението на съседите е било по-модерно.

Нека погледнем тях:

Сърбия - 28 000 армия, без да се броят и паравоенните отряди, с които войската достига 100 000.

Гърция - 180 000 армия в момента, по време на криза и фалирала държава дори купуват стотици нови танкове.

Румъния - 86 000 армия.

Турция - 652 000 армия в мирно време.
*4170 танка
*12 пускови установки за оперативно-тактически ракети
*930 бойни машини на пехотата
*4600 бронетранспортьора
*360 бойни машини на разузнаването
*885 самоходни артилерийски установки
*1330 тежки оръдия
*164 системи за ракетно-залпов огън
*1400 установки за противотанкови ракети
*19 бойни ескадрили
*2 разузнавателни ескадрили
*5 учебни ескадрили
*6 транспортни ескадрили
*1 ескадрила въздушни танкери
*400 самолета Ф-16 и Ф-4 Фантом
*470 вертолета
*110 безпилотни самолета
*13 дизелови подводници
*20 фрегати
*22 ракетни-торпедни катера
*29 миночистача
*106 патрулни кораби
*80 помощни съда


Кратко, точно и ясно - Балканите са конфликтен район, и да се остави България с такава ''армия'' е безотговорно от страна на правителства, безотговорно национално предателство.

България не би била способна да се защити при евентуално нападение от една съседна държава (с едно-две изключения), а какво остава за нещо повече, което винаги е възможно. Има огромна вероятност света да се изправи пред световен конфликт, т.е трета световна война, за което вече руски, американски и китайски власти говорят, светът е в очакване, а в България си мислим, че този свят е земен рай и над нас само пеперудки ще летят.

Това, че сме в НАТО в никакъв случай не означава, че не трябва да имаме казарма, напротив - задължително е. В някои държави, членки на НАТО, тя е задължителна.

НЕКА ДА ВЪРНЕМ КАЗАРМАТА В БЪЛГАРИЯ, НЕКА ОТНОВО СМЕ ЗАЩИТЕНИ, НЕКА ОТНОВО НАШИТЕ ДЕЦА ДА РАСТАТ СЪС САМОЧУВСТВИЕТО, ЧЕ СА ЧАСТ ОТ ЕДНА СИЛНА НАЦИЯ!

Хората в България станаха Гейове и Педерасти- а не мъже които да могат да защитават РОДИНАТА ако недай Боже нещо стане. При случай на война няма кой да бъде МОБИЛИЗИРАН - защото хората не са обучени и не могат да стрелят а някой и даже не знаят как се държи оръжие. При размириците в Разградско и другаде по време на Възродителният процес - кой мислите че се справи с тия - БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ. Ако сега в Кърджалийско се ИЗПРАТИ АРМИЯ ОТ ЗАПАСНИ - няма да говорят на турски а български. Няма да има Ислямисти в България. ДПС - щеше да бъде премахната и ЩЕШЕ ДА СЕ ВЪДВОРИ РЕД. В някой държави служат и ЖЕНИТЕ и то задължително. Вярваме ли че НАТО и ЕС ще пази нашата граница при случай на война.

Аз съм влязъл в казармата през 1978 - 1980 г. трябваше да се уволня. Набора имаше три месеца задръжка - което значи че съм служил две години и три месеца. На 25 декември 1980 г подписах две годишен договор и до 1982 г. служех с договор в казармата където придобих чин. От напускането на Б.А. до 1991 г. съм бил девет пъти запасняк - на длъжност МЕРАЧ на 7,62 КАРТЕЧНИЦА КАЛАШНИКОВ. През 1992 изкарах кратко обучение във Враца и до 1993 г. бях в Камбоджа - Амеланг. Горд съм че съм дал клетва за ВЯРНОСТ КЪМ РОДИНАТА. ГОРД СЪМЧЕ СЪМ БИЛ В КАМБОДЖА. ГОРД СЪМ че като ученик съм бил на военно обучение където за първи път съм стрелял с Пушка Манлихер. През годините на запаса съм срелял със всякакво ръчно носимо оръжие - ВКЛЮЧИТЕЛНО И Гранатомед / Базука. Емил Петров.

Министерство на отбраната сформира специална работна група, която ще изследва възможностите за евентуално възстановяване на наборната военна служба у нас, стана ясно от изказване на военния министър Николай Ненчев пред журналисти днес.

Според него това се прави в отговор на идеите, лансирани от група депутати.

Най-активни в тази посока са представителите на Патриотичния фронт и най-вече председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. "Естествено, след началото на дискусията ние предприехме разговори в Министерство на отбраната.

Може би днес или утре ще назнача комисия, която въз основа на експертизата, с която разполагаме, въз основа на опита на други страни, които се възползват от тази възможност, ще направим нашето предложение и ще изложим нашите тези пред съответните народни представители", обяви пред журналисти Ненчев. И добави:

"На този етап това, което мога да кажа, е, че ако се обсъжда военна служба в рамките на 3, 4 или 5 месеца, тя е напълно недостатъчна. Нашите разчети и това, с което разполагаме като информация, е, че за такава подготовка е необходима поне една година". А наборната служба трябва да е ДВЕ ГОДИНИ.

Изненадващото намерение на военния министър да сформира работна група за евентуалното възстановяване на казармата идва ден след като ведомството му даде на заден ход по повод идеята всички пълнолетни българи между 18 и 32 години да подлежат на задължителен военен отчет, за да могат да бъдат мобилизирани в армията в случай на война.

Те трябва да минат задължително НА ВОЕННО ОБУЧЕНИЕ и поне два пъти да получи ПОВИКВАТЕЛНА ЗА ЗАПАС за три месеца.

Освен по въпроса за наборната служба, днес Ненчев хвърли повече светлина и по темата с използването на армията за охрана на границата. Според военния министър въоръжените сили имат готовност за изпращане на до 500 души, които да подпомогнат МВР в пресичането на миграционната вълна.

Военнослужещите ще преминат през специално обучение за съвместни действия с органите на МВР, а когато се стига до задържане на незаконно пресичащи границата, това ще се извършва от гранични или военни полицаи, които имат законови правомощия да го правят.

Огнестрелно оръжие ще се използва само за самозащита и в краен случай, уточни Ненчев.

Днес стана ясно също така, че министерство на отбраната е спряло само една поръчка на стойност 1.5 млн. лв. за покупка на шест автомобила и девет джипа и то не поради констатирани нарушения, а поради нецелесъобразност. За сметка на това обаче утре ведомството ще разгледа доклада на работната група за евентуалното закупуване на ескадрила нов тип изтребители.

Като евентуална цена на сделката досега са се спрягали суми от порядъка на 700-800 млн. лв., но по неофициална информация стойността на подобен проект лесно може да прескочи 1 млрд. лв. Според Николай Ненчев като потенциални изпълнители отново се спрягат производителите на многоцелевите бойни самолети F-16, Grippen и Eurofigher.

Предстои също така и започването на проекта за придобиване на два многоцелеви патрулни кораба за военния ни флот, чиято приблизителна стойност се оценява на около 700 млн. лв. Според военния министър бойните плавателни съдове може да струват до 30% по-малко, ако бъдат произведени в България.

За стартирането на въпросните два военни мегапроекта отбранителното ведомство ще получи целево през тази година по 80 млн. лв. Ненчев също така обяви, че армията ни има много голяма нужда от израелските бронирани коли "Пустинна котка" и от започване на джойнт-венчър за производство на бронетранспортьори на американския оръжеен концерн Textron у нас.

БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА НАПУСНЕ НАТО И ЕС - А не да слушаме тоя и оня. Днешната младеж-ходи,пуши,краде и се чуди каква глупост да направи. Мнозинството от Българската младеж - Е НЕГРАМОТНА .

Изказването му е малко странно в контекста на обстоятелството, че в момента има висящи тръжни процедури за придобиване на бронирани джипове и на бронетранспортьори за сухопътни войски, в които участват и конкуренти на гореспоменатите два типа военни машини.

Министерство на отбраната е и на финалната права от преговорите по сключване на второ споразумение с Полша за цялостна логистична поддръжка на българските изтребители МиГ-29, добави още Ненчев. За момента станата ни има договор за ремонт на шест двигателя на въпросните изтребители.

Военният министър също така потвърди днес, че не се е отказал от идеята за закупуването на още шест неизползвани двигателя за МиГ-29, без да уточни откъде ще дойдат те без да се използват услугите на руската компания-производител РСК МиГ.

Страница 1 от 1
 1-1 от 1  |   1