Sibir
Dragostea să fie mereu cu tine.Articole pe blog pe Emil Petrov.
blogs left blogs right
ЕМИЛ
ЕМИЛ, 58
« sibir.bg
КАКВА НАГЛОСТ. Написана на : 2017-03-26 09:42:40

Чудя се каква наглост имате господа Шибльовци в сайта - и изобщо се не разбирате от дума.

Наскоро това мекере - Шибльо бе изтрит от Админите на сайта за кражба на мой статии. Сега е с нов профил -и слага снимки от албумите за статии.

Лепнал се е и като гласуващи за моя профил.Вероятно е или Емо Иванов или Момчеосем девет или Енергия мечта.

Докладван е и пак ще го изтрият.Ето изтриха няколко профила на Секирата.

Трият и ще продължават да трият. Шибльо ми пуснал и покана за приятелство - Забележете /егати наглостта и безочието от такива мухльовци.

Докладвани са всички - ходих и в офиса на Сибир. Емо Иванов и неговите профили.

При разговора и прегледа на профилите в офиса на Сибир - се оказа че Лидия е профил на Емо Иванов. Тази със профила на Лора травестита е профил на Лидия. Меги Тайна е профил на травестита и така нататък.

Секирата е първата с която Админите почват. А след два три дена ще се сдобие и с призовка. Готова е,готов е и Емо Иванов за призовка.

Трити са още няколко профила. От понеделник - се почва отново с триене.

Смятах да си сменя паролата - но след като нищо не е защитено в сайта /няма смисъл. Много скоро сайта - ще бъде пак такъв какъвто е бил Някога.

Аз ще си остана в сайта защото имам мисия и ще я продължа. Мисията ми е да се изчисти сайта от темерути и блокуци като Шибльо.

Мисията ми е да пиша статии и да вдигна реномето на Сибир.

Обръщам се към Шибльо - със следните думи. Момче аз няма да се махна от Сибир каквито и методи да ползваш. Второ - изтрии снимките ми който си взел от албумите ми и си сложил като статии.

Трето спри да се занимаваш с мен - нищо не ти правя - и не ме интересува кой си що си. Ако не искаш да се сдобиеш с призовка и да те осъдят. Разбери се от дума - щото аз съм доста търпелив и добродушен и ако още не си умрял или не си в затвора,се дължи на моята съпруга Дияна.Тя не ми дава да се занимавам с такива кретени - но ако почна ЖАЛНА ТИ МАЙКА.

Социалните мрежи на "Фейсбук", "Туитър" , "Алфабет" и всички останали развлекателни Социални сайтове в България- трябва да променят условията на употреба за територията на Европа до месец, обяви Европейската комисия. В съобщение на комисията се казва, че в противен случай ще вземе нужните мерки, за да се увери, че компаниите "се съобразяват с правилата за потребителите в ЕС."

Твърди се, че някои от условията им нарушават европейските закони за защита на потребителите и че са необходими по-сериозни мерки за справяне с измами, които могат да се извършват чрез сайтовете. Компаниите предлагат да търсят решение на въпроса заедно с комисията и е проведена среща с техни представители в четвъртък според източници на "Ройтерс".

ЕК още през декември е изпратила писма на компаниите, за да поиска да се вземат мерки относно условията, предлагани от "Фейсбук", "Туитър" и "Гугъл плюс" (последната мрежа е част от "Алфабет", която пое голяма част от операциите на "Гугъл"). Някои от случаите, споменати от комисията в кореспонденцията й с тях, включват изискването на социалните мрежи потребители да търсят правата си в калифорнийски съдилища, защото там е седалището на съответната компания, а не в родните си страни.

Споменават се и случаи, в които не е ясно упоменато, че дадено съдържание е рекламно, както и твърде големи правомощия на компаниите да определят колко подходящо за публикуване е конкретно съдържание, генерирано от потребителите. Изявлението идва, след като Германия обяви плановете си да въведе нов закон, който ще позволи социалните мрежи да бъдат глобявани с до 50 млн. евро, ако не вземат мерки срещу подстрекателски материали и клевети. В съобщението на еврокомисията се пояснява:

Условията за ползване на социалните медийни платформи следва да бъдат приведени в съответствие с европейското законодателство за защита на потребителите. В действителност съгласно Директивата относно неравноправните клаузи в потребителските договори стандартни договорни условия, които водят до значителна неравнопоставеност между правата и задълженията на страните в ущърб на потребителя, се считат за несправедливи и съответно за недействителни.

В директивата се изисква също така условията да са написани на ясен и разбираем език (член 5), така че потребителите да бъдат информирани по ясен и разбираем начин за своите права. На практика това означава наред с другото, че:

- Социалните медийни мрежи не могат да лишават потребителите от правото да сезират съда в своята държава членка на пребиваване

- Социалните медийни мрежи не могат да изискват от потребителите да се откажат от неотменните си права, например правото да се откажат от покупка, направена онлайн

- Условията за ползване не могат да ограничават или изключват отговорността на социалните медийни мрежи по отношение на изпълнението на услугата

- Спонсорираното съдържание не може да бъде скрито, а трябва да бъде разпознаваемо като такова - Социалните медийни мрежи не могат да променят едностранно договорни условия, без ясно да информират потребителите относно обосновката и без да им дадат възможността да анулират договора с подходящо предизвестие

- Условията за ползване не могат да предоставят на операторите на социалните медии неограничени дискреционни правомощия относно премахването на съдържание

- Прекратяването на договор от страна на оператор на социалните медии следва да се ръководи от ясни правила, а не да се решава едностранно и без причина.Всичко това се отнася и за Българските Социални сайтове- за развлечение и запознанство.

СЕГА И СНИМКИТЕ ОТ АЛБУМА ЛИ КРАДЕШ. Написана на : 2017-03-24 09:43:28

Що за наглост е да ми пускаш покана за приятелство бе Шибльо- мухъл такъв. И смяташ ли че ще те приема - Емо Иванов за приятелство. А сега и снимките ли ми крадеш от албумите - те ли ти пречат. ВАШАТА МАМА ЦИГАНСКА.

ГОСПОЖО СЕКИРА. Написана на : 2017-03-23 09:05:36
ГОСПОЖО СЕКИРА.

Госпожо Секиро-Първо профила на Драго е изтрит защото имаш няколко фалшиви профила, и се готви да изтрият и другите и да останеш само с един - ако изобщо останеш в сайта.

Защото такива като теб осраха сайта Сибир Бг. и не само тоя а и почти де що има Социални сайтове осра- редно е да те блокират и изгонят.

Второ набий си го в тъпата кратуна че аз и Ангел Божиков сме двама различни потребители /и имаме по един профил в сайта. Това че сме приятели в сайта и се защитаваме - е съвсем друг въпрос.

Колкото до заканите - да но Когато предизвикваш даден човек и крадеш от него снимки и прочей /което не ти дава право да го правиш и да влизаш в личното пространство на който и да е потребител. Трето - да с призовка ще се сдобиеш - за клиповете със крадените снимки.

Сайта се напълни с фалшиви профили от Разни - Емо Ивановци, Норберт Йовчев и Лидия и тем подобни глупаци /които киснат по цял ден и нощ и се чудят кого да нападнат и оплюят както и ти. Явно за това нямаш и приятели.

А колкото до това - че снимките са в тоя сайт и мислиш че ти е бащиния - не е ,тези снимки са лични на хората,и са поставени да се гледат и да се коментират,гласуват и пишат що годе прилични коментари. Но понякога чета и коментари от рода " Ще те скъсам от ебане"  и тем подобни глупости.

Та Секиро - никой не ти е виновен, нито аз нито който и да е потребител а само ти - помисли си добре и Защо. Това че си Психично болна - си е твой проблем. А колкото до това че те ебават - погледни Емо Иванов и Лидия или някой друг - потребител със звучни имена като Шибльо и още други такива и ще разбереш от къде ти идва проблема.

Но не смесвай мен и Ангел или някой друг възрастен потребител с профилите на Шибльо и Емо Иванов. А когато един потребител е жертва на такива като теб и той отправя заплахи срещу - този който го  обижда и хули без причинно то е редно да постъпи със закани. След като не се разбира от добра дума- Нали.

Пострадалият е жертвата а не тоя който краде и обижда другия.Но вие се правите на жертви и не ви уйдисва като ви се заканват. Вие сте безочливи тъпи и глупави хора - как може от думи да не разбирате /що за безочливост имате,що за наглост имате. И се сърдите. Виж специално за теб имам мнение че си ми под нивото.

Що за поетеса си - виж Валентин Шкафчето,Стефан Александров и други - е това са поети на които се възхищавам и не само те. Ти си гола вода и кал в ушите. Завиждаш на хората и това те кара да си лоша. Както и другите - завиждат че мога да пиша статии и че повечето са мой авторски и крадът от мен - е ако крадът от друг - май ще си имат сериозни проблеми.

Тук май в Сибир от толкоз фалшиви провили - Всеки гледа да го сложи в гъзъ на другия. Какво ли няма тук - голи снимки,еротика,спам и глупости глупости,глупости и пак глупости. Толкоз много глупости че смърди на Кенеф. Госпожо Секиро - казвам ти само две думи и с тях ще завърша.

Бог бави но не Забравя. Има една висша сила на Небето и тая сила е Исус Христос- който е изкупил греховете на хората - разпънат на КРЪСТА,за да живеем ние сега.

Ще се върне всичко рано или късно - и на теб и на Емо Иванов и Лидия, и на Норберт и който е плюл по другите безпричинно и така нататък.

Помни ми думата - той си знае работата и ВИЖДА. Злосторниците и спамаджийте и тези като теб които осраха сайта - ще си намерят майстора.

Когато някой злобен човек умре - то като го погребат - освен с пръст ще остане устата му запушена с лайна.

И ПОМНИ БОГ ВИЖДА.

КАКВО Е АВТОРСКО ПРАВО В ИНТЕРНЕТ. Написана на : 2017-03-16 18:33:49

КАКВО Е АВТОРСКО ПРАВО.

 Автор:  Прокурор Рени Христова .

Случва се, когато търся информация в интернет, да попадна на материали – снимки, статии, музика и други, които сам съм изготвил.

Оказва се обаче, че без мое разрешение и без аз да зная, някой е решил да ги използва за лични облаги, поставяйки името си под тях.

Възможно е и такива да бъдат обработени без съществени промени и разпространени чрез хартиени издания, телевизия, радио и други.

Мога ли обаче да твърдя, че моите произведения и творби са обект на авторско право, как възниква то и какъв е обхватът на правата ми върху моите произведения?

 Автор съм, когато в резултат на творческата ми дейност създавам произведение в областта на литературата,история, изкуството или науката.

 Когато произведението е плод на творчески усилия на още някой, заедно с него сме „съавтори” и заедно носим авторските права върху него.

 Важно! Авторско право е всичко което е излязло из под ръцете ти и публикувано веднага /статия,картина,снимка или клип.

 Кога възниква авторското ми право? Авторското ми право върху произведения на литературата, изкуството и науката възниква от момента, в който съм създал произведението. Не е необходимо да го регистрирам или да му търся признание от дадени органи.

Знаеш ли, че авторските права са част от правата в групата на интелектуалната собственост?

Ние имаме цял курс посветен на темата, в който обръщаме внимание не само на тях, но и на марките, дизайна, патентите и много други.

Какво може да бъде обект на авторското ми право?

Обекти на авторското ми право са всички произведения на литературата, изкуството и науката, които са резултат на творческата ми дейност и са изразени по какъвто и да е начин и в каквато и да е обективна форма.

 •литературни произведения, включително произведения на научната и техническата литература, на публицистиката и компютърни програми;

 •музикални произведения;

•сценични произведения – драматични, музикално-драматични, пантомимични, хореографски и други;

•филми и други аудио-визуални произведения;

 •произведения на изобразителното изкуство, включително произведения на приложното изкуство, дизайна и народните художествени занаяти;

•произведения на архитектурата;

•фотографски произведения и произведения, създадени по начин, аналогичен на фотографския;

•проекти, карти, схеми, планове и други, отнасящи се до архитектурата, териториалното устройство, географията, топографията, музейното дело и която и да е област на науката и техниката;

•графично оформление на печатно издание;

•кадастрални карти и държавни топографски карти;

 •преводи и преработки на съществуващи произведения и фолклорни творби;

 •аранжименти на музикални произведения и на фолклорни творби;

 •периодични издания, енциклопедии, сборници, антологии, библиографии, бази данни и други подобни, които включват две или повече произведения или материали;

 •част от произведението, както и подготвителните скици, планове и други подобни.

Обектите на авторско право лесно могат да бъдат припознати по идентификационния символ, който най-често се поставя в долния край на произведението, а именно:

 ©, което произлиза от “copyright” и в превод означава авторско право. Забележка :тези знаци са за клипчета,книга и картина. За първи път този символ е посочен в Закона за авторското право на САЩ от 1909г.

 Важно! Съществуват изключения, които не се приемат за обекти на авторското ми право съгласно българското законодателство.

Не може да претендирам за авторско право върху: нормативни актове (закони, кодекси, правилници, наредби и др.); индивидуални актове (заповеди, разрешения и др.) на държавни органи за управление, както и официалните им преводи; идеи и концепции; фолклорни творби; новини, факти, сведения и данни.

Какво влиза в обхвата на авторското ми право? Като автор на едно произведение притежавам така наречените имуществени и неимуществени права върху него. Неимуществените права са:

•да решавам дали създаденото от мен произведение може да бъде разгласено и да определям времето, мястото и начина, по който да стане това;

 •да искам признаване на авторство върху произведението ми;

•да реша дали произведението ми да бъде разгласено под псевдоним или анонимно;

•да искам името ми, псевдонимът ми или друг идентифициращ ме авторски знак да бъдат обозначавани по съответния начин при всяко използване на произведението ми;

•да искам запазване на цялостта на произведението и да се противопоставям на всякакви промени в него, както и на всяко друго действие, което би могло да наруши законните ми интереси или личното ми достойнство;

•да променям произведението си, ако с това не нарушавам права, придобити от други лица;

•да имам достъп до оригинала на произведението, когато то се намира във владение на друго лице и когато това е необходимо с оглед упражняване на неимуществено или имуществено авторско право;

•да спра използването на произведението, поради промени в убежденията ми, с изключение на реализираните произведения на архитектурата, като обезщетя за претърпените вреди лицата, които законно са придобили правото да използват произведението ми.

 •нямам право да се противопоставя на желанието на собственика на произведението на архитектурата да го разруши, преустрои, надстрои или пристрои, ако това се извършва в съответствие с действащите разпоредби.

 Имуществените права върху авторските ми произведения са:

 •да позволя моето произведение да бъде възпроизвеждано;

•да разпространявам и да позволя разпространението на оригинала/екземпляри от произведението ми сред неограничен брой лица;

 •да позволя представянето и изпълнението на произведението ми публично;

 •да позволя излъчването и предаването на произведенията ми по радиото, телевизията и в интернет пространсвото;

•да показвам и да позволя показването публично на мои произведения на изобразителното изкуство или на такива, създадени по фотографски и аналогичени на него начини;

•да превеждам произведението ми на други езици. Преводите, извършени от преводач, също изискват моето съгласие като автор;

 •да преработвам и синхронизирам произведението ми. Под преработка се разбира и приспособяването и внасянето на всякакъв вид промени в произведението, както и използването на произведението за създаване на ново, произлизащо от него;

•да осъществявам и да позволя извършването на внос и износ в трети държави на екземпляри от произведението ми в търговски количества.

Виж как можеш да индивидуализираш един от документите по-долу за своята конкретна нужда:

 •Сигнал за нарушение на авторски права в интернет

 •Договор за отстъпване на авторско право

•Искане за премахване на авторско съдържание от уеб сайт

•Източници § Закон за авторското право и сродните му права (ЗАПСП):

чл. 2 ЗАПСП – относно възникване на авторското право;

чл. 3 ЗАПСП – относно обектите на авторско право;

чл. 4 ЗАПСП –относно изключенията от обектите на авторското право;

чл. 5 ЗАПСП –относно носителя на авторско право;

чл. 8 ЗАПСП –относно съавторството;

чл. 15 ЗАПСП –относно неимуществените права върху обекти на авторско право;

 чл. 18 ЗАПСП –относно имуществените права върху обекти на авторско право.

Важно:  Копирани или взети без разрешение от Блог,Сайт или друга Социална група - Статия,Картина, Клип,Снимка и други произведения на изкуството - Се наказва с глоба,ако се образува дело от 3 до 5 и повече години.

Статията има за цел да очертае някои основни права и задължения, като няма претенции да бъде изчерпателна. Съветваме винаги да се консултирате с адвокат преди да предприемате правни действия.

 

ШИБЛЬО. Написана на : 2017-03-16 09:03:48

Първо Шибльо ли си - Емо Иванов - но ЗАГАЗИ  с тази последна СТАТИЯ. Второ днес ще си арестуван ще ти вземат компа и си в затвора. Ще те съдят по бързата процедура. Педал си ти не и аз - имам деца манго.

Трето аз тия статии ги имам от изрезки от стари вестници, списания и книги. Имам цяла библиотека исторически книги,преснете и преписани на ръка Архивни източници и изпратени архиви с наложен платеж или така.

 Статията за отбора на Торино - е от вестник - и всичките ми статии са - я от вестник я от архиви или мой книги. Последно - всеки тук ползва копи пейс от чичко Гугъл или блогове но не и аз.

 Ползвал съм от Уйкипедия - но аз съм член на Уйкипедия и форуми Бойна Слава. Не съм като теб неук имам и своя книга .

 Основно всички в Сибир - са със статии от нета копирани . Нека някой да каже че не е копнал статия от нета чред Гугъл. Любомира, и други да не говорим за останалите.

 Теб те е яд че неможеш да ПИШЕШ - и крадеш труда на хората тоест мойте. Кради от другите и ще си имаш работа със някой който ще те ПРЕЧУКА.

Аз отдавна щях да те УБИЯ - но съм жалостив и ако до сега не СИ УМРЯЛ И ПОГРЕБАН І СЕ БЛАГОДАРИ НА МОЯТА ДОБРОТА И НА СЪПРУГАТА МИ. Последно имам хора и в МАФИЯТА, и навсякъде - сто пъти можеше да те убият но аз съм жалостив.

 Защо ли - в Камбоджа когато бях - 92 и 93 г. убиха млади момчета - аз също щях да съм в гроба - ОТТОГАВА НЕ СЕ СМЕЯ. ОТТОГАВА НЕ ХОДЯ С КЪСИ ПАНТАЛОНИ - защото нося куршум в десният си крак точно под коляното - само че на кракът ми от зад.

Малко едва забележимо накуцвам и когато се развали времето ме боли. От зад на кракът ми раничката от изваденият куршум е голяма отпред под коляното е малка.

Пиши по цели часове и преписвай да видиш какво е труд и тогава говори за КОПИ ПЕЙС. СТАТИЯТА ЗА ОТБОРА НА ТОРИНО - в нета яняма такава както аз съм я писал. Аз съм Историк - момче а не лукова глава.

ЯСЕН СЪМ НАЛИ.

 Секиро курво мръсна - за мен и Ангел няма да пишеш ще ти еба майката долна и теб мършо миризлива. Не сме ни ние ВИНОВНИ ЧЕ ТЕ ЕБЪТ ДРУГИ.

Да не стане и с нея както с Орлин Филиповски и Венета Райкова.

 

Страница 1 от 6
 1-5 от 28  |   1  2  3  4  5  6  >>