Sibir
Dragostea să fie mereu cu tine.Articole pe blog pe Emil Petrov.
blogs left blogs right
ЕМИЛ
ЕМИЛ, 57
« sibir.bg

То бива вашата простотия - злоба и некадърност. С какво право избутахте статията ми надолу.

Вие знаете ли - че цял ден си бодох очите - за да има какво да четете.Който не му харесва да не чете- Историята е моя тема и ще си остане такава.

Поне като не можете да пишете не правете мръсно на другите които могат да пишат.

Тая курва - шишарките да си ги завре в ПУТКАТА,ако няма място за всичките да си ги сложи в гъзъ.

Тези статии утре няма да ги има - няма да има и статиите на Енергия Мечтъы. Всичко ще е изтрито.

Просяци държа да кажа че АЗ НЯМА ДА НАПУСНА СИБИР. Каквото и да стане.

Енергия мечтъы ще помоля да не гласува повече за мен.Емо Иванов или Норберт - ще си намерят майстора.

 Бог има а аз ще КЪЛНА тия до девето коляно. Оставих в приятелите си тия девет човека.

Най много уважавам Криси - тя нищо не прави детето. Но е на годините на едната ми дъщеря.

Злобейте ВАШАТА МАМИЦА ДА ЕБА.

Епизоди от Изграждането на Новата Българска Държавност -1879- 1896 г.

Първа част.

Автор Емил Петров.

 Използването в настоящата статия архивни материали от периода 1879 - 1896 г. са от класа - Пощенско - филателна документална/историческа,политическа,военна,пощенска,биографична/ и отразяват опитите за изграждане на Нова Българска държавност.

В тях четем: Първите стъпки за справедливо и достойно причисляване към великата фамилия на европеиските народи. Проблемът на местната власт - Столична община.

 Как Кметът на София Тодор Икономов - решава проблемите,свързани с Градските училища,Софийския затвор,Софийския пазар,Незаконното строителство,Градската полиция и Водопроводите. Факсимилета от вестник " Търновска Конституция" бр.128. от 1885 г. пътувала по пощите.

 Как се коват поправки към " Закон за устройството на въоръжените сили на Българското Княжество. Как се изработват временни правила за избори за кандидат - членове на Държавният Съвет. Как се сваля депутатски имунитет.

 Как се провежда целенасочена външна политика. Всичко това са извадки - от Доклад на Изпитателната Комисия за злоупотребленията на Кабинета Стамболов /1887 -1894 /до VIII- Обикновено Народно Събрание. Читателят ще се запознае с някои любопитни детайли - около гласуването по постоянно местожителство и кокетирането с турските избиратели.

Изработеният проект и свободата,която е представена на Учредителното събрание при създаването на Конституцията -посочва Проф. Д-р Стателова - отразяват политиката на Русия за ненамеса в конституционното устройство на България. Така наречената " Търновската Конституция" - е подписана от Учредителното събрание във Търново на 16 април 1879 г. а на следващия ден се открива Първото Велико Народно Събрание. 

Първите- Народни представители са: Няколко Митрополита начело с Варненско -Преславский Симеон, Епископ Климент Браницки, Софийският Равин Гаврил Аврамов,Марко Балабанов,Григор Начович,Васил Пупешков,Тодораки Пешов,Иван Доспевски,Хасан Хосню Ефенди,Игумен Пантелеймон Рилски,Протонотарий Никола Икономов,Стефан Берон,Петко Славейков и други известни личности от Нашата История. 

Заминаването на Княз Дондуков и пристигането на Александър I -Първото Българско министерство. Първата задача на княза е да състави кабинет. Съгласно Устав - I,така както е публикуван във вестник" Витоша" бр.12 от 7 юли 1879 г. и Чл.150 ,152 и 161 от Конституцията на България- Князът назначава:

Тодор С. Бурмов - За Министър на Вътрешните Дела и Министър на Просвещението. Марко Д. Балабанов -За Министър на Външните Дела и на Исповеданията. Ген. м-р. Пьотр Д. Парсенов -За Военен Министър. Григор Д. Начевич- За Министър на Финансите. Димитър П. Греков- За Министър на Правосъдието. Тодор С. Бурмов е назначен и за Председател на Министерският съвет.

 Временни Правила за избирането на Представители за Първото Обикновено Народно Събрание - фигурират Член -1,2,3,4,5,6,7,8 до Член 35,36,37,38 и 39. Закона за Административното деление на Княжеството е приложено на 23 май 1880 г. с Указ 0317 - обнародван в "Държавен вестник" бр.55 от 5 юли 1880 г.  Княжеството се дели на 21 Административни области.

 Без съмнение ,така приетият Закон за административното деление открива възможност за отстраняване на някои от споменатите недостатъци на Избирателния закон.  На 21 октомври 1879 г. неделя,точно в 11 часа тържествено се открива I -Обикновено Народно събрание.

Сред депутатите се открояват: Тодор Бурмов,Марко Балабанов,Григор Начович,Димитър Греков,войводата Цеко Петков,дядо Анто Цветанов,Доктор Константин Стоилов,Петко Славейков,Петко Каравелов,Евлоги Георгиев,Христо Симидов,Минко Радославов,Теодор Безирнян,Иван Кавалджиев,Щерю Анастасияди,Стефан Стамболов,Петко Горбанов,Атанас Кършовски,Никола Сукнаров,Никола Занкин,Свещеник Петър Попдраганов,Антим Видински и Свещеник Бобошевски.

Във встъпителното си слово князът изброява предстоящите за обсъждане законопроекти - цитираме ги в ред,в който са посочени във вестник " Витоша" бр.42 от 24 октомври 1879 г. Съгласно ограничения устав Генерал -губернаторът /главен управител/управлява с помощта на Директорат,съставен от началници на дирекциите /Министерствата /в Областта /6 на брой. Законодателната власт е съсредоточена в Областното Събрание,което се състои от 56 членове- 40 българи,6 турци,5 гърци,2 арменци,2 евреи,1 италианец българо - католик. В този състав влизат членове по право,членове по избор и членове назначени от главният управител.

 За разделяне на територията; За общинното самоуправление; За устройството на Администрацията; За жандармерията; За Телеграфното управление и за направа на пътищата; За проект за тарифата на телеграмите; За Църковното управление на Княжеството; За Българските монети; За поземления данък,рудниците,горите и събирането на прямите даджия; За пълното и окончателно устройство на Върховният съд.

При II Обикновено Народно Събрание - Княжеството е разделено на Пет Губернии/Софийска;Видинска;Търновска;Русенска и Варненска и 31 области.

Тежка ли е кметската корона или как се процедира в Столичната Община през -1880 - 1885 г. Публикуваният във Санкт Петербург " Сборник материалов по гражданскому управлению и окупации в Болгарии в 1877 - 1878 - 1879 г." очертава следните по важни задачи пред Строителите на Съвременна България.

Да се проведат избори за Учредително Събрание; Да се въведе Гражданско и Военно управление; Да се изградят Административни и съдебни учредения; Да се проведат избори за Кметове,Общински,Градски и Окръжни съветници. Една от многото инструкции на руската административна машина/включена под мотото/ Материали по гражданското управление в България 1877 - 1879 година е тази за Градско Обществено Управление.

Със Указ -№ 338- Княз Александър уволнява Софийският Градски кмет Димитър Трайкович и Помощтниците Никола Тъпчилещов и Васил Антонов и Назначава за кмет и помощтници : Тодор Икономов, Никола Даскалов и Григор Начович. За почетни членове в същото управление назначава: Димитър Греков; Михаил Веселинов; Мордохай Хаим; Стоян Цветков; Д-р Димитър Моллов; Димитър Димов и Аврам Давид. С Указ № - 93 се назначават  за Членове на същото управление: Васил Хаджиянков; Димитър Хаджикоцев; Хаджи Боне Петров; Хаджи Мано Стоянов; Тодор Бурмов; Васил Василев; Хусеин Хусни Ефенди и Д-р Йордан Брадел.

За времето от  кметският мандат на Тодор Икономов се построява /Софийската Първокласна Окръжна Болница, Поставя се слънчев часовник в Александровската градина, Наместването на водопроводните тръби и така нататък. При управлението на Софийският кмет Тодораки Пешов - пък се разраства и оформя Пипиниерата /дн.Борисовата градина. По негово време се поставят водопроводни тръби при с.Бояна и започва строежа на паметника на Васил Левски. Изгражда се Първата Софийска болница, открива се Софийската мъжка гимназия и се изготвя първият бюджет на столицата 153 980 франка,52 885 от които са преведени за закупуване на нови 300 фенера от Виена. С указ № 453 княза постановява Девет Члена и Четири точки за управлението на София.

 Представям списък на Кметовете на град София за периода 1878 - 1899 г. Манолаки Тошев;Димитър Хаджикоцев;Димитър Димов;Тодораки Пешев;Димитър Трайкович;Тодор Икономов;Никола Даскалов;Иван Хаджиенов;Никола Сукнаров;Иван Славейков;Йосиф Ковачев;Димитър Петков;Христо Благоев;Иван Грозев;Доктор Димитър Моллов;Григор Начович;Димитър Яблански и Христо Попов.

Факсималета от вестник " Марица" бр.328 от 13 октомври 1881 г. Забележка: Вестник " Марица " излиза в Пловдив от 25 юли 1878 г. до 6 септември 1885 г. Редактиран от Григор Начович; Иван Евст. Гешов;Георги Груев; Михаил маджаров и Стефан Ст. Бобчев. Това е първият български вестник издаван след Освобождението. Забележка: Всички Факсимилета със укази закони и подправки във Вестник " Марица "- са подпечатани с марки,пътували по пощата. Марките са тип турски изд. 1881 г. и оригинални бланки на " Secretaire General Directeur de L,Lnterieur de la Roumelie Orientale".

Материалното Положение на Свещеничеството /Правилник за определяне на оброците,които ще се плащат от православното българско общество на Източна Румелия от тогавашната преса /пътуващ материал. Още през 1879 г.Областното събрание приема някои начала,коитопо късно оформят структурата на публично - административен Правилник,известен като П.А. Правилник  за определянето на оброците ,които ще се плащат от православното българско общество. 

 Според Българският Екзарх тези постановления /случайните приходи/се определят на : 1. -10 гроша за кръщене. 2. - 50 гроша за венчание. 3.- 20 гроша за опело на деца до 13 години,а 40 гроша на по стари.4.- 10 гроша на свещеник за елеосвещение.5.- 5 гроша за водосвет. Свещениците се делят на две категории: градски /с енории не повече от 400 къщи/ и селски с енории не повече от 250 къщи. Срещу унищожените /заличени приходи градските свещеници ще получават по 4000 гроша,а селските по 3000 гроша златни на годината.

Закон за Населяване на Ненаселените земи в България - 1880 г. След Руско - турската освободителна война османското правителство сформира Комисия за бежанците - с ясна политическа цел: привличане на българските мюсюлмани в новите политически граници на Империята. За това е изготвен устав с Девет Члена. На сайта http: /www.knigite.abv.bg - четем: Цели райони в Северна българия били напълно обезлюдени. В празните селища и чифлици се заселвали компактно дори пришълци словаци,чехи и унгарци дори.

Съгласно Закона за населяване на ненаселените земи /получилите статут на български поданици не могат да продават предоставената им за стопанисване земя през първите 10 години от получаването й. Едва след изтичане на този срок те стават нейни пълноправни собственици. Законът създава  и известни предпоставки за бъдещи/макар и плахи/опити за аграрна политика и аграрно планиране. 

 Във няколко броя от края на 1883 г. и началото на 1884 г. вестник " Южна българия" бр.61 от 4 февруари 1884 г. публикува няколко статии в защита на интересите на земеделието и промишлеността. В източна Румелия политиката на правителството е още по настъпателна спрямо аграрното движение - посочва Д-р Соня Вътева. въведени са редица Ограничения за ползването на турските земи,а впоследствие са приети и по крути мерки срещу селяните, които засяват символично такива земи. Край на Първа Част.

ПЪРВОТО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ. Написана на : 2017-01-20 16:10:29

Първото Народно събрание на България е от 1879г.

Идеите за Конституция и парламент, за изборност и представителност възникват още преди възобновяването на българската държава през 1878 г.

Практически израз на част от тези идеи срещаме при свикването, работата и решенията на Църковно-народния събор в Цариград през 1871 г. (приемането на Устава на Българската екзархия), и в дейността на българското национално революционно движение (БРЦК), поставило си за цел освобождението и създаването на самостоятелна българска държава. Изработването на българската конституция се възлага на Учредително събрание свикано на 10 февруари 1879 г. в старопрестолния град Търново.

Първите български депутати са 229, някои се гласуват от населението, а други участват по право или се назначават от руския императорски комисар. За председател на този висок законодателен орган единодушно е избран Екзхарх Антим I. Но първият въпрос, който се дискутира от Учредителното събрание, не е за конституцията, а за необходимостта да се обедини разпокъсаният български народ.

Нареченият образно “общонароден” въпрос заплашва работата по конституцията, тъй като част от депутатите отказват да се занимават с друго, преди да бъде решен националният въпрос. Едва след намесата на княз Дондуков-Корсаков Учредителното събрание пристъпва към обсъждане на първата българска конституция.

 Предлага се руски конституционен проект, но новите български държавници го приемат само като основа, а възлагат на специална комисия да изработи нов проект за конституция, която още в този ранен период да подчертае независимостта на България. Първият проект за конституция предвижда силна княжеска власт, двукамарен парламент, имуществен и образователен ценз, но той предизвиква остри несъгласия.

Ожесточената дискусия демонстрира различията между депутатите и очертава контурите на първите български партии – Консервативната и Либералната. Консерваторите мислят, че българският народ все още не е обществено съзрял, за да получи пълното право да управлява страната. Докато либералите вярват, че българският народ вече има политическите умения и може да му се повери властта в държавата.

 Либералите се оказват мнозинство в Учредителното събрание, затова първата българска конституция, която се гласува на 16 април 1879 г., отговаря главно на техните виждания. Тя се нарича Търновска не само заради седалището на Учредителното събрание, но и за да се подчертае историческата връзка със старата българска държава и нейната столица. Според Търновската конституция „Българското царство е монархия наследствена и конституционна, с народно представителство.“ Конституцията определя функциите и компетентността на централните органи на държавна власт.

 Предоставят се широки пълномощия на монарха във вътрешния и международния живот на страната. С нея се прокламира министерска отговорност, депутатска неприкосновеност и общинско управление. Съобразно Конституцията Българското княжество се определя като конституционна монархия, а не като парламентарна монархия – властта на монарха е вкарана в рамки, но той има водеща роля.

 Князът утвърждава приетите от парламента закони, той е върховен главнокомандващ, под негов надзор действа изпълнителната власт – правителството и администрацията. Изборите за парламент са преки и тайни с участието на всички мъже, навършили 21 години. Народното събрание приема законите, данъците, осъществява контрол над правителството. Измененията в конституцията, изборът на княз или регенти, промените в държавната територия се поверяват на специално свиквано Велико народно събрание.

Оригиналът на Търновската конституция, с подписите на народните представители от Учредителното събрание се съхранявала в църквата "Св. Крал" /"Св. Неделя"/ в железен ковчег, запечатан със собствения печат на Софийския митрополит Мелетия и печата на архиваря на Народното събрание.

Търновската конституция провъзгласява широки граждански права – премахва робството, осигурява безплатно и задължително начално образование, свобода на печата и словото, право на гражданите да се сдружават, да създават обществени и политически организации, да се събират мирно и без оръжие, за да обсъждат всякакви въпроси, обявява неприкосновеността на частната собственост и създава условия за стопански и социален напредък.

 Гербът е златен коронован лъв на червено поле, знамето е с хоризонтални три цвята – бяло, зелено, червено, а девизът – "Съединението прави силата". На 17 април 1879 г. се свиква първото Велико народно събрание за избор на княз. По договореност между великите сили и по предложение на руския цар се избира германският благородник Александър, принц Хесенски, който управлява България като княз Александър I Български /Батенберг/.

Търновската конституция поставя стабилна основа за новата българска държава. Тя следва европейските постижения на конституционната мисъл и практика, като ползва модела на белгийската конституция. Тя осигурява пълноправното влизане на възродената след толкова столетия българска държава в европейския свят. За своето време Търновската конституция е една от най-демокритичните в Европа.

 Депутатът Стефан Стамболов запознава представители на руското военно командване в България и европейски дипломати с решенията на Учредителното и Великото народни събрания. Освен гласуването на конституцията, по време на Учредителното събрание се взема решение за преместване на столицата на България от Велико Търново в София. Тъй като Пловдив е извън пределите на Княжеството, кандидатурата на града автоматически отпада.

Предложението е внесено от Марин Дринов. След Освобождението руските сили избират София за седалище на временното управление. Официално градът става столица на Княжество България на 4 април 1879 г. Разликата в гласовете в полза на преместването на столицата от Велико Търново в София е само един глас, който всъщност се оказва решаващ.

Конституционно установеният ред в Княжество България многократно е потъпкван. През 1881 г. Конституцията е временно суспендирана, през 1923 година е извършен военен преврат, а след 19 май 1934 г. дълги години държавата се управлява с наредба-закони при фактически суспендирана конституция.

 Досега са избирани и действали 7 Велики народни събрания (1879, 1881, 1886 - 1887, 1893, 1911, 1946 - 1949, 1990 - 1991 г.). В кратък период - след суспендирането на Търновската конституция по време на Режима на пълномощията (1881 - 1883 г.) като висша институция се предвижда държавен съвет.

 В началото на демократичните промени започнали след ноември 1989 г. и решенията на Националната кръгла маса, през април 1990 г. Народното събрание приема изменение на Конституцията от 1971 г. в сила до приемането на сега действащата Конституция. Първият кръг на изборите за седмото велико народно събрание е проведен в България на 10 юни 1990 г., а вторият кръг за 18 места — на 17 юни с.г.

Те са и първите демократично проведени избори в страната след падането на социализма. Новата избирателна система е променена от 400 единични избирателни райони, използвани по време на комунистическия режим, в система, при която половината са избрани като член в един избирателни райони, а другата половина — чрез пропорционално представителство. Резултатът е победа за Българската социалистическа партия, която печели 211 от 400 места.

Избирателната активност е 90,3%. Седмото велико народно събрание е Велико народно събрание на Република България, което е свикано в резултат на първите след Деветосептемврийския преврат свободни и демократични избори в страната, проведени на 10 юни 1990. Основна цел на събранието е изработване и приемане на Конституция на Република България.

 Събранието работи от 10 юли 1990 до 2 октомври 1991 г., когато се саморазпуска. Гласуват 6 976 620 от всички, имащи право на глас. БСП получава 47,1 % от гласовете, СДС - 36.2 %, ДПС - 5,75 % БЗНС - 4 %, Отечествен съюз - 0,5 % .

Първите депутати са: Митрополитите Григорий Доростолски,Доситей Самоковски,Милетий Софийски и други. Равин Гаврил Аврамов.Марко Балабанов.Григор Начович.Васил Пупешков.Иван Доспевски.Протонотарий Никола Икономов.Игумен Панталеймон Рилски.Хадър Михал Бей.Христо Симидов.Войводата Цеко Петков.Петко Славейков.Петко Каравелов.Евлоги Георгиев.Стоян Брънчев. Свещеник Григорий. Христо Границки.Йосиф Ковачев.Минко Радославов.Свещеник Петко Драганов.Стефан Стамболов. Жоржо Минчев. Йордан Бредел. Доктор Стат Антонов.Тодор Бурмов.Драган Цанков.Еремия Гешев.Христо Самсаров.Никола Сукнарев.Митрополит Симеон Варненски.Тодор Икономов.Доктор Константин Стоилов.Шакир Исад.Михалаки Колони.Стат Паница и други. Депутати в III Народно Велико Събрание са: Яков Матакиев. Филип Щърбанов.Христо Търнев.Захари Стоянов.Тоне Крайчев.Захари Байкушев.Димитър Пъшков.Климент Спространов. Хаджи Васил Холевич.Стат Паница. Скендер Бег.Афуз Байрактаров. Доктор Васил Радославов.Езекия Попфилипов.Милан Радивоев.Стефан Бобчев.Драгоман Коев. Анания Явашев.Трайко Китанчев и Христо Караминков. Други: Данаил Караджов.Кръстю Мирски.Д.Списаревски.Георги Живков.Йордан Недев  Йнджето.Христо Лекарски.

ОТНОСНО БЛОГОВЕТЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. Написана на : 2017-01-20 09:01:11

За да напиша тази статия ме провокира една друга статия /на Госпожа Слава Лукипудис в сайта Сибир от вчера. 

Става въпрос за блога на Дари Ненс - че е хубав. Спор няма -че е хубав и че статиите са прекрасни. Виждал съм и други красиви блогове,виждал съм блог с прекрасни стихове и статии.

Такива блогове са малко особено тук в Сибир. 

Добре но оценяват ли се статиите на хората /от читателите в Сибир- особено Авторските. Тук е въпросът Госпожо Лукипудис.

 Не, не вярвам че статиите на потребителите които пишат,интересни неща  - се оценяват от читателите. Първо всеки потребител ползва /нещо намерено в интернет и го слага,това някои хора му викат кражба ,но не е.

Многократно съм наричан крадец - че съм копнал някоя и друга статия от нета. Крадците на статии се Знаят - Но моите статии са направени с данни от ЛИЧНИТЕ МИ АРХИВИ.  Но никой не вижда че в блога ми имам /Авторски статии - най много аз- повече от 100.

 Аз имам най много Авторски статии/темите са различни,но трудът при писането на авторските статии е огромен.

 Мога да се похваля с най много мой Авторски Статии в този сайт, на Историческа тематика.. Ако има някой друг нека ме оспори.

Аз първи представих Авторски статии - за Българите на Титаник и списък на всичките 91 български пасажери. Аз първи представих Авторски статии - за Българите в лагерите на Смъртта/и написах в сайта шест части по този въпрос. Аз първи написах - Авторска статия за Българската мисия в Камбоджа където бях през 1992 - 1993 г. Аз първи представих -Авторска статия в сайта за Смерчовете или торнадата в България - по години.

Аз първи представих в сайта Сибир - Статистика за европейските торнада по години -от началото до 2016 г.Турските наказателни закони от 1878 г. Няколко поредици статии - със имената на лагеристите в Белене /сега имам едва три,другите окрадоха. Аз пак представих статия за етносите участвали н нашите Национални борби и Чужденците в нашето Освободително движение.Всъщност тя беше моя та първа Авторска статия. Първи намерих и представих - жертвите на Главореза Ал Заркауи в Ирак и Авганистан и списък на ранените и убити българи в Ирак при атентата. Имах стихове - не са мой а с Авторско право на други /Всечките ми ги окрадоха.

 Над 775 статии - с мое Авторско право ОКРАДОХА ДРУГИ ГОСПОЖО ЛУКИПУДИС. И нека тези които ми ги Откраднаха да ми ги ВЪРНАТ - ТЕ СЕ ЗНАЯТ.

 Аз първи представих -Авторска статия в Сибир - за Ботевата чета,пълен списък и други данни. Аз първи предоставих - Авторска статия - за Четническият Институт на ВМОРО- погранични пропусквателни пунктове,куриери,закони устави и наредби на ВМОРО,Пари похарчени за оръжие,Печатни Издания и книги,Войводи,четници и ръководители,Облекло,Обучение,Тайна поща и Видове четнически формирования.

Аз първи представих - Авторски статии  в Сибир- за Климатичните оръжия.Първи писах за Македоно -одринското опълчение,за Военноморските сили и Военновъздушните сили. За съденето на Васил Левски и представих списък на заточениците по Арабаконашката афера и други и други и други. ЗА КОГО ?

 Намиране на информация от книга от твоята библиотека,преписване на ръка,точна информация и други неща. Статията се преписва за няколко дена,следва редактиране или ако е от нета - превод на статиятя и така нататък.

Вече не мога да слагам статии с Авторско право - защото съм изморен от всичко. Болят ме ръцете от писане,това е много писане и добре подбрани ПАСАЖИ за статията.С очите също не съм добре,а и няма за кого. Кой ги чете?

А и защо ? Какъв е смисълът да полагаш труд за дадена статия,и след това да ти я избутат надолу и да не се чете.

  Енергия Мечтый/Християн или Кристиян  - пише статии които са без вкус и затрупва сайта с глупави неща на руски език. Госпожо Лукипудис - Ако искам и аз мога да си направя блога като на Дари Ненс,но не искам. Това хич не ме ебе,какъв ми е блога или профила/харесван или не.

Всеки потребител в Сибир Бг.има свой блог - и си го е направил според знанието и възможностите. Така е и със Профилите - кой какво харесва си слага. Съгласен съм че статията трябва да те грабне. че тук е да се поздравяваме за Рожденни дни и по други поводи- Няма да поздравявам Никого за РОЖДЕННИ ДНИ ИЛИ КАКВОТО И ДА Е. Поздравявах преди, а за  Моя Рожден ден или Имен ден  - Никой не се сеща.

 Пиша за блоговете /защото съм провокиран. Секирата като пише че аз и преча /май и Путката и пречи. Секиро Пожелавам ти със СНИМКИТЕ ОТ МОЯ ПРОФИЛ ДЕТО ОТКРАДНА ПРЕДИ ГОДИНИ - Да си купиш Свещи и Тамян за Теб и Децата си и Внуците. На тези които крадяха и са крали от моя профил -СНИМКИ И ДАННИ им пожелавам СЪЩОТО. Тези които окрадоха СТАТИИТЕ ми да ги продадът и да си купят ковчези.

Нямам нищо лошо към никого и уважавам и Дари Ненс и Слава Лукипудис.

Ако някого съм обидил в статията си да ме извини. И Нека Някой Сибирец - Може да се похвали със Своя Авторска Статия,Нека го Направи.

ОТНОСНО БЛОГОВЕТЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. Написана на : 2017-01-19 19:38:14

За да напиша тази статия ме провокира една друга статия /на Госпожа Слава Лукипудис в сайта Сибир от вчера. 

Става въпрос за блога на Дари Ненс - че е хубав. Спор няма -че е хубав и че статиите са прекрасни. Виждал съм и други красиви блогове,виждал съм блог с прекрасни стихове и статии.

Такива блогове са малко особено тук в Сибир. 

Добре но оценяват ли се статиите на хората /от читателите в Сибир- особено Авторските. Тук е въпросът Госпожо Лукипудис.

 Не, не вярвам че статиите на потребителите които пишат,интересни неща  - се оценяват от читателите. Първо всеки потребител ползва /нещо намерено в интернет и го слага,това някои хора му викат кражба ,но не е.

Многократно съм наричан крадец - че съм копнал някоя и друга статия от нета. Крадците на статии се Знаят - Но моите статии са направени с данни от ЛИЧНИТЕ МИ АРХИВИ.  Но никой не вижда че в блога ми имам /Авторски статии - най много аз- повече от 100.

 Аз имам най много Авторски статии/темите са различни,но трудът при писането на авторските статии е огромен.

 Мога да се похваля с най много мой Авторски Статии в този сайт, на Историческа тематика.. Ако има някой друг нека ме оспори.

Аз първи представих Авторски статии - за Българите на Титаник и списък на всичките 91 български пасажери. Аз първи представих Авторски статии - за Българите в лагерите на Смъртта/и написах в сайта шест части по този въпрос. Аз първи написах - Авторска статия за Българската мисия в Камбоджа където бях през 1992 - 1993 г. Аз първи представих -Авторска статия в сайта за Смерчовете или торнадата в България - по години.

Аз първи представих в сайта Сибир - Статистика за европейските торнада по години -от началото до 2016 г.Турските наказателни закони от 1878 г. Няколко поредици статии - със имената на лагеристите в Белене /сега имам едва три,другите окрадоха. Аз пак представих статия за етносите участвали н нашите Национални борби и Чужденците в нашето Освободително движение.Всъщност тя беше моя та първа Авторска статия. Първи намерих и представих - жертвите на Главореза Ал Заркауи в Ирак и Авганистан и списък на ранените и убити българи в Ирак при атентата. Имах стихове - не са мой а с Авторско право на други /Всечките ми ги окрадоха. Над 775 статии - с мое Авторско право ОКРАДОХА ДРУГИ ГОСПОЖО ЛУКИПУДИС.

 Аз първи представих -Авторска статия в Сибир - за Ботевата чета,пълен списък и други данни. Аз първи предоставих - Авторска статия - за Четническият Институт на ВМОРО- погранични пропусквателни пунктове,куриери,закони устави и наредби на ВМОРО,Пари похарчени за оръжие,Печатни Издания и книги,Войводи,четници и ръководители,Облекло,Обучение,Тайна поща и Видове четнически формирования.

Аз първи представих - Авторски статии  в Сибир- за Климатичните оръжия.Първи писах за Македоно -одринското опълчение,за Военноморските сили и Военновъздушните сили. За съденето на Васил Левски и представих списък на заточениците по Арабаконашката афера и други и други и други. ЗА КОГО ?

 Намиране на информация от книга от твоята библиотека,преписване на ръка,точна информация и други неща. Статията се преписва за няколко дена,следва редактиране или ако е от нета - превод на статиятя и така нататък.

Вече не мога да слагам статии с Авторско право - защото съм изморен от всичко. Болят ме ръцете от писане,това е много писане и добре подбрани ПАСАЖИ за статията.С очите също не съм добре,а и няма за кого. Кой ги чете?

А и защо ? Какъв е смисълът да полагаш труд за дадена статия,и след това да ти я избутат надолу и да не се чете.

  Енергия Мечтый/Християн или Кристиян  - пише статии които са без вкус и затрупва сайта с глупави неща на руски език. Госпожо Лукипудис - Ако искам и аз мога да си направя блога като на Дари Ненс,но не искам. Това хич не ме ебе,какъв ми е блога или профила/харесван или не.

Всеки потребител в Сибир Бг.има свой блог - и си го е направил според знанието и възможностите. Така е и със Профилите - кой какво харесва си слага. Съгласен съм че статията трябва да те грабне. че тук е да се поздравяваме за Рожденни дни и по други поводи- Няма да поздравявам Никого за РОЖДЕННИ ДНИ ИЛИ КАКВОТО И ДА Е. Поздравявах преди, а за  Моя Рожден ден или Имен ден  - Никой не се сеща.

 Пиша за блоговете /защото съм провокиран.

Нямам нищо лошо към никого и уважавам и Дари Ненс и Слава Лукипудис.

Ако някого съм обидил в статията си да ме извини. И Нека Някой Сибирец - Може да се похвали със Своя Авторска Статия,Нека го Направи.

Страница 1 от 146
 1-5 от 729  |   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >>