Sibir
Георги Календеров
Георги
Георги, 46
« sibir.bg
Вирджиния Сийз: Всичко е копие, реплика на нещо отвъд!

Посетих доста интересна лекция на д-р Вирджиния Сийз в хотел "Рила". Американката говори към час и половина пред аудитория от около 40 души. Темата бе "Окултни знаци и ритуали", нещо, което на повечето българи днес може да прозвучи леко стряскащо.

Но изненадата ми бе голяма, когато открих, че мистичните възгледи на госпожата почти напълно потвърждават и доразвиват прочетеното у модерни мислители като Жан Бодрияр, Умберто Еко, Ролан Барт, Цветан Тодоров и други в теорията за знаците.

Според нея всеки "картинен" знак, който виждаме тук, е образ, проекция на архетип, намиращ се в духовния свят в състояние на непрекъснато и енергично движение. Всичко на този свят е копие, "реплика" на нещо, което живее отвъд. Доста близко до теорията за "симулакрумите", само че разширено и извън границите на света, който може да бъде пипнат или нарязан на парчета, така наречения "сетивен, физически свят".

Вирджиния Сийз обясни, че чрез съзерцание на кръста и пентаграма (но в никакъв случай обърнатия пентаграм), ние можем да разширим възприятията си, проумявайки архетиповете, които са ги породили.

Сигурно няма да се намери втори човек от аудиторията, който да преразкаже по същия начин тази лекция, слагайки акцента върху същите неща като мен. Отличен оратор, г-жа Сийз владее публиката в съвършенство, давайки на всеки от слушателите онова, което лично той има нужда да чуе.

Тя само маркира някои иначе интересни теми като историята на Каин и Авел и това, как Хитлер е обърнал свастиката, за да причини по-голямо зло на човечеството. И категорично отказа да се задълбочи в тях по една или друга причина.

Прекрасно е, че в София се случват такива събития. Едно е да четеш за тези неща от книга, съвсем друго е самият техен автор да ти ги изнесе под формата на лекция. Особено пък ако този автор е от такова високо ниво като Вирджиния Сийз.

Георги Календеров

Как да избираме етикети за Wordpress Написана на : 2011-04-20 13:50:29

Никъде не можах да намеря нещо свястно по въпроса за подбора на етикети (тагове) в Wordpress, затова ще цитирам тук наученото от Калин Каракехайов, който определено е голям специалист в тази област.

Ето най-напред какви етикети трябва да избягваме:

Ето как се поставят етикети в Wordpres

- етикети само с една публикация. Смисълът на етикета е да съдържа поне две статии, които дават линк към него. Предполага се, че така той придобива предимство спрямо всяка от публикациите, които го линкват. Колкото повече публикации съдържа един етикет, толкова повече линкове има той към себе си;
- етикети с едни и същи публикации. В противен случай би се създало дублирано съдържание, тъй като освен по имената и по своя URL, етикетите няма да се различават по нищо;
- етикети, съвпадащи с категории. Иначе също би се създало дублирано съдържание, понеже по същество няма голяма разлика между етикети и категории, или поне няма голяма разлика в това, което Гугъл вижда, разглеждайки етикетите и категориите;
- етикети, съвпадащи с основната ключова дума, която гоним. Това просто е безсмислено. Защо да създаваме вътрешна конкуренция на основния си домейн?
- абстрактни и безсмислени етикети;
- етикети, по които нямаме шанс да се класираме (любимият ми пример - "централна гара софия" е добър етикет, а само "софия" не е добър етикет);

- етикети, по които няма достатъчно търсене. За съществуващото месечно търсене трябва редовно да правите справка в инструмента на Гугъл за ключови думи: https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal

Там въведете основната ключова дума, която ви интересува, маркирайте "Точно търсене" и ще ви се появят доста предложения, измежду които можете да избирате.

Със сигурност съм пропуснал много тънкости при подбора на етикети за Wordpress. Ще ви бъда благодарен, ако ме поправите или допълните в коментарите.

Георги Календеров

Здравейте, аз съм Георги Календеров и това е моят блог

Здравейте! Аз съм Георги Календеров. На това място ще публикувам неща, които са ме впечатлили, ще споделям опита си и се надявам да ви бъде интересно.

Страница 1 от 1
 1-3 от 3  |   1