Sibir
Блогът на hotelsofiyiski
hotelsofiyiski
hotelsofiyiski, 27
« sibir.bg
Хомеопатия A+ A- Написана на : 2017-03-06 16:54:06

Надлъжно гравиране

Гравюра на дърво произхожда от древни времена, много преди изобретяването на печата в Европа. Той за първи път в Китай. Появата на това бе предшествано от метод за получаване на разпечатки от плоски каменни релефи, днес се нарича estampirovaniem. Той е бил известен в Китай от II век от н.е., когато хартията е измислена там. Леко навлажнена мека хартия се нанася върху релефа и нащърбени своята ниша четка.

След това, на повърхността на суши хартия, повтарящи земните форми, широка четка или тампон прилага към боята на вода; получи директен образ облекчение, състояща се от черен (или цвят) на силуети, прорязани от бели линии. Метод estampirovaniya продължи до широко се използва и след това, когато е имало гравюра на дърво. Може би той е оказало влияние върху появата и развитието на гравиране: стара китайска гравюра на дърво често се разглежда имитация estampazham с характерния си докосване бяло на черен фон (или цветно) фон или черни (цвят) силуети.

От китайската литература е известно, че отпечатаното изображение с дървени плоскости в Китай още през VI век. В Китай, особено интензивно развита книга гравиране светско: Илюстрация на исторически романи и пиеси, трактати за живопис, описанията на колекции от картини и рисунки. До началото на XVII век първите експерименти са цветни разпечатки: хартия за писане изкуство, илюстрации на книги. След страни гравюра на дърво Далечния Изток в арабските страни се появява. Фрагменти книги на арабски език, свързани с периода между вековете X и XIV, са били открити в Египет.