Sibir
За нещата от живота такива кавито са. Малко смях няма да навреди.
blogs left blogs right
Daniela
Daniela, 43
« sibir.bg
Какво означават знаците? A+ A- Написана на : 2008-09-05 09:51:57
Какво означават знаците?

Предупредителни пътни знаци - група "А"
Знак A1, A2
Този знак би трябвало да означава "Опасен завой" на обозначената страна,
но доста хора го възприемат като посоката в която трябва да се ускорява.
Просто чертичката сочи напред ... и ГАААЗ докато се изкривят калниците и замирише на жица.

Знак А10
По прицип означава "Подвижен Мост" , но някои индивиди възприемат това
художествено деяние като - "катапулт за изтрелване в космоса" и се опитват да пресъздадат Гагарин и Ко.

Знак А11
"Пътят води до кей или бряг"
Нищо чудно че толкова коли вадят от реки и канали - този знак недвусмислено показва че посоката на шофиране би следвало да е някъде под водата , и в момента сте застанали на првилното място за гмуркане.

Знак А15
"Опасност от хлъзгане"
Ако се чудите от къде са предните следи от гуми по асвалта - просто погледнете няколко метра по-назад - там ще забележите знака, които указва че точно тази отсечка би трябвало да е изографисана със следи от мото-кроса предишната вечер.

Знак А18
"Пешеходци"
Този знак указва на водачите на СПС ( Селски Превозни Средства" че следва участък от пътя силно наситен с временно пребиваващи  същества от животински произход , носещи слава за цял живот ако биват премазани. Гарантирано може да покажете огромната си селска класа като надуете клаксона до дупка и изревете различни неща относно родителите на въпросните същества.

Знак А19
"Деца"
Тук се натъкваме на пиктограма указваща че има и хора за разлика от вас - посещаващи в определената за това възраст училищните заведения. Няма нужда да слизате и ги биете - те няма да разберат проблемът ви.

Знак А21
"Възможна поява на домашни животни"
Колкото и въпросната картинка да прилича на тъща ви - няма нужда да се засилвате с цел да утрепете горкото създание. Дайте му шанс в живота.

Знак А23
"Участъка от пътя е в ремонт"
Определено това на картинката е човек, на които можете да разкажете душевните си терзания относно системното ви попадане в дупки, ями и други нововъведения в пътната ни система, той ще ви съчувства както съчувства на себеси че трябва да ги ремонтира.

Знак А24
"Светофар"
В случай че сте късоглед , или просто идиот - този знак е особенно полезнен - на 2 пъти го виждам да се употребява от група роми за самоделни гребла и лопати. Вие може да го използвате и за други цели , но ще е интересно ако и го спазите днес поне.

Знак А25
"Кръстовище на равнозначни пътища"
Колкото и да сте Х ( хикс ) от снощи - този знак не обозначава това. Спокойно се огледайте във всички посоки преди да паркирате колата си посредата на кръстовището.

Знак А33
"Железопътен прелез"
Това неминуемо е мястото , където можете да си покажете ниската пътна ( и не-пътна ) култура като просто си преминете през указаното местенце, както си преминавате през турски гробища.

Знак А39
"Внйимание"
Обикновенно този знак не е разбиран от всички шофьори , и както се очаква може само да се удивлявате на резултатите.Пътни знаци относно предимството - Група "Б"

Знак Б1
"Пропусни движещите се по пътя с предимство"
Този знак много често е интерпретиран от запознатите като "Знакът дето се намалява с цел да се изрежеш пред смаяните погледи на изчакващите колеги".

Знак Б2
"Стоп"
Това е може би най-запомнящият се знак, и най-често малтретираният по смисълът си. обикновенно според старите кучета е поставян за да разкрасява обстановката на пътя.

знак Б3
"Път с предимство"
За запознатите това е пътя в който си с предимство дори пред Господ Бог. Обикновенно това са и хората които наистина с предимство отиват при него. ( обикновенно при среща с фенове на предишните знаци)

Знак Б5
"Пропусни насрещно движищете се автомобили"
Това обикновенно е интерпретирано като "Аз съм насреща им , затова те мен трябва да пропуснат !"

Знак Б6
"Премини ако пътя е свободен"
Често бъркан с предходния под надслов "Тва е като оня , ама е син"


Забранителни пътни знаци - група "В"

Знак В1
"Забранено влизането на пътни превозни средства"
Този знак често е бъркан с знака "Безплатен паркинг" , който въпреки че не съществува е много на мода у нас.

Знак В2
"Забранено влизането на пътни превозни средства и в двете посоки"
Няма смисъл да обяснявате на блондинките че този знак не е някой друг с протъркано съдържание - те няма да разберат, а ги накарайте да завият преди да се забият в някоя каравана, която пък братята роми използват в този участък от пътя.

Знак в7
"Забранено е влизането на трактори и самоходни машини"
Това е сравнително интересен знак , можещ често да се види по дворовите и хангарите на притежателите на трактори - които собственоръчно са го отстранили, защото им пречи
 да преминат и в момента им върши друга много-по-добра работа.

Знак в12
"Забранено навлизането на пешеходци"
Това е един от най-неспазваните знаци, поради простата причина че самите пешеходци ( освен ако не са преминали строг шофьорски курс ) не знаят за съществуването и значението му.

Знак в19
"Забранено е влизането на превозни средста с натовареност по-голяма от изобразената на коя да е от осите"
Много често е интерпретиран като "Знака, които не трябва да се гледа от тираджиите"

Знак В26
"Забранено е движението със скорост по-висока от оказаната"
То верно че на знака си пише до 50, но на кои му дреме ?! Я дай да се дръпнем а ?! - кво ще кажеш ?!

Знак В27
"Забранено е паркирането и престоят"
Обикновенно се слага на максимално натоварени места, където няма къде да се паркира, освен в паркингчето на директора на КАТ, което естественно е с леко завишени цени ( по заплата на час ) но на кой му пука ?!


И не забравяйте : Знаците се поставят на максимално недостъпни за деца места, понякога и толкова скришни че дори и тези , които са ги поставяли забравят каде са ги оставили.

Следва продължение ( ама някои друг път Laughing )