Sibir
На теб, който... Далече от мен си ми близък. Познат непознат. И бездумен. Отдавна не спя в твойта риза. И ти не прегръщаш съня ми. В очите умора проплаква. Взаимност е нашето нямане. Разделя ни цяла галактика. А сме на дъх разстояние
Raia
Raia, 55
« sibir.bg
Ще срещнеш много мъже в живота си... Написана на : 2017-05-11 20:05:26

image

" Ще срещнеш много мъже в живота си. Доста ще те пожелаят, някои ще те обичат. Други ще ти се възхищават. Но следа вътре в теб ще оставят онези мъже, които ти ще обичаш. Ще споделиш мечтите си с тях, ще запомниш аромата им, ще се научиш да четеш в погледите им. Ще им се раздадеш, а те ще разбият сърцето ти.

Мъжете са глупаци, малката ми. Разбират, че са имали съкровище, когато го изгубят и че са имали любов, когато се изплъзне между пръстите им. Много нощи ще изгубиш в сълзи и ще заспиваш изтощена призори. Много дни ще се усмихваш фалшиво, но, миличка, това ще мине. Тези мъже ще ти подарят и много хубави моменти и ще те научат на разни неща. Като търпение, правилна преценка, свобода, обич... схващаш ми мисълта, все пак си умно момиче.

Запомни ги с хубавото. Не ги задържай на сила и ги изпрати с усмивка. Все пак, човек нищо не може да задържи в живота си, най-малко някой, който не е за него."

Валентина Йоргова

image

- А как се топли обич? Написана на : 2017-05-09 19:37:59

image

- Жената, сине, отива в чужди мъжки ръце, кога сърцето ти й е далече, кога й мълчиш с очи и не я галиш с ръце и с душа. Кога уж с тебе върви, а сама сеща себе си.

- Ако я обичам, тате? Не стига ли?

- Не стига, чедо. Сама жена си в постеля да замръква дълго не я оставяй! Да ти не топли друг мястото и да няма де ти сам да легнеш и да ти се напълнят ръце и сърце кога у дома си дойдеш. Любовта, сине, цялата е огън и жар! Ако не я топлиш, замръзва и веке не е същата, мигар в нощите да спи в постелята до тебе.

- А как се топли обич?

- С блага дума, чедо. С грижа. Кога похвалиш премяната и сготвеното на софрата. Кога забележиш тъгата в усмивката и я разтушиш. Да гледаш и да видиш, да слушаш и да чуеш тряб'а. Време да й даряваш. Да ти е мъжка думата, каквото й речеш, на две да не става, ама и хатър да й не чупиш! Обичта инат не трае. Товар от двама по-леко се носи, затуй в живот по двама крачат. Женското сърце, сине, не е като мъжкото. Мъжете една севда носим в гърди до живот, като първата веке не любим! И втора, и трета да ни топли ложето, като първата втора обич си нямаме! Жената, чедо, дълго търпи, много обича, ама очи ти, ако дълго й не бляскат отпреде, чезнат, сърце й след друга светулка тръгва топлинка да си дири!

Валентина Йоргова, " Гласове в тихото "

image

Страница 1 от 1
 1-2 от 2  |   1