Sibir
На теб, който... Далече от мен си ми близък. Познат непознат. И бездумен. Отдавна не спя в твойта риза. И ти не прегръщаш съня ми. В очите умора проплаква. Взаимност е нашето нямане. Разделя ни цяла галактика. А сме на дъх разстояние
Raia
Raia, 55
« sibir.bg
Пазете се от самотата Написана на : 2017-05-11 13:42:25

image

"Ние всички се нуждаем от любов. Да обича е част от природата на човека, тъй както да яде, да пие и да спи. Понякога, когато ние оставаме абсолютно сами, наблюдавайки красивия залез на слънцето, си мислим: "Тази красота не е важна, понеже нямам с кого да я споделя".

В такива моменти ние трябва да си зададем въпроса: колко често ни молят да обикнем, а ние се обръщаме на другата страна? Колко пъти ние се страхуваме да се сближим с някого и като отхвърлим съмненията да кажем, че обичаме този човек?

Пазете се от самотата. Тя прилича на зависимостта от най-опасния наркотик. Ако залезът на слънцето вече няма смисъл за вас, станете по-скромни и тръгвайте да търсите любовта. Знайте, че както и останалите духовни благословения, колкото повече искате да дадете, толкова повече ще получите обратно".

"Мактуб", Паулу Коелю

image

☀♥ ℒ ℴ ν ℯ´¯`•.¸.☀♥ Написана на : 2012-04-06 12:25:27

image

"Bъпреки че целтa ми е дa рaзберa кaквo е любoвтa и въпреки че cтрaдaх зaрaди мъжете, нa кoитo oтдaдoх cърцетo cи, уcтaнoвих, че тези, кoитo дoкocнaхa душaтa ми, не уcпяхa дa прoбудят тялoтo ми, a oнези, кoитo дoкocнaхa тялoтo ми, не уcпяхa дa дocтигнaт дo душaтa ми…"

"Единaйcет минути"Паулу Коелю

image

image

❤◇❤◇❤ Написана на : 2012-02-25 08:22:24

image

"Всеки човек на земята има свое съкровище, което го очаква.
Ние, сърцата, рядко споменаваме за тези съкровища,
тъй като хората вече не искат да ги откриват.
Говорим за съкровища само на децата.
После оставяме животът да упъти всеки към собствената му съдба.
... Но, за съжаление, малко са тези, които следват начертания им път.
И тъй като хората мислят, че светът е пълен със заплахи,
той наистина се изпълва с такива.
Тогава ние, сърцата, започваме да говорим все по-тихо,
ала никога не замлъкваме съвсем.
И се молим думите ни да бъдат чути:
не искаме хората да страдат заради това,
че не са послушали гласът на сърцето си..."

Паулу Коелю  

image  

R♥LOVE♥R Написана на : 2012-02-10 21:28:24

image

"В края на края какво е щастието?
Любов,казват ми.Ала любовта никога не носи щастие.Тъкмо обратното,свързана е с тъга,прилича на бойно поле,представлява много безсънни нощи,в които си задаваме въпроса дали постъпваме правилно.Истинската любов е екстаз и агония.

П.Коелю-"Вещицата от Портобело"

image
Господи, пази нашата планета, защото ние живеем тук, и тук съжителстваме с нашите трагедии. Нека онова, което всеки ден съграждаме, да бъде резултат от най-доброто, което носим в себе си.

Дай ни кураж, за да можем да възстановим онова, което бе разрушено, да можем да си върнем онова, което бе загубено, да можем да се примирим с онова, което загубихме завинаги.

Дай ни кураж да гледаме напред, никога да не гледаме назад, и не позволявай на душата ни да се обезкуражава.

Господи, вдъхни ни ентусиазъм, защото Ентусиазмът ни дава увереност, че можем всичко, ако сме всецяло отдадени на онова, което правим.

Господи, нека Земята продължи да превръща семената в жито, нека ние да продължим да правим от житото хляб. Не ни оставяй в самота. Имай състрадание към нас, Господи! Защото често си мислим, че сме облечени, когато всъщност сме голи.

Не забравяй да проявиш милостта си към нашите приятели в Япония, които сега ни учат какво означава Кураж, Реконструкция, Солидарност и Ентусиазъм. Амин!

Милостиви Господи! Смирено те моля за твоето небесно благоволение. Моля те, избави страната от нейните страдания. От хората, които съм срещал там, съм видял само добрина, уважение и искрено приятелство.

Господи, избърши сълзите на тези, които плачат, вдъхни сили на онези, които умират, и дай надежда на онези, които я губят. Моля те за всевишната ти милост в това време на велико отстъпление...

imageimageimage

Молитва за Япония от Паулу Коелю

Страница 1 от 2
 1-5 от 8  |   1  2  >>