Sibir
На теб, който... Далече от мен си ми близък. Познат непознат. И бездумен. Отдавна не спя в твойта риза. И ти не прегръщаш съня ми. В очите умора проплаква. Взаимност е нашето нямане. Разделя ни цяла галактика. А сме на дъх разстояние
blogs left blogs right
Raia
Raia, 55
« sibir.bg
От шапката до обувките Написана на : 2012-06-10 11:34:51


image

image

Истинската жена има много лица, 

то е ясно (не от днес). 

Че се справя с почти всичко, 

също е ясно. 

Но ми се иска да кажа кога 

тя е в чист вид. 

Кога е творец. 

Когато бяга в своята 

Тайна градина. 

Там, при люляците, 

се пренася в света 

на непреходната обич. 

Нощите са обгръщащи, 

с вечност. 

Няма време. 

Рее се, в думи,

събития, факти. 

В птичата песен разпознава 

собствения си глас – 

смее се, плаче, обича. 

От червената й шапка 

до червените й обувки 

се простира истина. 

Изпълва я. 

С обич - да дава, 

да дава, да дава. 

Само който може да даде, 

той търси Тайната градина. 

Не е тайна, че каквото даваш, 

това ще получиш. 

Тайната е в дозата. 

От шапката до обувките – 

всичко, което те изпълва е истина, 

а истината, обич 

(или - жената в чист вид). 

Но понеже чист вид не съществува 

(има само идея за него), 

то ще си оставим надежда, 

че все пак любовта има 

как да спаси света 

(май само това зависи от нас, 

в останалото (не казвам „време”, а трябва)

сме просто част от сценария).

image

 

 от http://zashtokakvokak.blogspot.com

                                                                                                                                                       Svet Lana

 

Червените обувки са запазена марка Написана на : 2012-04-06 15:18:01

image

Червените обувки са запазена марка. Не могат да се носят от всяка. Те са дръзки, предизвикателни, сексапилни и жената, която ги носи трябва да има походка и излъчване на кралица.

 

Само така се подчертава ефекта им, а те пък от своя страна придават неповторимото излъчване на фатална жена.

 

Но пък са и капризни – не само към жената, осмелила се да ги обуе, но и към останалата част от тоалета.

Не посягайте към червена дреха, би било проява на лош вкус, освен ако не ви се налага да се появите на празнична вечеря или да прекосите червения килим.

Вечерната червена рокля с червени обувки и дори алено цвете биха си отивали сред блясък и разкош, но на улицата по-добре заложете на черно-бялата гама. Тогава това червено великолепие ще бъде акцента, който ще спира погледите с нескрито възхищение.

Ако пък са сандали, педикюрът на краката трябва да бъде съвършен , а лакът за нокти – безупречен. Естествено, че червен, вие за какъв си мислехте?

Що се отнася до чантата, мина времето, когато те задължително трябваше да бъдат в еднакъв цвят. Достатъчно е да има някакъв малък червен орнамент или мотив.

Чорапогащите – никакви мрежи и никакви фигури! Телесният цвят е вашият избор.

Стилистите скъпернически допускат отклонения само в случаите, когато чорапогащникът се явява продължение на роклята – например черни чорапогащи с черна рокличка.

Модата на улицата е доста по-демократична в това отношение, освен това доста добре съчетава червените обувки с дънки и джинси, с полички, якета и рокли..

За деловия стил обаче създавайте контраст – изберете сивото като основен фон, но обувките – същите тези разкошно червени предизвикателства вече са затворени, без подаващи се нокти с пола до или малко под коляното.

image

viplady.bg

image

Жената и усмивките... Написана на : 2012-04-04 09:14:33

image

Пожелах на една жена усмивки...
И й казах, че й най-отиват...
Отговорът й: Както на всяка жена...
И ме замисли...
Сигурно е много, защото днес се връщам в мислите си на думите й сигурно за десети път...
Замислих се за жените и усмивките...
Усмивките от душа и сърце, когато щастието прелива от тях...
Усмивките когато сърцето наранено е, а душата осланена...
Различни са... Но кой ли може да ги различи?
На кого позволяваме да открие различията?...
А кой би искал да разбере женската усмивка?
Дали понякога не е удобно да не се забелязва различието?...
Пак станах въпросителна... Но отговорите ги не търся... Няма смисъл да ги търся, знам ги. И не винаги ми харесват, но това е тема друга...
Мислите ми и в посока друга си поемат, свободни са като цветни пеперуди през май...
Мисля си за силата на една усмивка... И понеже днес за усмивка и жена в едно си мисля, мисълта е ясна. Жената има сили в себе си, много повече отколкото си мисли тя сама.
С една усмивка може света край себе си да промени. А силите за промяната на вътрешния свят не са така видими. За съжаление понякога не вижда ги и жената. Но знае си, че в нея има повече. А когато тя усети дъното... ела да видиш що е сила... женска сила...
В такива моменти, сякаш без мисъл действа се. Но не е така. Онези въпроси - кой, кога, защо и как, дори без отговори, те сила са градили и тя изригва в подходящия момент...
По пътя като лава много ще засипи и унищожи, но на жената то не й трябва. Това което нужно е, то ще оцелее и в цвят ще се завие, а после и плодове ще има...
Защото жената е създадена живот да дава...
И щастие в сърцето си да носи... с усмивки...
А тази жена е... силна!
И усмивките й най-отиват... 

Amazonka  

image

image

Шоколадът и Красотата Написана на : 2012-02-25 17:33:20

image


В стремежа си да се сдобият с по-стройна фигура много представителки на нежния пол все по-често изключват от менюто си сладкото и калоричното. "Под прицела" попадат и шоколадовите изделия. А не трябва! По мнението на учените, черният шоколад понижава усвоения дневен прием калории с цели 15%.

Доказано е, че черният шоколад прекрасно утолява глада, а като бонус - намалява апетита. За да докажат това вълшебно свойство на продукта, диетолози са разработили специална шоколадова диета. Въпреки че комбинацията "диета" и "шоколад" може да Ви се струва нелепа и смешна, вече е проверено, че за 5 дни действително можете да се отървете от 3 до 6 килограма.
На ден трябва да ядете само 100 г натурален шоколад, като го съчетаете с максимум 2 чашки черно кафе без захар. Разбира се, без силна воля, нищо няма да успеете да направите. :) Каква е тайната? Кофеинът активира обмяната на веществата в организма.

Дълго време хората, имащи проблемна кожа, обвиняваха шоколада, като една от причините за появата на акне и пъпки. През последните години обаче доказаха, че сладкото лакомство не е виновно. Неприятните обриви по кожата се появяват в резултат от "грешка" в хормоналната система и/или неправилно хранене. Нещо повече - шоколадът, богат на флавони, забавя стареенето на кожата, а кокохилът изглажда бръчките и обновява клетките.
Тогава трябва ли да се изненадваме, че какаовото изкушение отдавна е намерило своето място в козметологията? Различните процедури, като маски и масажи, мигновено стягат кожата, премахват отоците и имат лифтинг ефект.

Ето и една такава маска:


Разтопете на водна баня 70 г натурален шоколад, добавете 5 капки масло от гроздови семена, течността от 2 капсулки вит. Е, 1 ампула вит. С. Сгъстете с утайка от силно кафе и хума.
Нанесете на добре почистено лице, най-добре, след като сте направили парна баня. Покрийте лицето с марля и легнете за 30 минути. Премахнете маската с помощта на памучен тампон, напоен с прясно мляко. Изплакнете с хладка минерална вода.

image

 


BellaDonna
image

image

 

"Мразя бюста си"

Гърдите Ви са много малки, прекалено големи, раздалечени една друга или пък увиснали. В същото време си мечтаете за дълбоко деколтирана рокля, за фриволно разкопчана шемизета. Чудесно, залавяйте се за работа.

1. Всяка сутрин обливайте гърдите си със студена вода, после ги намазвайте с хидратиращо мляко или гел с лифтинг ефект. Движете пръстите си посока на часовниковата стрелка, без да упражнявате натиск и да опъвате кожата. Два пъти седмично вместо с ледена вода правете фрикции с кубчета лед.

2. Играйте баскетбол (след като сложите стегнат сутиен), бадмингтон или пък плувайте.

3. Когато слагате хидратираща маска на лицето и шията си, нанасяйте я и върху гърдите.

4. След като се събудите, в продължение на 5 минути правете следното упражнение:
Легнете по гръб, свийте крака в коленете, повдигнете лакти и поставете някаква топка между тях, кръстосвайки пръстите на ръцете си. Стегнете колко се може по-силно лактите си и останете така няколко секунди, после се върнете в изходното положение.
2 серии от по 15 пъти.

"Прасците ми са прекалено тънки и недобре оформени"


Истински разбивач на мъжки сърца, минито отива на дами с безупречно изваяни крака. Ако Вашите не са точно такива, всяка сутрин изпълнявайте едно от упражненията, препоръчвани от линия треньор на Дженифър Лопес:
Седнете с добре изправен гръб, леко разтворени крака и длани, натискащи като противотежест бедрата. Повдигнете възможно най-високо от пода петите си и останете на пръсти, после заемете изходно положение.
4 серии от по 15 пъти.


"Бузите ми са като на хамстер"


Щом нямате проблем с килограмите и все пак лицето Ви е доста пухкаво, разчитайте на помощта на грима. Нанасяйте ружа си във вид на вертикален полумесец в посока от външния край на скулите към горната част на ушите. Друг начин да си придадете вид на фатална жена е да "гълтате" бузите си. Има и още едно средство, до което прибягват доста фотомодели и кинозвезди - изваждат кътниците си, но това е повече от глупаво!

"Ужасно съм окосмена"


Въпреки че не приличате на снежния човек, кожата Ви невинаги е идеално почистена. Косъмчетата по краката, под мишниците и в зоната на бикините растат прекалено бързо, понякога се образуват неприятни червени пъпчици, да не говорим за мъха над горната устна... Как да се справите с всичко това?

* Слагайте кремове за след епилация, които забавят растежа на космите и с течение на времето ги правят по-тънки.

* Тъй като до тях се прибягва на всеки три седмици, не по-често, изпробвайте някой от многото видове електрически епилатори (най-новите модели са почти безболезнени)

* При положение, че мъхът по лицето Ви е фин, обезцветете го в козметичен салон. Ако е сравнително много, отстранявайте го със студена кола-маска.

* Имате ли финансова възможност, обезкосмете се веднъж завинаги (т.е. след десетина сеанса) с помощта на лазер.

! Правете пилинг преди всяка епилация. Само така косъмчетата няма да се забиват под кожата Ви, предизвиквайки възпаления под формата на червени пъпчици. Ако те все пак се появят, за нищо на света не ги разчопляйте с нокти.


" Ушите ми са клепнали"


Тази "шега" на природата със сигурност Ви е тормозила от най-ранно детство. Имате две възможности:

* да прибегнете до помощта на пластичната хирургия - само след седмица от операцията няма да има и следа

* да камуфлирате физическия дефект, като си изберете подходяща прическа. Косата Ви трябва да скрива ушите или да е подстригана така, че да създава обем точно над тях, за да не си личи колко са щръкнали. За нищо на света не допускайте между черепа и ушите Ви да остане празно, незапълнено с коса пространство.

"Тенът ми е абсолютно безжизнен"


Събуждате се, заставате пред огледалото и се отчайвате от живота - толкова изтощена и бледа изглеждате, сякаш сте сериозно болна. Програмата, която трябва да следвате е направо елементарна:

* На ден пийте поне по 2 л вода. Така ще повишите с 10% степента на хидратация на кожата си и ще изхвърлите по-лесно токсините, които правят тена Ви сивкав.

* През пролетта и през есента в продължение на месец вземайте комбинирани витамини.

* Дори да нямате време за продължителна почивка, отскочете до морето и вместо да се излягате лениво на плажа, разхождайте се по брега, за да заредите с кислород клетките си и да ги 'проветрите'.
Ако пък е студено или нямате достъп до море, излезте някъде навън и си направете кратка разходка далеч от булевардите и оживените улици, пълни с коли.

* Спете на отворен прозорец, иначе ще се събуждате подпухнала и с торбички под очите.

* Правете си редовно пилинг - два пъти седмично през топлите сезони и един път през студените.

* Спрете цигарите - това е най-сигурният начин кожата Ви да стане отново свежа, нежна и гладка.

! За да съживите цвета на лицето си, яжте повече продукти, съдържащи бетакаротин и витамин С - моркови, домати, спанак, портокали. Три пъти седмично консумирайте тлъста риба, която съдържа мастни киселини, влияещи благоприятно върху състоянието на кожата.

"Пръстите ми са като кебапчета"


Не смеете да подадете ръка на хората, когато сте в заведение, криете дланите си под масата... Вашите къси и широки пръсти Ви отчайват. Какво е решението на проблема?

* Не си оставяйте прекалено дълги нокти, защото ще постигнете точно обратния ефект и ще привлечете вниманието към пръстите си. Освен това е по-добре да ги пилите в квадратна и леко заоблена, а не в бадемовидна форма.

* Щом маникюрът Ви е перфектен, можете да си позволите и по-екстравагантен лак, въпреки че най-много Ви отиват тъмните нюанси.

* В никакъв случай не наблягайте на пръстените - максимум по един на всяка ръка!

"Имам огромен задник"


Формата и големината на задните Ви части Ви комплексират до такава степен, че от сутрин до вечер се чудите какво да облечете, за да ги скриете. Вместо да си харчите парите за широки като палатки дрехи, които само ще подчертаят дефекта Ви, заемете се с нещо по-смислено:


* Танцувайте!
Движейки тялото си в ритъм - без значение какъв, Вие ще подобрите чувството си за равновесие и ще станете много по-гъвкава. Освен това ще натоварите мускулите на долните си крайници, нещо, което ще допринесе за стягането и повдигането на дупето Ви.

* Внесете известни промени в гардероба си.
Купувайте само панталони с един номер по-голям от Вашия, в никакъв случай прилепнали, по-често носете женствени, разкроени рокли, а не прави поли. Непременно слагайте обувки на ток, които ще издължат визуално силуета Ви.


! Не си мислете, че ако завържете пуловер около кръста си или носите сако почти до средата на бедрата, дрехите ще скрият пищното Ви дупе. Напротив, те ще накарат околните да се вторачат в него.


"Краката ми са къси"


* Слагайте само обувки на ток, за предпочитане с остри върхове, които ще добавят 5-6 см към ръста Ви.

* Ако носите панталони, те трябва да са дълги и отчасти да покриват обувките. Бермудите и моделите тип 'капри', завършващи под коляното не са за Вас.

* Роклите и костюмите Ви трябва да са силно вталени - много дълги или свръхкъси, средно положение няма.

* Винаги залагайте на аксесоари, които привличат вниманието - екстравагантни малки шапки, чанти в сигнален цвят, ефирни шалове...

* Избягвайте геометричните десени и тези на точки.

* Забравете за дългите и широки пуловери, които Ви смаляват още повече.


"Ужасно съм висока"


* Панталоните с ниска талия ще Ви помогнат да изглеждате малко по-дребна, особено ако ги напъхате в ботите си.

* Идеалният избор за Вас са миниполите с комбинация с обувки без ток, тип "балетна пантофка".

* Предпочитайте връхни дрехи с дължина 3/4, а не до петите, за да не приличате на върлина.

"Кожата ми виси"


Килограмите Ви са в нормата, но кожата върху корема и откъм вътрешната страна на бедрата и ръцете Ви е отпусната.

* Играйте аеробика или бадмингтон - два спорта, които не толкова извайват тялото, колкото го правят по-стегнато, по-хармонично и по-гъвкаво.

* Ако сте навършили 30 години и смятате да прекарате по-голямата част от отпуската си на плажа, откажете се или поне слагайте слънцезащитни продукти с висок фактор. Трябва да знаете, че ултравиолетовите лъчи разграждат еластина в епидермиса, което пък води до необратимо отпускане на кожата.

* Веднъж седмично правете разтоварващ ден, през който не бива да хапвате нищо, съдържащо мазнини.

! Всяка сутрин, след като вземете душ, се мажете от шията до петите с крем или тоалетно мляко, в чийто състав влизат хидратиращи и стягащи субстанции.

"Имам коремче"


Каквито и диети да спазвате, колкото и килограми да смъквате, то не ще изчезне. Избягвате вталените тоалети, а в дните преди мензис едва закопчавате най-горното копче на джинсите си. Отсега се притеснявате, че ще се наложи да се разсъблечете по бански на плажа. Няма страшно, стига да спазвате някои съвети:

* Променете начина си на хранене. Много често пълнозърнестият хляб, спагетите, бобовите растения затрудняват дейността на храносмилателната система, тъй като ферментират в стомаха. За сметка на това пресните зеленчуци (с изключение на зелето и карфиола) активизират отделителната система и стимулират "производството" на стомашни сокове. Помнете, че фибрите, съдържащи се в праза, пречистват червата, а тези от морковите правят същото с жлъчката. Ако проявявате склонност към подуване, не бива да пиете големи количества течности по време на ядене - водата разрежда стомашните сокове, тоест пречи на доброто храносмилане.
Не забравяйте - колкото по-дълго дъвчете залъците, толкова по-малко проблеми с обиколката на талията си ще имате.

* Всяка сутрин в продължение на 5 минути правете следното упражнение:
Легнете по гръб, изпънете вертикално десния крак и поставете левия си глезен върху дясното коляно. Сложете лявата си ръка зад лявото ухо, протегнете напред и нагоре дясната си ръка. Повдигнете едновременно торса и дупето, докато дясната Ви длан докосне десния глезен. Направете 2 серии по 20 пъти, после сменете краката и повторете.

* Откажете се от впитите пуловери и тишърти, които ще подчертаят коремчето Ви.

* Панталоните Ви трябва да са със сравнително ниска талия и да падат върху ханша.

* Спускайте шемизетите си над полите и панталоните, в никакъв случай не ги напъхвайте в тях!
(Между другото същото важи и за мъжете с коремче, които запасват ризите си в панталоните. По този начин го подчертават още повече.)

* Носете саката си разкопчани.

! Дъвката без захар не е вредна за зъбите, но имайте предвид, че много пристрастени към нея жени се оплакват от липсата на талия. Вина за това носи сорбитолът, заместител на захарта, който трудно се преработва от организма, в резултат на което се стига до подуване на корема.


"Имам целулит"


* Веднъж седмично плувайте или предприемайте планински преходи. По този начин ще укрепите сърдечносъдовата си система и ще накарате всички мускули да работят. Вследствие на това организмът Ви ще изхвърля по-бързо и без остатък токсините, които са главни виновници за появата на портокаловата кожа.

* Променете начина си на хранене, като ограничите въглехидратите, сведете до минимум мазнините и наблегнете на протеините с източник пилешкото, нетлъстото свинско и телешко, яйцата, млечните продукти.

* Всяка сутрин в продължение на 5 минути правете следното упражнение:

Легнете по гръб, повдигнете крака и ги свийте с коленете така, че бедрата Ви да образуват прав ъгъл с пода. Започнете да масажирате с кръгови движения бедрата си в посока от дупето към коленете и обратно (не допускайте коленете Ви да се раздалечат). Дишайте равномерно и дълбоко.


... и накрая, но в никакъв случай на последно място - ако предприемете някаква промяна във външния си вид, направете я само и единствено заради себе си и собственото си добро самочувствие!
Не заставайте пред огледалото с критични очи, научете се да се обичате! 

BellaDonna

image

Страница 1 от 23
 1-5 от 113  |   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >>