Sibir
На теб, който... Далече от мен си ми близък. Познат непознат. И бездумен. Отдавна не спя в твойта риза. И ти не прегръщаш съня ми. В очите умора проплаква. Взаимност е нашето нямане. Разделя ни цяла галактика. А сме на дъх разстояние
blogs left blogs right
Raia
Raia, 55
« sibir.bg
Време е да Ви пожелая "Лека нощ" Написана на : 2012-04-08 00:45:07

image

"Ние двамата сме едно. Но в две лица,в две души, в две тела. Викаме се, търсим се непрестанно, но кой да забележи, че онова, що търсим, е скрито в самия него, крачи до крачките му. Неговата загадъчна и неразгадана половина! Онази, към която той вечно се стреми, но до която тъй и не стига, защото...човек усеща сърцето си само когато го заболи, кръвта си - единствено, когато я пролее. А на сянката с...и въобще не обръща внимание.
И не съм сигурен в точността на Горкиевите думи в "Малва":"От жената, както от смъртта, човек никъде не може да избяга". Само от жената? Може би - от любовта, от самия себе си? От хармонията, която си ти всъщност. Незабележимата. До мен."

Дамян Дамянов Из "Тетрадка по всичко"
image
Заспиването след секс е добър знак Написана на : 2012-04-08 00:30:17

image

Понякога жените се обиждат, когато партньорът им заспи веднага след секс. Психолозите обаче уверяват, че място за безпокойство няма. Тъкмо напротив, те казват, че дори трябва да се радвате, защото заспиването след полов акт е изцяло в полза на добрите отношения.

Специалисти от Университета в Мичиган (University of Michigan) и Колежа Олбрайт (Albright College) уверяват: фактът, че единият от партньорите заспива след секс, предизвиква по-силно желание у другия да го прегърне и да се доближи към него. А както е известно, телесният контакт има положително влияние върху отношенията на двойката.

Психолозите добавят, че не е важно кой от партньорите заспива по-бързо след секс. При всички случаи това позволява установяването на по-силна привързаност един към друг. Ако у мъжа изобщо не е възникнало желанието да подремне след интимна близост, то следва да се замислите. Възможно е нещо силно да го безпокои или да е престанал да се отпуска и наслаждава по време на секса.

В хода на изследването е било опровергано и широко разпространеното мнение, че мъжете заспиват по-бързо от жените след полов контакт. Всъщност това не е така. По-бързо заспива този, който се чувства сигурен и спокоен в компанията на интимния си партньор.

Това е мнението на психолозите, а физиолозите имат своя гледна точка. Съгласно изследване, проведено във Великобритания, сънят след секс е естествена реакция на човешкия организъм. Тя по никакъв начин не е свързана с това как се отнася към Вас партньора Ви. Обяснението е, че след оргазъм, количеството на гликоген в кръвта намалява, а той е веществото, захранващо мускулите. Именно поради неговия недостатък човек се отпуска, чувства се изморен и изтощен. А сънят е естественият способ за възстановяване на загубената енергия и жизненост.
Освен това, след достигане пика на удоволствието, в мъжкия организъм нивото на допамин спада, което понижава активността на опорно-двигателния апарат като цяло, а производството на хормона серотонин се увеличава и действа като сънотворно.


belladonna-bg.
image

image
1. Жената. Обикновено мъжете не са така претенциозни. За жената това поведение е традиционно.
2. Жената. Тя е убедена, че всеки има право на мнение и човек не бива да генерализира или се фиксира само върху едната страна на нещата. Тя е по-предпазлива и допускаща вариации – качество, което я прави по гъвкава и адаптивна. За нея всеки има право да мечтае и да се надява. Мъжете са по-големи реалисти и прагматици.
3. Мъжът. Психологически изследвания доказват, че мъжете по-добре чувстват психологическото състояние на жените.
4. Жената. Също по емпирични данни представителите на красивия пол са по-любопитни и се стремят да изпробват новото и непознатото.
5. Мъжът. Учени от Института за изучаване проблемите на мотивацията във Флорида доказват, че мъжете са по-любопитни, когато става дума за технически новости.
6. Жената. Установено е, че мъжете посещават магазините с точно определена цел, знаейки какво точно търсят, а жените решават това на място.
7. Мъжът. По мнение на специалисти, мъжете са склонни да поемат риск, управлявайки автомобила си с критично състояние на количеството гориво, а жените преживяват безпокойство, нервничат и предпочитат да не рискуват.
8. Мъжът. Мъжете почти винаги са уверени в себе си (самоуверени), че ще намерят правилния път и не допускат, че това няма да стане. За жените подобна самоувереност не е присъща. Тя е по-склонна да потърси помощ, закрила, подкрепа в другите хора.
9. Жената. Психологически изследвания доказват, че жената проявява много по-голям интерес към хората, докато мъжете – от механизми и техника. При жените е по-слабо изразена комерсиалността, пред отношението с хората.
10. Мъжът. Обикновено мъжът се идентифицира с автомобила си – приема го като символ на власт, доминантност, сила, господство, авторитет. При това, много от мъжете при тази идентификация, се опитват да балансират своята ниска самооценка. Животът познава много случаи, при които мъже с дефицити в социалния си статус (обществено положение, образование, материално състояние, авторитет и пр.) се стремят да компенсират чрез това посредством огромни автомобили. За жените този терен за самоутвърждаване не е значим. Те използват други способи за да проявяват своята сила, при това много по-успешно и без агресивна демонстративност.
11. И двамата. Оказва се, че при двата пола емоционалните реакции са много сходни, различие има само в проявлението на тези реакции.
Обработка на резултатите:
Всеки правилен отговор получава бал – 1, а правилния отговор на 11 въпрос се оценява с 2 бала.
# до 3 бала – Вие определено нямате идея за това, какво вълнува и какво може да очаквате от представителя на другия пол. Подобна неосведоменост би породила доста неприятности в общуването. Помислете и се опитайте да отговорите на един въпрос, за що се получава така – възможно е да имате слаб интерес или неумение да разбирате обкръжението си. Ако откриете отговор, считайте наполовина проблемът Ви за решен
# от 4 до 7 бала – Вашите отговори показват, че Вие добре разбирате мислите и чувствата на обкръжението си. Способен (а) сте дори по невербалните сигнали на другия, да установите реакцията му. Това несъмнено е ценно качество.
# повече от 8 бала – Вие отлично разбирате хората. Имате практичен опит, развита интуиция и способности да съпреживявате и разкривате мислите, чувствата и потенциалните реакции на другите. Разполагате с изключително силно оръжие в взаимоотношенията си с хората.

 

 

image

image

1. Мъж и жена отварят кутия с бонбони, получена като подарък. Единият от тях взима бонбон и започва да го дъвче целия, а другият, внимателно отхапва малко парченце от своя, опитвайки го. Кой от двамата внимателно опитва от бонбона си: мъжът или жената?
2. По време на приятелска среща, единият от гостите твърди, че днес вече хората са загубили интерес към полетите до луната. Домакинът се съгласява и дори привежда факти от социологическо изследване. Трети от гостите обаче заявява: „Не вярвам на тези изследвания, аз лично бих летял до луната”. Отговорете кой от двата пола разсъждава по този начин (кой е казал последната фраза)?
3. Вечерта двамата съпрузи четат книги в спалнята си, а в съседната стая спи болното им дете. Единият от тях вдига очи от книгата и казва: „безпокоиш ли се? Не трябва, лекарят каза, че няма нищо страшно”. Кой от двамата е забелязал тревогата и безпокойствието в другия?
4. Съпрузи обядват в ресторант. Единият поръчва непознато, но рекламирано ястие, а другият избира популярно и добре познато. Кой от двамата е любопитния чревоугодник?
5. Семейство посещава магазин за битова техника и инструменти. В единия край са представени най-съвременни изделия, а в други – добре познати, широко и отдавна използвани. Кой от двамата е проявил интерес към новите изделия?
6. Съпружеска двойка е взела решение да обнови гардероба си и отива в магазин за дрехи. Единият от тях веднага се насочва към продавача и обяснява точно какъв вид дреха, размер, цвят, десен и пр. му е необходим. Другият обхожда селия магазин и на въпроса на продавача отговаря, че все още не взел решение какво да купи. Кой от двамата е колебаещият се е избора?
7. Мъж и жена пътуват в автомобил. Бензинът е на свършване, дори свети сигналната лампа. Единият от тях предлага да се отклонят и заредят в близка бензиностанция, но другият настоява да продължат до следващата бензиностанция, защото там има по-малко опашка за зареждане и е по-евтино. Кой от двамата е предразположен към рисковото пътуване?

 

image

 

 

8. Семействоо се отправя на разходка в непознат град, но малко по-късно се объркват и не могат да намерят пътя за хотела. Единият от тях предлага да попитат някой местен за пътя, а другият е на мнение, че трябва сами да намерят пътя и да продължат. Кой иска да потърсят помощ?
9. Автомобилът спира на бензиностанция и служителят предлага: „Искате ли проверка на маслото”. Единият от съпрузите отговаря: „Не, благодаря бързаме”. Другият обаче е склонен да приеме услугата. Кой от двамата иска да бъде проверено маслото?
10. Пред червен светофар на улица с три ленти са спрели три автомобила, всеки в отделна лента. Още преди да светне зелен светофар, единият от тримата водачи рязко потегля напред. Какъв е полът му?
11. Семейство гледа в театър драматично представление. Кой от двамата преживява сантименталните сцени?        image   jenskitaini.com

Разстояние между сърцата Написана на : 2012-01-18 08:15:42

 

image

Веднъж учителя попитал своите ученици:
-Защо когато хората се сърдят си викат ?
-Защото,те губят спокойствие- отговорил един
... -Но защо трябва да се вика като човека е близо до теб?-попитал учителя.-Не е ли по-добре да си говорим тихо?Защо трябва да викаме,щом сме сърдити?
Учениците предлагали своите отговори,но нито един не удволетворил учителя.Най-накрая той казал:
-Когато хората са недоволни един от друг и се сърдят ,сърцата се отдалечават.За да скъсят разтоянието и да се чуят един друг се налага да викат.Колкото повече се сърдят,толкова по силно викат ....
-А какво става когато хората се влюбват? Те не викат ,напротив,говорят тихо.Защото,техните сърца са много близко.А когато се влюбят още по-силно,какво става ? - продължил Учителя.- Те не говорят,шептят си и докосват още по близо своята любов.
Накрая спират дори да шептят.Те се гледат един друг и се разбират без думи .
Това става,когато двама се обичат.
Та,така ,когато спорите,не позволявайте сърцата ви да се отдалечават едно от друго,не казвайте думи , които още повече ще увеличат разтоянието между вас .....
Защото може да дойде ден,когато разстоянието може да стане толково голямо,че няма да можете намерите пътя обратно ....

image

Страница 1 от 14
 1-5 от 67  |   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >>