Sibir
На теб, който... Далече от мен си ми близък. Познат непознат. И бездумен. Отдавна не спя в твойта риза. И ти не прегръщаш съня ми. В очите умора проплаква. Взаимност е нашето нямане. Разделя ни цяла галактика. А сме на дъх разстояние
blogs left blogs right
Raia
Raia, 55
« sibir.bg
Четирите типа жени според психолозите A+ A- Написана на : 2017-05-07 09:00:40

 

 

image image

Според теорията на Карл Густав Юнг в аналитичната психология могат да бъдат разграничени 4 основни типа жени, като всяка една от тях има своите силни и слаби страни.

Според Юнг тези фигури са архетипи, които не се осъзнават, но и при повърхностен анализ всяка жена може да се причисли към един от четирите основни типа.

Момиченце

Жените, които попадат в тази тип, са много лъчезарни, но в същото време изключително беззащитни. Те с лекота могат да задействат грижовността на един мъж. Често партньорите им в живота са силни и умни мъже, които ги глезят и им правят подаръци.

Момиченцата са весели, непринудени и открити, с което предизвикват възхищението на околните. Често тези жени живеят под наем, нямат автомобил и избягват отговорностите.

Сред слабите страни на момиченцата са прекалената емоционалност и неувереност. Често мъжете не ги възприемат като страстни и магнетични жени.

Класически пример за този архетип е принцеса Даяна.

Любовницата

Любовницата е страстната, темпераментна, чувствена и сексуална жена. Тя е истински вулкан от емоции и никога не остава незабелязана.

Колоритният ѝ образ и нейната харизматичност привлича като магнит мъжете към нея, но често противоположният пол вижда само сексуалната страна на тази жена.

Често се случва любовницата да гради само повърхностни връзки на сексуална основа.

Класическият пример за този архетип е Мерилин Монро.

Кралицата

Този архетип е на силна и успяваща жена, която достига върховете в професионално отношение.

Кралиците са борбени и властни, но и много самотни жени, защото дават предимство на кариерата си пред личния живот.

Тези жени са интелигентни, независими, самоуверени и винаги се стремят да се откроят от тълпата.

Кралицата трудно се доверява на някого, заради което често остава без партньор или се развежда.

Класически пример за този архетип е Маргарет Тачър.

Домакинята

Жените, които попадат в този архетип, са грижовни, балансирани и много спокойни.

Тези жени винаги подкрепят своя партньор, като на тях може да им се повери както грижата за семейните финанси, така и за домакинството.

Домакините привличат мъжете с надеждността, която излъчват, но липсата им на сексуален магнетизъм обикновено отблъсква противоположния пол от тях.

Жените от този тип в повечето случаи мислят повече за другите, отколкото за себе си.

Класически пример за този архетип е Опра Уинфри.

ezine.bg

 

image

Страница 1 от 1
 1-1 от 1  |   1 
Милена    2017-05-07 11:28:43      
Всъщност ние носим в себе си и от четирите архетипа.И във всяка от нас доминират два.Ако работим качествено върху себе си можем да постигнем чудесен баланс в правилното съотношение на четирите архетипа smileЛично аз съм с изразени Кралица и Майка-домакиня,но съм доразвила в себе си Любовница.Сега работя върху Момичето-детето в мен е чудесно,но от възпитание и от това,че никога не съм била зависима финансово от мъж(освен от баща ми до времето,когато учех)рядко позволявах някои неща.Сега имам повече желание да позволя да ме глезят и да приемам подаръци. smile
Страница 1 от 1
 1-1 от 1  |   1