Sibir
Блогът на MAYA
blogs left blogs right
MAYA
MAYA, 57
« sibir.bg
Учението на Абрахам A+ A- Написана на : 2008-09-29 14:11:14
Учението на Абрахам

УЧЕНИЕТО НА АБРАХАМ

Това е същината на посланието на Абрахам-Хикс, извлечено от семинарите на Абрахам от 1986 г. до днес.

Ти си физическо продължение на Това, Което Е Нефизическо.

Всичко, Което Е, или Бог, не е нещо завършено, което очаква да се извисиш до него. Ти си гребена на мисловната вълна и си тук, търсейки още : още повече от всичко, което те кара да се чувстваш добре; още повече от онова, което е ново и вдъхновяващо извисяващо. (По природа вие сте същества, които донасят рая на земята.)

Ти си тук в това тяло, защото си избрал да дойдеш.

Искал си да имаш възможност да преживееш този великолепен контраст във времето и пространството и с огромно желание си дошъл да твориш заедно с други същества, търсещи радост, за да настроите по-фино осъзнатата си мисъл. (Какво, къде, кога и с кого твориш също е твой избор.)

Основният принцип в живота ти е Свободата, а целта е Радостта.

Свободен си да избереш да откриеш нови начини да постигаш радостта си. В радостта си ще израстваш; и в израстването си ще спомогнеш за израстването на Всичко, Което е. (Свободен си обаче да избереш оковите и болката.)

Ти си творец; твориш с всяка своя мисъл.

Според Вселенския Закон за Привличането ти привличаш същината на това, което си избрал да отдадеш вниманието си, без значение дали е желано или нежелано. И така често твориш неосъзнато., защото получаваш това, към което насочваш вниманието си, независимо дали го искаш или не. Но по начина, по който се чувстваш, разбираш дали това, което привличаш (сътворяваш) е желано или нежелано. (Към какво си насочил вниманието си в момента?)

Можеш да бъдеш, да правиш или да имаш всичко, което можеш да си представиш.

Като се запиташ защо го искаш, същината на желанието ти се активира и Вселената започва да го изпълнява. Колкото по-силни са положителните ти чувства, толкова по-бързо онова, което желаеш, идва в живота ти. (Да сътвориш замък е също толкова лесно, колкото и да привлечеш копче.)

Като избираш мислите си, емоциите ти винаги те ръководят.

Любящият ти Вътрешен Аз ти предлага напътствие под формата на емоции. Занимавайки се с желана или нежелана мисъл, ти чувстваш желана или нежелана емоция. Избирайки да промениш мисълта си, ти променяш емоцията, а с това - и творението си. (Прави този избор всеки ден.)

Вселената те обожава, защото познава намеренията на твоя Вътрешен Аз.

Дошъл си на Земята с велики намерения и Вселената непрестанно те напътства по избрания от тебе път. Когато се чувстваш добре, в този момент ти допускаш по-голяма част от това, което си възнамерявал от по-широката си перспектива. (Ти си Въплъщение на Духа.)
Отпусни се и приеми Благополучието, което е естествено за теб. Всичко е наред. (Наистина е така!)

Същината на всичко, за което си признателен, потича непрестанно сътворявайки се в твоята реалност. Като намираш повече неща, за които да си признателен, самото ти духовно състояние привлича още повече от това, което предизвиква в теб признателност. (Като мислиш, ти вибрираш. Като вибрираш, ти привличаш.)

Ти сътворяваш мисловни пътечки по неповторимия си път на радостта.

Никой не може да твори в твоя живот, защото никой не може да ограничи насоката на мисълта ти. Няма ограничение за радостните пътешествия, които можеш да преживееш. По пътеката на радостта си ще откриеш всичко, което искаш да бъдеш, да правиш или да имаш. (Като позволяваш на другите да избират живота си, това позволява ти да избираш своя.)

Действията и парите са вторични продукти от фокуса ти върху радостта.

По съзнателно радостното ти пътешествие действията ти ще бъдат вдъхновени, ресурсите ти ще бъдат неограничени и по начина, по който се чувстваш, ще знаеш, че изпълняваш мисията на живота си. (Повечето хора подхождат към живота отзад-напред и затова не изпитват много радост от това, което правят и имат.)

Ти можеш удобно да отпътуваш от това тяло без болести и болка.

Няма нужда да привличаш болести или болка като повод да оставиш това тяло. За теб е естествено да дойдеш, да останеш или да си заминеш в прекрасно здраве и Благополучие. (Свободен си да избереш и обратното.)

Не можеш да умреш; ти си Вечен живот.

Можеш да избереш да се отпуснеш и да позволиш плавно да преминеш обратно в Нефизическото си състояние на Чиста, Позитивна Енергия. Твое естествено състояние е да пребъдеш във Вечността. (Забавлявай се с всичко това. Усмихни се! Не можеш да сбъркаш, защото никога няма да постигнеш всичко.)

П.П. Не е необходимо нито един човек освен теб самият да разбере Законите на Вселената или процесите, които ние сме предложили за вас, за да имате щастлив, продуктивен живот, защото ти си този, който привлича нещата в живота си. Само ти!