Sibir
Dreams are forever!
• SADE(1)
blogs left blogs right
Лора
Лора, 62
« sibir.bg
Леонард Коен Вечно твой A+ A- Написана на : 2009-11-14 20:55:28
 Леонард Коен  Вечно твой

Leonard Cohen      

За себе си открих Ленард Коен преди няколко години.  Оттогава е неизменна част от мен. Слушам го когато съм лирична, романтична или тъжна. Слушам го и когато не съм нито едно от трите и той ме прави такава. Не можеш да останеш неповлиян…

Ленард Коен – поет, текстописец, музикант, изпълнител, дзен будист, монах… Лиричен, романтичен, енигматичен, ироничен… Човек със забележително чувство за хумор, облечен в костюм на Армани… и с дълбок, сякаш подземен глас.

Ленард Коен: „Сложиха ми етикет „поет“. Може да съм бил такъв някога. Много любезно ми лепнаха етикета „певец“, макар трудно да изкарвах цяла песен.

Години наред бях известен като монах. Бръснех си главата, носех роби, ставах в ранни зори. Мразех

всички, но се дkohenържах щедро с тях. Никой не ме разбра.

Репутацията ми на любовчия е някакъв виц. Горчиво съм се смял през десетте хиляди нощи, които прекарах сам.“

БОНО: „Много малко хора дръзват да пристъпят там, където Ленард Коен е цар. Това е много рядък талант. В тъмата на демокрацията, на бъдещето той ни кара да усещаме, че истината е в красотата. Той превръща тъмата в красота. Едва ли ще има друг Ленард Коен.“

Кадри от филма – специално изпълнение на Tower of song -  Коен с акомпанимент на U2.

Забележителна операторска работа. Ако стремежът е бил да се създаде почти божествен ореол около него и творбите му, успели са. Поне според мен.

Трейлърът