Sibir
image
blogs left blogs right
Dari
Dari, 62
« sibir.bg

Никога не сме си мислили, че един кръшкач може да ни стане симпатичен, но ето че Джарид Уилсън го постигна!


image

 

Дори нещо повече – неговата изповед разтопи сърцата на много хора от цял свят. Прочетете я и ще се убедите сами, че има защо...

  image

 

"Трябва да направя признание. Излизам с някого, въпреки че съм женен. Тя е прекрасно момиче. Тя е красива, умна, сръчна, силна и има извънредно силна вяра в Бога. Обичам да излизам с нея на вечеря, на кино, на местни представления и постоянно й повтарям колко е красива. Не мога да си спомня за последния път, в който съм й бил ядосан за повече от пет минути, а нейната усмивка успява да озари деня ми, независимо от обстоятелствата.

                              image

 

Понякога идва на работата ми без предупреждение, прави ми страхотен обяд или ме изненадва с нещо, което сама е опекла. Не мога да повярвам колко съм щастлив, поради факта, че се срещам с някого, въпреки че съм женен. Препоръчвам ви да опитате и да видите как ще повлияе на живота ви...

image

О, а споменах ли, че това момиче всъщност е съпругата ми? Какво очаквахте? Фактът, че сте женени, не поставя край на срещите. Имам нуждата да продължа да излизам на срещи с жена си, дори и след като сме казали “Да”. Изричането на тази дума не означава, че трябва да спрете да търсите или дори “тичате” след жена си. Твърде много пъти съм виждал как връзките спират да растат, защото партньорите просто престават да поемат инициативата да следват половинката си.

                                                                              image

 

Именно срещите ви помагат да опознаете някого по един уникален и специален начин. Защо изобщо бихте искали това да спре? Не трябва. Пеперудите, които сте имали в стомаха не трябва да изчезнат само защото са излетели годините. Станете сутрин с мисълта да потърсите партньора си, точно като в първите дни, в които сте излизали. Ще видите драстична промяна във връзката.

  image

Като се стигне до която и да е връзка, комуникацията и търсенето на партньора са ключови елементи. Никой не иска да бъде с някого, който не иска да се опитва да достигне до него с цялото си сърце.

                      image

 

Насърчавам ви да се срещате с партньора си, да не спирате да търсите и следвате половинката си и да осъзнаете, че срещите не трябва да приключат след казаното “Да”.

 

 

imageimage

Въпреки всичко, което се случи с мен, никога не бях напълно убедена, че така нареченият балкански модел на семейство, в частност "български", е пълен провал. В края на краищата една институция се управлява от високо платени и високо образовани държавни служители, поставени на длъжността си от едни още по-извисени личности. Та нали в миналото, семейството в тази му част бе основна клетка на обществото и чрез него се осигуряваше основният поминък на страната ни?

Тогава, семействата по правило бяха сплотени, млади и стари поколения прекарваха по цели уикенди заедно, уважаваха се въз основа на заслугите им и ставаха все по-големи. Ако това бе един вид институция, то в днешното капиталистическо общество, тя съществува по един доста странен начин!

И тук продължавам с ключа към разрешаването на главоблъсканицата.

Основното за нас, младите, е да разберем, че роднините ни (тези, с които волю-неволю се сродяваме), изключително добре вършат това, за което са предназначени от самото начало на святото тайнство на "брака". Нещо повече, всички те са ангажирани в система, чрез която се усъвършенстват в опознаването на роднините на булката, в опознаването по доста странен начин на самата нея и в агитация за продължаването на рода. Ще кажете, всички ние сме израснали в подобни институции и знаем много добре, че те функционират успешно.

До колко обаче е успешна функционалността? Знаем, че до голяма степен това е функционалност, базирана на компромиса с примитивни практики, с остарели разбирания и с хора, които отстъпват на нас самите. Нека не звучи жестоко, но то е реалистично - всяко поколение е по-добро от предходното.

image

В едно от скорошните си пътувания се запознах с дама от запада, която съвсем твърдо заяви: "Аз не се меся" - странно за нашия балкански манталитет, нали?

Налага се обаче, един очевиден въпрос - при положение, че не се меси, не дава съвети, как изобщо функционира младото семейство? Как се справя с проблемите си?

Отговорът е много прост - всеки знае, че за да продадеш един продукт, или услуга, трябва първо да създадеш усещане за неизменна необходимост от него и категоричната убеденост, че тази необходимост може да бъде удовлетворена, единствено чрез придобиването на въпросния продукт или услуга.

image

Така че, скъпи балкански семейства, обичайте родителите и знайте, че макар и доста пресилено, те желаят единствено и само вашето добро.

Автор: Силвия Стаменова

 

image

Яка градушка помля Смолян Написана на : 2017-05-09 19:35:46

 

Яка градушка помля Смолян, всичко побеля

Зловеща проливна градушка колкото лешници помля Смолян преди минути.

За около 15 минути над града надвисна тежък тъмен облак и гръмотевици и светкавици блъскаха едно след друго. От проливната градушка побеля целият град, покривите са бели като посред зима, а по улиците колите едва пъплят.

Много автомобили спряха докато отмине проливния град. Хората се чудеха с какво да завият колите си, но много то тях просто седях а вътре и гледаха как природата вилнее върху колите им.

Листата на дърветата са са свалени от ледената канонада на земята. Градът не спира да вали, но вече не проливно, а гръмотевиците се увеличават. Небето е раздирано от огромни светкавици.

 

 

Яка градушка помля Смолян, всичко побеля

 

Яка градушка помля Смолян, всичко побеля

 

Яка градушка помля Смолян, всичко побеля

 

Яка градушка помля Смолян, всичко побеля

Яка градушка помля Смолян, всичко побеля

Завиждам на умните жени Написана на : 2017-03-15 17:39:55

 
ВСЕ ПАК, НИЕ СМЕ СИ САМО МЪЖЕ...
Автор: Пламен Петров


бокал минеральной воды (580x441, 140Kb)
 

Казват, че Бог създал мъжа преди жената просто защото винаги първо се прави чернова – за да се видят грешките и недостатъците. Един от най-големите недостатъци на моя собствен пол е, че първосигнално предпочитаме красивите жени пред умните. А това разделение, само по себе си, е доста глупаво. (И обяснението му е просто – повечето мъже имат по-добре развито зрение… отколкото мислене).

Според една умна – и ослепително красива – жена (актрисата Натали Портман), много повече умни жени харесват умни мъже, отколкото обратното. Т.е. отколкото са умните мъже, които харесват умни жени… а не такива с големи цици. Макар че, обратната пропорционалност между големината на гърдите и мозъка също не е научно доказана…

Аз лично много завиждам (благородно, разбира се – нямам никакво намерение да се подлагам на операция за смяна на пола) на умните жени.

Завиждам им за чисто женското умение да те погалят без какъвто и да е физически контакт – само с думи, поглед или дори въздишка. (Друг умен мъж, много преди мен, е открил, че “една жена може да каже много повече само с една въздишка, отколкото един мъж може да каже с цяла проповед”).

Завиждам им и за чисто физическата дарба да подаряват себе си. Да ти поднесат собствените си женски прелести като скъп подарък… така че да се почустваш като римски пълководец, който току-що е покорил Египет. Примерно. (Мъжете сме по-скоро егоисти. Можем да взимаме, но рядко умеем и да даваме – и то без задни мисли).

Завиждам им за магията на майчинския инстинкт. И за изяществото, с което го прилагат – не само спрямо чедата си, а и за непорасналите момчета… (Не е пряко свързано с темата, но се сетих, че наскоро много се смях на една тениска, на която пишеше: “Едип – първият mother fucker!“). icon biggrin Завиждам на умните жени

Както и да е… Да се върнем пак на умните жени. Казват, че жените – по принцип – харесвали мълчаливите мъже. Щото минавали за добри слушатели. А аз май доста се разприказвах…

 

image

Затова ми хрумна, вместо да се правя (неуспешно) на много умен, да издиря в Мрежата духовити цитати от умни жени и да ви предложа специалната си компилация:

“Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото знам, че аз не съм тъпа… а също и че не съм блондинка” – Доли Партън (“I’m not offended by all the dumb blonde jokes because I know I’m not dumb… and I also know that I’m not blonde” — Dolly Parton)

Барре ...

“Мисля – следователно съм необвързана!” (“I think — therefore I’m single”. — Lizz Winstead)

Барре ...

“Когато са депресирани жените се тъпчат с храна или отиват на пазар. Мъжете нахлуват в други държави”. (“When women are depressed they either eat or go shopping. Men invade another country.” — Elayne Boosler)

Барре ...

“В политиката, ако искаш нещо да бъде казано – помоли за това някой мъж. Но ако искаш нещо да бъде свършено – помоли за това жена!” (“In politics, If you want anything said, ask a man; If you want anything done, ask a woman.” — Margaret Thatcher)

Барре ...

“Понякога се чудя дали наистина мъжете и жените са създадени един за друг?! Може би просто трябва да живеем врата до врата и от време на време да си ходим на гости?!” (“Sometimes I wonder if men and women really suit each other. Perhaps they should live next door and just visit now and then.” — Katharine Hepburn)

Барре ...

“Щом мъжете управляват света, защо не престанат да носят вратовръзки?! Не е ли тъпо да започваш всеки ден като сам си слагаш примка на врата?!”. (“If men can run the world, why can’t they stop wearing neckties? How intelligent is it to start the day by tying a little noose around your neck?” — Linda Ellerbee)

Барре ...

“Мъж гинеколог е като автомонтьор, който никога не е имал собствена кола”. (“A male gynecologist is like an auto mechanic who has never owned a car”. – Carrie Snow)

Барре ...

“На жените им се налага да бъдат два пъти по-добри от мъжете във всичко, което правят – ако искат да ги смятат поне наполовина толкова добри. За щастие, това не е особено трудно”. (“Whatever women do they must do twice as well as men to be thought half as good. Luckily, this is not difficult”. - Charlotte Whitton)

Барре ...

“Извивка: най-красивото разстояние между две отделни точки!”. (“Curve: The loveliest distance between two points. - Mae West)

Барре ...

С последното, просто няма как да не се съглася! Завиждам на умните жени!

 

image

Надявам се да съм ви усмихнал. Независимо от пола…

Маестро, музика!

 

 

 

 

 

image

Една истинска тъжна история Написана на : 2017-02-09 18:46:52

 

Related image

 

Има ли живот в отвъдното ?

Решете вие !

Преди много години племеника ми беше на три години

и падна по стълбите.Удари си главата и се получи съсирек.

След операция на главата всичко беше на ред .

В първи клас се разболя от грип.С висока температура

отиват в болницата.Дежурния лекар бил на работа през деня и нощта

и легнал да спи.Наредил на сестрите да не го будят.

От високата температура племеника ми получава гърове и

една седмица беше в кома.

След комата.........слепота !

Цели 21 години.

След време в главата му се появи тумор.

Оперираха го в България и в Турция,но полза никаква.

Тумора се увеличаваше и претискаше различни центрове

Спря да се движи.

Дните му минаваха в слушане на телевизора или четене на книги

/беше научил Брайловата азбука/

От една година пострада и със слуха- углуша.

Книгите станаха неразделна част от него.

През всичките тия години на мъчение майка и татко го гледаха

по някой и друг месец за да може родителите му

да си поемат малко въздух.

Майка ми плачеше.че ако се случи

най-лошото с племеника ми ГОРЕ няма кой да го посрещне.

Никой не го познава.

Всичките ни близки са починали преди неговото раждане.

В началото на тази година мама почина неочаквано.

Две седмици след нея почина и племеника ми без никакви признаци,

че края наближава.

Ние се чудим дали мама е предчуствала края и е тръгнала първа ,след като

се е установила в НОВИЯ си дом посрещна и любимия си ВНУК.

 

Image result for свещи

Страница 1 от 17
 1-5 от 82  |   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >>