Sibir
image
blogs left blogs right
Dari
Dari, 62
« sibir.bg
Правила за готвене. A+ A- Написана на : 2017-03-18 13:44:31Правила за готвене.
Въздействие на някои продукти.
част 1

image

Троскотът лекува всичко.
Хрянът дава нещо, което от никъде другаде не може да се получи.
Хлябът съдържа всичко.
Лещата засилва очите.
Бобът помага на бъбреците. Хубаво е да се яде зелен фасул.
Грахът дава хубав тен на кожата.
Крушите дават мозъчна енергия. Крушата е символ на мъдростта.

 

image


Ябълката - на любовта.Ябълките успокояват нервите.
 Сливата - на истината. Яденето на сливи помага за духовното издигане на човека.
За болни - картофена супа с моркови и гулия. Болният да пие житена вода. Жито - една чаша, четири чаши вода, варене един час. Захлупва се с хартия, отгоре с кърпа. Консумиране след 4 часа.
Винаги слагай продуктите в кипяща вода.
Всички ястия да се варят на умерен огън, никога да не стоят на огъня след като се сварят. Морковът е най-труден за варене (около 1/2 час). Изобщо, едно вегетарианско ядене, освен сухия боб, не трябва да ври повече от 20-30 минути. Продуктите се приготвят, когато водата започва да ври. Нито зеленчуците, нито другите продукти трябва да се държат във вода.
Избели лука, изплакни го и веднага го нарежи, след това морковите и другите. Не дръж никога обелени и нарязани продукти. Повечето витамини не издържат на светлина, други на топлина и т.н. Спанакът не трябва да се държи нито минута във вода. Измий го в топла вода, в две три води и го постави да ври. Ако прибавиш нещо друго към спанака, сложи го 5-6 минути преди сваляне от огъня.
Никога не слагай сода в боба или в кое и да е друго ядене или сладкиши. Много от витамините се разлагат и унищожават.

 

 

image

 


Доматеното пюре или доматите са предпазно средство против унищожаване на всякакви витамини. Обикновено 30 на сто се губят при готвенето. Не трябва да се отваря капакът, докато яденето ври. Сложи и последния продукт, виж часовника и отдръпни яденето на определеното време. Ако е на котлон, сметни, че ще се свари 10 минути след изключването на котлона, но не го оставяй да изстине на котлона. Приготви яденето така, че да е готово в момента, когато седнеш да ядеш. Яденето не бива да се затопля втори път, защото се губят витамините. Добре е да се готви само за обед или само за вечеря. Добре е при всяко ядене да има нещо сурово за салата, защото там витамините се запазват.

 

https://img-fotki.yandex.ru/get/9745/65387414.4e1/0_f9aef_5d71e2be_orighttps://img-fotki.yandex.ru/get/9745/65387414.4e1/0_f9aef_5d71e2be_orig

 

Страница 1 от 1
 1-1 от 1  |   1 
Милена    2017-03-21 10:06:06      
И не забравяйте най-важната подправка-щипка любов! love
Страница 1 от 1
 1-1 от 1  |   1