Sibir
image
blogs left blogs right
Dari
Dari, 61
« sibir.bg
Правила за готвене. A+ A- Написана на : 2017-03-18 13:44:31Правила за готвене.
Въздействие на някои продукти.
част 1

image

Троскотът лекува всичко.
Хрянът дава нещо, което от никъде другаде не може да се получи.
Хлябът съдържа всичко.
Лещата засилва очите.
Бобът помага на бъбреците. Хубаво е да се яде зелен фасул.
Грахът дава хубав тен на кожата.
Крушите дават мозъчна енергия. Крушата е символ на мъдростта.
Ябълката - на любовта.Ябълките успокояват нервите.
 Сливата - на истината. Яденето на сливи помага за духовното издигане на човека.
За болни - картофена супа с моркови и гулия. Болният да пие житена вода. Жито - една чаша, четири чаши вода, варене един час. Захлупва се с хартия, отгоре с кърпа. Консумиране след 4 часа.
Винаги слагай продуктите в кипяща вода.
Всички ястия да се варят на умерен огън, никога да не стоят на огъня след като се сварят. Морковът е най-труден за варене (около 1/2 час). Изобщо, едно вегетарианско ядене, освен сухия боб, не трябва да ври повече от 20-30 минути. Продуктите се приготвят, когато водата започва да ври. Нито зеленчуците, нито другите продукти трябва да се държат във вода.
Избели лука, изплакни го и веднага го нарежи, след това морковите и другите. Не дръж никога обелени и нарязани продукти. Повечето витамини не издържат на светлина, други на топлина и т.н. Спанакът не трябва да се държи нито минута във вода. Измий го в топла вода, в две три води и го постави да ври. Ако прибавиш нещо друго към спанака, сложи го 5-6 минути преди сваляне от огъня.
Никога не слагай сода в боба или в кое и да е друго ядене или сладкиши. Много от витамините се разлагат и унищожават.
Доматеното пюре или доматите са предпазно средство против унищожаване на всякакви витамини. Обикновено 30 на сто се губят при готвенето. Не трябва да се отваря капакът, докато яденето ври. Сложи и последния продукт, виж часовника и отдръпни яденето на определеното време. Ако е на котлон, сметни, че ще се свари 10 минути след изключването на котлона, но не го оставяй да изстине на котлона. Приготви яденето така, че да е готово в момента, когато седнеш да ядеш. Яденето не бива да се затопля втори път, защото се губят витамините. Добре е да се готви само за обед или само за вечеря. Добре е при всяко ядене да има нещо сурово за салата, защото там витамините се запазват.

 

https://img-fotki.yandex.ru/get/9745/65387414.4e1/0_f9aef_5d71e2be_orighttps://img-fotki.yandex.ru/get/9745/65387414.4e1/0_f9aef_5d71e2be_orig

 

Страница 1 от 1
 1-1 от 1  |   1 
Милена    2017-03-21 10:06:06      
И не забравяйте най-важната подправка-щипка любов! love
Страница 1 от 1
 1-1 от 1  |   1