Sibir
image
blogs left blogs right
Dari
Dari, 62
« sibir.bg
Тъгата с дрехи на Ярост A+ A- Написана на : 2017-03-09 12:08:55

 

В едно омагьосано царство, до което хората не стигат, а може и да минават постоянно през него, без да знаят. В едно вълшебно царство, в което неосезаемите неща стават конкретни имало едно езеро.В прозрачните и чистите му води плували риби във всички цветове на дъгата и се отразявали всички нюанси на зеленото.

image

 

До тази вълшебна и прозрачна лагуна стигнали Тъгата и Яростта, за да се изкъпят заедно. Двете съблекли роклите си и влезли голи във водата. Яростта, която бързала (Яростта винаги бърза.), се изкъпала на бърза ръка. И тя не знаела защо бърза толкова, но бързо излязла от водата. Но Яростта недовижда и трудно различава ясно действителността. И така, гола и припряна, излязла от водата и облякла първата рокля, която намерила. Не забелязала, че роклята не била нейната, а на Тъгата. Облечена като Тъгата, Яростта си тръгнала.

 

image

Много спокойна и невъзмутима, както винаги склонна да остане на мястото, на което се намира, Тъгата приключила с къпането си и без въобще да бърза - или по-точно, без да съзнава, че времето минава, излязла от езерото бавно и лениво. На брега установила, че дрехите й ги няма. Тъгата не обича собствената си голота. Тя облякла единствената дреха, която намерила край езерото и която принадлежала на Яростта.

 

image

Ние хората често срещаме Яростта - сляпа, жестока, страховита и ядосана. Но ако си дадем време да се вгледаме по-внимателно, разбираме, че Яростта, която виждаме, е само маска и под дрехата й всъщност се крие Тъгата.

 

 

image

Страница 1 от 1
 1-3 от 3  |   1 
Dari    2017-03-10 23:34:51      
Лео не съм озлобена,не съм ядосана
Целия сайт е тъжна ярост !
Свикнах тук само да се чете
или да се разглежда без да се
коментира.
Малко са хората,които имат мнение.
Имам чуството,че повечето гледат сеир и отчитат
активност!
И при поздравите е така Никой не смее да напише-
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН или ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !
Липсват ми приятелите от „Нетлог“!
Leo    2017-03-10 23:02:44      
Много посещения - няма мнения! Гласували трима - аз вчера и днес и още някой . Не те ли обзема тъжната ярост Дарина ?
Leo    2017-03-10 14:56:25      
Тъжно до ярост е ...Безразличието ! То води мисълта за Безсмислието ! Тогава всичко виси на косъм ... - на Вярата и Надеждата !
Страница 1 от 1
 1-3 от 3  |   1