Sibir
Блогът на Ana-Mariq
Ana-Mariq
Ana-Mariq, 48
« sibir.bg
Десет тайни за любовта Написана на : 2015-01-26 20:48:10

Първа тайна: Силата на мисълта - Любовта започва с мисъл - Ние сме това, което мислим. Мислите, изпълнени с любов създават изпълнен с любов живот и отношения изпълнени с любов.

Втора тайна: Силата на уважението - За да обичате когото и да е, първо се научете да го уважавате - Преди всичко уважавайте себе си.

 Трета Тайна: Силата на даряването - Ако искате да получите любов, просто трябва да подарите любов! Колкото повече любов дарявате, толкова повече ще получите. - Да обичаш – означава да дариш част от себе си без уговорки и без да очакваш нещо насреща. Практикувайте доброта просто така, без очаквания. - Тайната формула на любовта се състои в това винаги да обръщаш внимание не на това какво можеш да вземеш, а на това какво можеш да дадеш.

Четвърта тайна: Силата на приятелството - За да намериш истинската любов, трябва като начало да намериш истински приятел. - Любовта не означава да се гледате един друг, а заедно да гледате в една посока.

Пета тайна:Силата на докосването - Докосването е едно от най-мощните проявления на любовта, разрушаващо бариерите и укрепващо отношенията. - Докосването променя физическото и емоционално състояние и прави хората по-възприемчиви към любовта. - Докосването може да подпомогне изцелението на тялото и да сгрее сърцето. Когато отваряш обятия, ти разкриваш сърцето си.

Шеста тайна: Силата на принципа „Пусни на свобода“ - Ако обичате някого, пуснете го на свобода. Ако се върне при вас, значи е ваш, ако ли не – той никога не е бил ваш. - Дори и в най-силните любовни отношения е необходимо собствено лично пространство. - Ако искаш да се научиш да обичаш, първо трябва да се научиш да прощаваш и да се освобождаваш от стари обиди, печал, страх, предубеждения и уговорки.

Седма тайна: Силата на общуването - Когато се научим да общуваме открито и честно, животът се променя. - Да обичаш някого, означава да общуваш с него. - Дайте на хората да разберат, че ги обичате и цените. - Никога не се страхувайте да кажете трите вълшебни думички: „Аз те обичам“. - Не пропускайте никога възможността да похвалите някого. - Винаги се разделяйте с любов с този, когото обичате – може да го виждате за последен път.

Осма тайна: Силата на предаността - За да е една любов истинска, е необходимо да сме й предани и тази преданост се отразява в мислите и действията - Преданост и вярност – това е истинската проверка за любовта - За да имате любовни отношения, е необходимо да сте предани на тези отношения. - Предаността отличава силните от крехките отношения.

Девета тайна: Сила на проявяване на чувствата - Чувствата поддържат огъня на любовта и не й дават да угасне. Силните чувства на любовта се характеризират с дълбока преданост, ентусиазъм, интерес и радостно вълнение. - Чувствата може да се разгарят, пресъздавайки минали ситуации, когато те се били по-силни. - Спонтанността и изненадите пораждат съответните чувства.

Десета тайна: Силата на доверието - Доверието е жизнено важно за любовта. Без него единият става подозрителен, тревожен и изпълнен с опасения, а другият се чувства в емоционален капан, струва му се, че не може да диша свободно. - Не е възможно да обичаш някого в действителност, ако не му се доверяваш напълно. - Един от начините да решиш дали някой ти подхожда е да се попиташ: „Доверявам ли му се напълно и без никакви уговорки?“

Адам Дж. Джаксън

Вещицата Написана на : 2014-11-09 07:56:53

Всеки мъж е орисан да срещне веднъж в живота си своята вещица... Да, вещица- не принцеса. Принцесата е обикновено неговата фантазия за първата любов - ефирна, нежна, сладка, случила се вече... загубена, преживяна или все още витаеща наоколо. Принцесата чака да бъде намерена, спасена, качена на бял кон, заведена в царство....с една дума „глезла”. Вещицата! – това е онази, другата, неочакваната, жената, която даже не си е представял, че ще го омагьоса. Тя може всичко сама. Но до нея той се чувства силен и опасен. Тя няма нужда да бъде спасявана. Но му се иска да я спаси...от самата нея понякога. Тази, която го привлича като магнит, диво, страстно, безпрекословно, ....някак въпреки. Тя може да създава сънища, да руши светове, да рисува дъга. Тя може ненадейно да предизвика гневни, непознати сълзи или да го накара да мечтае усмивката и. Тя го кара да диша вятъра в нейните коси и да я прегръща насън. Тя прави пръстите му нежни и устните му копнеещи. Тя оцветява мислите му в странно-лилаво и му измисля нови думи. Всеки сам си я усеща- неговата вещица. За другите тя може да е съвсем обикновена, малко хаотична или неясна. За него обаче тя е магия... или проклятие... Всеки мъж я среща веднъж в живота си – не всеки може да улови момента и да открие заклинанието, за да бъде негова наистина. Затова е вещица- танцува боса в огъня и носи пясъчна рокля в сънищата. Ако си я срещнал вече, твоята вещица, обичай я! Дори, когато не трябва, дори когато е лоша, дори когато не знаеш как и защо... Найс Уан

Годините Написана на : 2014-10-12 19:42:15

Преброих годините си и открих, че ми е останало по-малко време на този свят от времето, изживяно досега. Вече нямам време за безкрайни срещи, на които се дискутират статути, норми, правила, начини на действие, вътрешни регламенти, с пълното съзнание, че разговорите няма да доведат доникъде.... Вече нямам време да понасям абсурдни личности, които, независимо от възрастта си, не са пораснали. Нямам време да се занимавам с посредствености. Нито пък искам да присъствам на събирания, на които дефилират напомпани его-та. Не толерирам манипулатори, интересчии, кариеристи, маневристи. Ядосват ме индивиди, които се опитват да дискредитират по-кадърните, за да си присвоят техните места, да си припишат техните таланти и постижения. Ненавиждам да бъда свидетел на борбата за по-важно място, да наблюдавам ефекта, който тя предизвиква сред по-амбициозните. Презирам хората, които не спорят за съдържания, а за титли. Времето ми е прекалено ценно, за да се занимавам с титли. Искам есенцията, ядрото, същността, душата ми бърза… Искам да живея до човечни хора, много човечни, преди всичко друго. Хора, които обичат да се смеят на грешките си. Които не се суетят около успехите си и не се самозабравят. Които не се смятат за избраници, за елит, превъзхождащ останалите. Преди наистина да са станали такива. Които не бягат от отговорностите си. Които защитават човешкото достойнство. Които не искат нищо друго, освен да вървят редом с истината и справедливостта, честта и достойнството. Искам да се обградя с хора, които знаят как да докоснат сърцето на другите и могат да го направят. Хора, които не са се ожесточили от жестоките удари на живота, а са израснали с една мекота в душата. Които нещастието е направило по-мъдри. Да, бързам да живея с интензивността, която само зрялата възраст може да ми даде. Целта ми е да стигна до края спокоен, в мир с любимите си същества и с моята съвест. Надявам се, че това един ден ще стане мечтата на всички ни, защото така или иначе ще стигнем до края… Марио де Андраде

Страница 1 от 1
 1-3 от 3  |   1