Sibir
Блогът на Ana-Mariq
Ana-Mariq
Ana-Mariq, 48
« sibir.bg
Елиф Шафак -Любов A+ A- Написана на : 2014-10-01 20:32:38

Да обичаш без резерви

"Красивите цветя се обират веднага и малцина обръщат внимание на бодливите растения. А истината е, че от тях се правят най-добрите лекове. Мигар не е същото и с градината на любовта? Как любовта може да бъде достойна за името си, ако избираме само красивото и загърбваме трудностите? Лесно е да се радваш на хубавото и да не харесваш лошото. Това го може всеки. Истинското предизвикателство е да обичаш едновременно и хубавото, и лошото, не защото без нощ няма ден, а защото трябва да надскочиш такива описания и да приемеш любовта в нейната цялост."

Страница 1 от 1
 1-5 от 5  |   1 
Никой    2014-10-13 15:31:03      
...колкото и да е красива, бих поспорил доста с г-жа Билгин....(или както е по-известна, с майчиното си име - Шафак)!

ВЪРЛ противник съм на убийствата - в това число и на цветята!!!!...колкото и да е красиво едно цвете, ЗАЩО трябва да го убиеш, като го ОТКЪСНЕШ и си го сложиш у дома - във ваза?!!? нима не можеш да ходиш всеки ден при него и да му се радваш.....още 10-15 дни, докато само си "загине", та непременно трябва да е у дома ти, където ще му се радваш САМО ти - при това само...3-4 дни!

същото се отнася и до Любовта - ЗАЩО трябва да "късаш" листенца от нея, или да и режеш бодличките?!? този, който знае ИСТИНСКОТО значение, на тези 8 буквички : "Обичам те" и се...осмели да ги произнесе на глас - той се ВРИЧА, за цял живот в този, към когото е отправил това.....послание и независимо, че познава до болка, всички лоши черти от характера на любимия, дори да е без него само за 1 ден, той се чувства...непълен, празен и много натъжен!!!...дано съм разбран правилно embarassed wink
Mitka    2014-10-11 20:14:16      
да обичаш безрезервно е да даваш всичко на любимия човек, без да искаш да получаваш, любовта не е търговия на дребно
Симеон    2014-10-04 09:55:29      
Изключително точно,коректно и необходимо да се знае заключението!
Страница 1 от 1
 1-5 от 5  |   1