Sibir
Блогът на Ana-Mariq
Ana-Mariq
Ana-Mariq, 48
« sibir.bg
Уроци по щастие A+ A- Написана на : 2014-09-27 23:22:35

 

                           Уроци по щастие

 "Вярно е, че щастието се контролира от гените, но има и какво сами да направим, за да сме по-щастливи. Много от тези техники са многократно тествани и дори клинично доказани", пише Ерик Баркър за Business Insider.

 Благодарност и признателност

 Няма как да се подчертае едно от двете понятия като водещо. Да показвате благодарността си за всяко случващо се добро, със сигурност ви прави щастливи. Това подобрява вашите отношенията с хората, ще ви направи по-добър човек, както и самия живот за всички около вас. Ето и какъв пример можем да дадем. Бронзовите медалисти са по-щастливи от сребърните. Защо? Това е така, защото те са благодарни, че изобщо са спечелили медал, докато сребърните медалисти са недоволни от това, че не са успели да се доберат до златото. 

 Равносметка на изминалия ден 

 Всяка вечер, преди да си легнете, напишете три хубави неща, които са ви се случили през деня. Това е почти всичко необходимо, за да получите тласък към щастие с течение на времето. Има и втори урок тук, обратният вариант също работи, но в отрицателна посока. Когато мислите за неприятните случки от деня ви, вие се чувствате нещастни. Паметта е мощно оръжие, затова не третирайте мозъка си и се опитвайте да гледате винаги от положителната страна на нещата.

 Дарете щастие на някого, за да получите и вие. 

 Напишете на някого писмо с благодарност за всичко, което някога е правил. Обяснете му колко много значи за вас това. Дори може да го посетите и да му го прочетете лично. Това е доказано оръжие за привличане на щастието около вас. 

Правете това, в което сте добър, колкото можете по-често

 Това да се чувствате полезен на работа или у дома, със сигурност ви носи голяма доза радост. Продължавайте да се усъвършенствате и станете експерт в областта, която желаете, за да изпитвате сладостта от собствените си успехи.

 Отделете възможно най-много време за любимите хора 

 Времето, прекарано с хора, които обичате, определено ви зарежда с позитивизъм и силна енергия. Най-щастливи са хората, надарени с умението да общуват. Те създават силни взаимоотношения. Изчислено е, че възможността да отделите повече време на вашите приятели увеличава благополучието със $133 годишно.

                Състраданието носи щастие

Споделете своите приятни преживявания от деня и помолете вашите близки да направят същото. Това работи. Поздравете ги за случилото се, след като ги изслушате, защото хората обичат комплиментите повече от пари и секс.       Парите са важни, но има много по-хубави неща

 Не че парите няма да ви осигурят приятни емоции, но ако искате да бъдете по-щастливи, вашето време и енергия ще се похарчат по-добре за други облаги. Парите са нужда, но прекаления стремеж към тях, може да доведе до сериозен проблем. Те могат да ви донесат щастие, но не такова каквото очаквате.

Страница 1 от 1
 1-9 от 9  |   1 
Ирена    2016-12-17 07:11:50      
Днес бъдете най-щастливите, най-радостните, най-усмихнатите,
имайте най-емоционалния ден!
Прекрасен ден! love
cenka    2016-08-30 22:03:53      
Щастието е навик. inlove
yuliya    2016-03-23 14:20:20      
АЗ СЪМ ЕДИН ЩАСТЛИВ ЧОВЕК teeth coffee cocktail
Мирослав    2016-02-12 22:22:57      
Благодаря на Ана Мария за интересните и полезни съвети!
Slava    2014-11-20 20:14:38      
ЩАСТИЕТО Е ТАКОВА КАКВОТО СИ ГО ИЗГРАДИМ САМИТЕ НИЕ!
Благодаря - за стойностната публикация!
Благовеста    2014-11-18 18:55:17      
щастието е нещо относително,или по- точно за един щастие за друг сълзи...всеки го търси,но знаем ли какво е то bloom
boika    2014-10-26 11:47:05      
thumbs_up thumbs_up thumbs_up hug
Росица    2014-10-03 10:17:00      
Много точно! Бих добавила-преди да заспите си помислете дали този ден сте дали поне три неща на някого/не само материални/ и дали сте получили три неща... smile
Страница 1 от 1
 1-9 от 9  |   1