Sibir
435
z
z, 77
« sibir.bg
italy Написана на : 2016-08-05 03:47:07

Американският предприемач Престън Хен заведе дело срещу компанията Ferrari за отказ да му продаде откритата версия на суперхибрида LaFerrari – Spyder

Хен е бивш автомобилен състезател, а в момента е собственик на най-големия пазар за употребявани стоки във Фолд Лодърдейл.

Той е кандидатствал за покупка на роудстъра, но е получил отказ. Бизнесменът изпратил писмо лично до шефа на алианса Fiat-Chrysler Серджо Маркионе заедно с чек за 1 млн. долара като депозит.

Скоро след това чекът бил върнат с известие, че компанията няма да може да продаде автомобила на Хен.

В крайна сметка предприемачът се обърнал към съда, като в иска си посочил, че е фен на Ferrari от 60 години и е бил собственик на десетки автомобили на италианската марка. Всъщност Хен е сред най-големите колекционери на машини на Ferrari, като колекцията му включва уникалното купе 275 GTB/C Speciale, което според експерти е най-скъпият автомобил в света.

По думите на Хен, той е разбрал от трети лица, че ръководството на Ferrari го е намерило за „недостоен” да притежава LaFerrari Spider.

Според бизнесмена подобно изявление не съответства на действителността и нанася вреди на репутацията му, като го поставя в неудобно положение спрямо неговите колеги и бизнес-партньори.

Сега Хен се надява съдът да разгледа иска му, като оценява нанесените му морални вреди на най-малко 75 000 щатски долара.

От Ferrari, както и от концерна Fiat-Chrysler отказват коментар.

 LaFerrari е достъпно само за клиенти на Ferrari, които вече имат поне 5 модела на марката 

Страница 1 от 1
 1-1 от 1  |   1